- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Хранителни разстройства - анорексия и булимия
МОЛЯ ТЕ НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДОРИ!!Първоначално написано от ellenrives
Булимията в много от случаите не кара хората да отслабнат. Просто разрушава органите, най вече се получават сърдечни проблеми.
Аз страдах от булимия от 15-19 години. Сега съм на 20 и с помощта на психиатър и диетолог спрях да повръщам...Надявам се никога повече да не ми се случва...
Много от хората които пишат че това са комплекси и че трябва просто да не ни пука колко тежим просто не могат да разберат колко е сериозна тази болест...И аз не бих знаела ако не бях го изпитала. Всеки един който страда от това знае че не би трябвало да му пука за теглото, че здравето е по-важно. Повечето хора са много на ясно че се само убиват по този начин. Но, пак не могат да спрът. Получава се затворен кръг, много подобен на човек със зависимост към наркотици.
И да отговоря на вапроса- Аз си останах с наднормено тегло през цялото време макар че повръщах...Но- накрая ми стана лошо, сърцето ми биеше прекалено бързо и ми се виеше свят. Мислех че ще получа инфаркт. Тогава отидох на лекар и си признах всичко. Докторката ми потвърди че наистина имам много високо кръвно и много бърз пулс и ми предписа хапчета..Ако бях продължила така сигурно щеше скоро да получа инфаркт. Сега след 1 година спрях да повръщам и започнах да се храня правилно, и без да правя нищо си възвърнах нормалното тегло за ръста ми (преди това бях с 5 кг отгоре)