Aми ето го отговора на мойто запитване(не бях търсил), надявам се да съм помогнал на някой.Cега ще го пробвам
От 3 години страдам от нервен стомах. Няколко пъти ми сменяха лекарствата, но никаква промяна. Искам да ви помоля за някаква рецепта от народната медицина, за да опитам да си помогна.
Ще би препоръчам една чудесна билкова комбинация за лечение на нервен стомах. Тя е следната. В 2 чаени чаши Вряща вода се слага по 1 чаена лъжичка маточина, мента, дилянка и босилек. Варят се не повече от 3 мин и отварата се остабя да изстине. Прецежда се и се пие по 1 кафена лъжичка 3 пъти дневно 15 мин преди ядене. Същата рецепта може да се приложи и при повръщане.
Мнението на специалиста
Д-р ПЕТЪР ПАНЧЕВ, гастроентеролог:
Стомахът е много чувствителен орган и затова е необходимо пациентът, който има проблеми, да Води редовен и уравновесен живот Трябва да се храни редовно, да не прекалява с количеството на храната, която приема. Пушенето и пиенето Влияят зле на нервния стомах. Билковите комбинации могат да успокоят стомаха, но лечението трябва да продължи не по-малко от 3 месеца.