- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Защо има толкова много злоба във форумите ???
Не знам защо всички се разприказваха за тази думичка, да и аз виждам че това е сигурно най-често повтарящата се дума във форума но все пак моят въпрос беше друг ... как си обяснявате наличието на толкова много злоба.
Nobody ако всички са като теб и не споделят (какъвто всъщност е замисълът на форумите) то по-добре да няма форуми за да не са пълни просто с безмислен спам![]()
![]()
So free
Не си избивам комплексите,
а се забавлявам ,развивам въображението си и креативността си.
Показвам дар словото си..
Язвителна съм,защото ми се отдава
И навън сън такава,не се перча само по форумите..
I'm not guilty for being a bitch,you are guilty for taking it serious
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Отговарям защото си прав, не се изясних, исках да кажа спор които се превръща в караницаПървоначално написано от Nobody
П.с Аз лично никога не изпозвам думата комплексар..
I am the substance and the one who has no substance.
@Liz Ако не бях прав щеше да ме подминеш с лека ръка, а? :P Радвам се, че ми отговори и призна, че си сгрешила. С 2 поста затвърди уважението ми(не че има особено значение, но съм длъжен да споделя). Казвам "затвърди", а не "спечели", защото не се смятам за толкова важен, че някой да трябва да печели уважението ми. Аз го давам на всеки срещнат, той избира дали да го запази или не.
@CBupen`3aeK Съжалявам, че не бях достатъчно точен. Попринцип съм на мнение, че сексуалния ми живот и личните ми драми не би трябвало да са достояние на всеки срещнат. За тези неща имам своите близки, с които да се посъветвам, а и гледам да се доверявам на истинкта си и да трупам собствен опит. Това за истинкта важи за личните драми, сега да не останеш с впечатление, че съм безотговорен и не знам какво е AIDS примерно. Не съм от тези "дечица". Понякога е по-лесно да споделиш с непознати, но така нарачените непознати тук, в този форум, са от типа, които биха ти казали да се гръмнеш(не знам дали не са и прави, защото все се дъвче едно и също, дотяга). Форумите са едно чудесно нещо, а ти ме изкара, че съм против тях. Те са място, където хората с общи интереси могат да си комуникират, място за правене на контакти, обменяне на безценен опит и т.н. Ако примерно имам някакъв проблем с програмирането(с това се занимавам предимно) няма да попитам тук, ами ще го направя в специализиран, тясно свързван с това, което правя, форум. Разбираш ли идеята ми? Всеки форум има някаква своя идея, този е започнал с една наистина чудесна, която според мен вече е наистина опорочена? Не смяташ ли, че съм прав?
да сега вече те разбрах наистина и ДА прав си така е![]()
So free
А аз се надявах да продължим спораПървоначално написано от CBupen`3aeK
![]()
![]()
Все пак се радвам, че стигнахме до някакъв консенсус.
Аз пак не разбрах нещо.....Първоначално написано от Nobody
Я кажи ти като питаш в "спецялизирани" форуми разни неща,ня тоя каква му е спецялността?За нищо ли не служи?Нали има графа за почти всичко.
аз по темата си казах мнението
п.п не се дръвча просто днес явно ми е ден за спорове![]()
Евала! От кога чакам някой да ми отговори, та да се намирам на приказкаА и не си казал нищо лошо, че да се извиняваш. Мнението ти бе поднесено съвсем нормално
Та сега да пристъпим към отговора ми(няма да е зле, нали?) :P
Аз принципно съм на мнение, че големите форуми са хубаво нещо. Но в тях контрола се осъществява по-трудно, но това е едно на ръка. Колко програмиста на C++ според теб посещават форума. Да го кажем 10%(според мен даже са много май) Във форума има 38 хиляди потребители. Позволявам си да оставя 30 хиляди активни, 10% от 30 хиляди са 3 000 човека. Но от тях колко посещават раздела за програмисти? Всички ли? Съмнявам се, аз не съм го отворил нито веднъж, но се занимава с програмиране. Да кажем, че 50% ще го посетат, а от тях много малка част е за да се обогатят, по-скоро от любопитство. Ако вътре има зададен някакъв ламерски въпрос, вероятността някой от 1500-те човека, които са влезнали да отговори е много малка, а и отново повтарям, че според мен влизащите са мн по-малко от тази цифра. А в малкия форум, който има 5 000 потребителя, от които 98% са програмисти шанса е по-голям. Първо, защото малките форуми са надъхани да се разширят, там хората ще ти обърнат по-голямо внимание, модераторите и администраторите лично биха се хванали да ти разясняват и показват, което ти помага да просперираш по-бързо. Отделно заставаш все сред знаещи и можеше хора, учиш се от тях. Там няма да гледаш теми за това, което не те вълнува, докато тук раздела(отбелязвам, че съм го посещавал само веднъж) е прекалено общ и вътре може да настане мазало. Отплеснах се много, надявам се ми разбра замисъла, ако не си, драсни един ред, ще се пробвам да го обясня по-просто и без да многословя(което май не ми се отдава). А този форум определено има идея, хубава идея. Да е мястото, къдетото ние пуберите разкриваме проблемите си, но уви, вече това е място повече за спам, отколкото затова...
Хората не са такива по форумите само, а по принцип. По-лесно е да злобееш, отколкото да обичаш, по-лесно е да нападнеш, отколкото да помогнеш. Навсякъде има лоши хора, не само тук. Остава надеждата, че все някои не следват тоя пример, а се държат както трябва.
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Надеждата е една измама, която те кара да си стоиш на задника и да не правиш нищо. Да, надявай се... Казват, че надеждата умира последна. Умира последна, защото чака да те изяде от вътре целия... Продължаваш да се надяваш...Първоначално написано от sherry
Надявам се, защото не всички са злобари и макар и малко, има хора, които се държат човешки, аз лично познавам такива, затова и не съм загубила надеждата си!Първоначално написано от Nobody
А не смяташ ли, че ти като си стояла и си се надявала, не си направила някои хора по-добри. Те просто са си били такива поради една или друга причина. Радвам се, че познаваш такива хора. Но с твоята надежда те няма да станат повече, дори с надеждата на целия свят. Не надеждата, а не волята помага. Защото надеждата те кара да стоиш и да се грееш, а не волята да се движиш. Без движение прогрес няма!
Момиче съм бтв Nobody разбрах на къде биеш и сега като се замисля тука повече пишат в графа "секс" и "козметика и диети" ,а и си говорят едно и също по милион пъти една и съща тема.Това е и една от причините за рязките изказваня между другото.Има по 3 теми озаглавени "обезкосмяване" и във всички пише едно и също и въпроса е един и същ само дето никой не си прави труда да поглене 2 реда по-надолу.Разбирам темата да е за едно и също,а да става въпрос за съвсем различна ситуация ,но уви.....рядко е така поне 2 от 3 теми са 1 към 1
Точно затова говоря. Поднасям ти най-искренните си извинения, че обърках пола ти, но все пак в интернет пространството може да се случи на всеки. Надявам се да ми е простено :P И се радвам, че се потруди да прочетеш и разбереш хаотичните ми мисли, защото тези които само дращат в "Секс" като видят повече от 5 реда пост дори не си правят труда да четат.И все пак ми е малко тъжничко, че сега няма с кого да споря. На мен това си ми е от зодията, може да ви излгеждам малко заядлив на моменти, но не съм, всяко мое мнение е написано с усмивка
![]()
Nobody, извинявай, ама говориш глупости. Не знам защо се захвана да обсъждаш надеждата, не съм казала, че моята надежда ще помогне за това повече хора да бъдат добри. Казах, че има добри хора и заради това моята надежда е жива. А как тези хора да станат повече? Те сами трябва да го пожелаят, не може някой да им го наложи. Трябва да разберат, че няма смисъл от омразата и злината...
Nobody - А тя с какво е длъжна да ги променя? Един човек не може да промени нещата. Иначе надежда има и тя е основателна, защото хората найстина стават по-малко злобни, особено сред младите където злобата е много по-малко, отколкото при възрастните.
А и предполагам, че не хората попринцип са злобни, а българите (към това броя и циганите и турците живеещи в България) попринцип са злобни. Не мисля, че навсякъде по света хората са толкова злобеещи, колкото у нас.
бтв пореден пример за човешката злоба е това, което се случва с мнението на хората за медиците ни и палестинския доктор.
И глупости да говоря, връзваш ми се, нали? Откровено казано не смятам, че говоря глупости. Има случаи, в които го правя, за да върви разговора. Сега не е точно така. Сега се чудя дали да подхвана за основна тема "дали има смисъл от омразата и злината" или да си карам на надеждата. Просто ми е забавно да провокирам някой и да споря(не караница, спор, държа да подчертая). А твоята надежда накъде е насочена? Че някой ден света ще стане по-добър ли? Ще ти задам един въпрос? Чува ли си някога от вашите, че света преди 10 години е бил по-добър, мислиш ли че е било така. Какво мнение си придобила ти, през години, в които си живяла, света на лошо ли отива? Те станаха малко повече въпросчетата, ама се надявам да не ми се сърдиш и да ми отделиш още малко от свободното си време![]()
Всеки си мисли, че е безсилен, груба грешка. Всеки от нас притежава много повече сила, отколкото си мисли. Трябва да започнеш от себе си, да си идеалния образ на човек, който си представяш, добър и мил, който действа безвъзмездно. Тъй като много малко хора са достигнали този идеалистичен образ, човешкия прогрес е вечен и винаги има над какво да работиш относно изграждането на твоята личност. И с надежда и без надежда света ще прогресира по един и същи начин. Основата на идеята ми е, че хората които се надяват не действат, а трябва да е обратното, като действаш и да не се надяваш, нещата ще си станат. Това, че смяташ, че злобата намалява е хубаво, аз не съм сигурен дали е точно така. Аз лично за себе си я намалявам. Наскоро съм правил неща, които преди съм си мислил, че никога няма да направя за непознат. Гордея се с това, че се променям, за мен това означва прогрес.Първоначално написано от Мо6no
Може би някоя нация е по-злобна от друга, но не вярвам някъде да няма злоба. Не съм обиколил света, не мога да кажа.
Не гледам телевизия и не се интересувам толкова живо от медиците. Някой би казал, че това е липса на патриотизъм и съпричастие. Моето мнение за този конфликт е кратко, грубо и просто. И то е - Трябваше или да ги убият преди 8 години или да ги пуснат, след като го проточиха, вече е все тая!
Да, там е насочена. Знам, че е почти невъзможно, но искрено се надявам, защото както са тръгнали нещата, светът не отива на добре, сякаш се самоунищожаваме.Първоначално написано от Nobody
Не се връзвам на глупостите, които говориш, просто ти отговарям![]()
Всеки ден чуваме за още и още трагедии, за все по-големи жестокости...Иска ми се това да спре или ако не съвсем, то поне да намалее. Хората са прекално зли, ставала съм свидетел на ужасни ситуации, които несъмнено доказват, че хората губят човешкото у себе си. Но не всички!
Ако в един черен тунел има макар и мъничка искра светлина, то има 2 варианта...Тунелът да "глътне" и последните проникнали слънчеви лъчи, а другият вариант е те да станат все по-ярки и може би един ден вътре да стане светло...
Има добри хора... Такива, които са готови да помогнат, когато имаш нужда. Такива, които няма да те спънат, за да застанат на твоето място. Такива, които ще те прегърнат, не защото искат да те приковат към кръста...
Давам един може би неуместен пример! Но според мен е нагледен пример за това, че винаги ще има хора, които ще се опитват да поправящ щетите от чуждите грешки и докато ги има тея хора, то надеждата за един по-добър свят ще е жива завинаги.
Бях попаднала в 1 форум, където разказваха историята за около 40 кученца, които са щели да бъдат изнасяни в чужбина, за да ги продават. Контрабанда с бебета, които още са нямали и първа ваксина, били са подложени на безобразни условия, пренасяли са ги в куфари и чанти. Спрели са ги на границата и от там започна спасителна акция, организирана от хора, които обичат животните. Ako обичаш животните и ти е интересно какво стана, виж тая тема, там ясно се вижда, че някои хора не се притесняват да "загубят" от времето си, за да направят добро - http://dog.bg/f/index.php?act=ST&f=5...98017a7497b24b
sherry, наистина разсъждаваш много добре. Съгласен съм с почти всичко, което казваш. Да, ние наистина се самоунищожаваме, разликата в мисленото ни е следната(или поне така я виждам аз) Ти виждаш, че нещо се случва и се надяваш, то да не стане. Аз виждам, че нещо се случва и не се надявам, а се опитвам да направя, така че то да не стане. Идеята ми е хората да нямат време да се надяват, а да действат, защото от действията им ще има резултати, а от надеждата не. Има разлика между надежда и вяра, на мен ми се струва, че малко омешваш двете понятия, вярата също е свързана с действието, тя е идеята, която стимулира и осмисля това, което правиш. Примерът, който ми даде с животните, представи си, че хората, които са разбрали за ситуацията(още не знам каква е, защото се ентусиазирах да ти отговоря преди да прочета темата, която ми линкна) са се надявали тези кученца да спрат да бъдат малтретирани, тогава какво е щяло да стане - нищо. Те не са направили това, започнали са да действат, вярвали са в каузата си и са успели, едва ли са има ли време просто да си стоят и да се надяват, че някой друг ще се погрижи за този проблем.
Със споменаването ми на това, че говоря глупости исках да проверя дали възприемаш писанията ми като такива... Изглежда съм бил някъде из хладката вода... Но това няма никакво значение.
Обществото ни е зло! Това е факт, нали? Ще ти кажа още един факт... Ти си от това същото зло общество!
Някой трябва да се бори, за да победи тази светлина, нали така? Тогава някой трябва да се действа, иначе победа няма да има, но нека не се повтарям за стотен път...
Има добри хора, това са ценните и стойностни характери. Няма значение дали техен притежател е просяка на улицата или бизнесмена в мерцедеса. Добрите хора са си добри, независимо от социалния им статус. Вярвам, че ще съм един от тях!
Надявам се този път да разбра какво имам да кажа![]()
Точно така, форума се е отдалечил много от идеята си, именно затова съм склонен дори да толерирам изказвания от гореспоменатия тип.Първоначално написано от exploitedteen
Грешно си ме разбрал. Това, че имам надежда за по-добро бъдеще, не значи, че само се надявам, а не действам. Аз самата винаги помагам с каквото мога на хората, даже на непознати. Може би си от скоро във форума, но ако прегледаш старите ми постове, ще видиш на колко хора поне съм ОПИТАЛА да помогна. Не е нещо голямо, но се държа добре с тях, защото вярвам, че това е, което трябва да правя. Стояла съм до 2-3 часа посред нощ(в учебно време), примерно за да пиша есета на някой потребител, който казва, че от това му зависи срочната оцента. Понякога не съм получавала и едно "благодаря" за това, но понякога искрено са ми били признателни и като съм разбирала, че тези хора са имали шестици, лично аз съм се чувствала удовлетворена. Това също не е много добър пример за темата, която дискутираме, може би това, което съм правила ти се струва дребно, но аз съм го правила от сърце и без да искам абсолютно нищичко в замяна...Просто да помогна с каквото мога, така се чувствам пълноценна! Ако всеки се опита да бъде такъв, то светът ще стане много по-добро място за живот! Имаше една песен"Ако до всяко добро същество застане поне още 1...". Е, дано това да стане, аз не мога да накарам другите да бъдат добри, затова ти казвам, че понякога се чувствам беззащитна пред жестокостите, които виждам, не мога да контролирам другите, но мога да опитам да бъда самата аз полезна и добра и мисля, че се справям. Държала съм се добре с хора, които не са ми отвръщали със същото...Винаги се стремя да убия негативните чувства у себе си и да правя добро. Едва ли съм безгрешна, сам каза, че колкото и да не ми се иска, аз също съм част от това "зло" общество.Първоначално написано от Nobody
Ако искаме един по-добър живот, трябва всеки да се замисли за държанието си. Аз мога да се стремя към добро, как да е....но как да накарам някой, който няма желание?!
Имаше едни думи, не помня кой ги беше казал: "Обичай хората, те винаги са добри. Дори когато някой ти отвърне с омраза, ти пак го обичай, за да му покажеш какъв трябва да бъде!"
Гледам пак поста ти, където си казал, че само с надежда нищо не се постига. Наистина съм сигурна, че не си ме разбрал. Тая надежда за това повече хора да бъдат добри, не ми връзва ръцете :P Аз съм избрала, че искам да върша добро и ще го правя...не само се надявам...
rawrrrrr,,, re4ite ti zvu4at to4no kat nika ti xuxuxuxx