sherry, наистина разсъждаваш много добре. Съгласен съм с почти всичко, което казваш. Да, ние наистина се самоунищожаваме, разликата в мисленото ни е следната(или поне така я виждам аз) Ти виждаш, че нещо се случва и се надяваш, то да не стане. Аз виждам, че нещо се случва и не се надявам, а се опитвам да направя, така че то да не стане. Идеята ми е хората да нямат време да се надяват, а да действат, защото от действията им ще има резултати, а от надеждата не. Има разлика между надежда и вяра, на мен ми се струва, че малко омешваш двете понятия, вярата също е свързана с действието, тя е идеята, която стимулира и осмисля това, което правиш. Примерът, който ми даде с животните, представи си, че хората, които са разбрали за ситуацията(още не знам каква е, защото се ентусиазирах да ти отговоря преди да прочета темата, която ми линкна) са се надявали тези кученца да спрат да бъдат малтретирани, тогава какво е щяло да стане - нищо. Те не са направили това, започнали са да действат, вярвали са в каузата си и са успели, едва ли са има ли време просто да си стоят и да се надяват, че някой друг ще се погрижи за този проблем.
Със споменаването ми на това, че говоря глупости исках да проверя дали възприемаш писанията ми като такива... Изглежда съм бил някъде из хладката вода... Но това няма никакво значение.
Обществото ни е зло! Това е факт, нали? Ще ти кажа още един факт... Ти си от това същото зло общество!
Някой трябва да се бори, за да победи тази светлина, нали така? Тогава някой трябва да се действа, иначе победа няма да има, но нека не се повтарям за стотен път...
Има добри хора, това са ценните и стойностни характери. Няма значение дали техен притежател е просяка на улицата или бизнесмена в мерцедеса. Добрите хора са си добри, независимо от социалния им статус. Вярвам, че ще съм един от тях!