Повечето от нещата които прочетох до тук са ми до болка познати, защото страдам от булимия вече 2 години. Толкова е ужасно и толкова бързо те вкопчва в мрежите си тази болест, че времето неусетно минава и когато осъзнаеш сериозността на нещата е вече късно.
При мен всичко започна с хиперфагия (като булимията, но без повръщане), тъпчех се и не можех да се взема в ръце, бях пълничка и единственото ми желание беше да отслабна. Дойде и моментът, в който ми хрумна "гениалната" идея да повръщам всичко прието. В началото бях много доволна от "постиженията" си, защото свалих около 10 килограма за по-малко от година, чувствах се добре, много красива, много щастлива, вече можех да си позволя да облека всяка готина парцалка, без да се безпокоя че ще приличам на клоун. И именно това е най-гадния етап на булимията, когато виждаш, че можеш да си хапваш всичко колкото искаш и в това време да слабееш. И залисана от това аз забравих за факта, че може би това е много опасно, че може би след време нчма да ми е толкова добре, а и нямаше кой да ми даде съвет, защото просто никой не знаеше. С всеки изминал ден си казвах "само още няколко килца и спирам"... Ето, че това продължава вече 2 години, появиха се и проблемите(косопад, чувствителни зъби, проблеми с половата система, с бъбреците, с дишането....), общо взето се превърнах в една развалина и сега почти нямам здрав орган в тялото си. Да все още съм красива, но тази помия която е отвътре все някога ще избие и в обвивката и точно от това ме е страх най-много. Не искам да казвам за това на нашите, защото знам че ще се съсипят и се надявам да успея да си върна живота, да си върна нормалното същетвуване. Мечтая животът ми да не се върти около кантара, хладилника, и тоалетната чиния...
Може би това, което написах би изглеждало на някой пресилено или брутално, но е ИСТИНА. Написах го за всяко заблудено момиченце, което е избрало привидно лесния начин да бъде слабо, но същност това е най-мъчителният начин от всички други. Няма по-лошо от това да се чувстваш като нищожество и да се криеш зад една много лъскава корица, която скоро ще се изтрие.