Цитирай Първоначално написано от Nobody
sherry, наистина разсъждаваш много добре. Съгласен съм с почти всичко, което казваш. Да, ние наистина се самоунищожаваме, разликата в мисленото ни е следната(или поне така я виждам аз) Ти виждаш, че нещо се случва и се надяваш, то да не стане. Аз виждам, че нещо се случва и не се надявам, а се опитвам да направя, така че то да не стане. Идеята ми е хората да нямат време да се надяват, а да действат, защото от действията им ще има резултати, а от надеждата не. Има разлика между надежда и вяра, на мен ми се струва, че малко омешваш двете понятия, вярата също е свързана с действието, тя е идеята, която стимулира и осмисля това, което правиш. Примерът, който ми даде с животните, представи си, че хората, които са разбрали за ситуацията(още не знам каква е, защото се ентусиазирах да ти отговоря преди да прочета темата, която ми линкна) са се надявали тези кученца да спрат да бъдат малтретирани, тогава какво е щяло да стане - нищо. Те не са направили това, започнали са да действат, вярвали са в каузата си и са успели, едва ли са има ли време просто да си стоят и да се надяват, че някой друг ще се погрижи за този проблем.

Със споменаването ми на това, че говоря глупости исках да проверя дали възприемаш писанията ми като такива... Изглежда съм бил някъде из хладката вода... Но това няма никакво значение.

Обществото ни е зло! Това е факт, нали? Ще ти кажа още един факт... Ти си от това същото зло общество!

Някой трябва да се бори, за да победи тази светлина, нали така? Тогава някой трябва да се действа, иначе победа няма да има, но нека не се повтарям за стотен път...

Има добри хора, това са ценните и стойностни характери. Няма значение дали техен притежател е просяка на улицата или бизнесмена в мерцедеса. Добрите хора са си добри, независимо от социалния им статус. Вярвам, че ще съм един от тях!

Надявам се този път да разбра какво имам да кажа
Грешно си ме разбрал. Това, че имам надежда за по-добро бъдеще, не значи, че само се надявам, а не действам. Аз самата винаги помагам с каквото мога на хората, даже на непознати. Може би си от скоро във форума, но ако прегледаш старите ми постове, ще видиш на колко хора поне съм ОПИТАЛА да помогна. Не е нещо голямо, но се държа добре с тях, защото вярвам, че това е, което трябва да правя. Стояла съм до 2-3 часа посред нощ(в учебно време), примерно за да пиша есета на някой потребител, който казва, че от това му зависи срочната оцента. Понякога не съм получавала и едно "благодаря" за това, но понякога искрено са ми били признателни и като съм разбирала, че тези хора са имали шестици, лично аз съм се чувствала удовлетворена. Това също не е много добър пример за темата, която дискутираме, може би това, което съм правила ти се струва дребно, но аз съм го правила от сърце и без да искам абсолютно нищичко в замяна...Просто да помогна с каквото мога, така се чувствам пълноценна! Ако всеки се опита да бъде такъв, то светът ще стане много по-добро място за живот! Имаше една песен"Ако до всяко добро същество застане поне още 1...". Е, дано това да стане, аз не мога да накарам другите да бъдат добри, затова ти казвам, че понякога се чувствам беззащитна пред жестокостите, които виждам, не мога да контролирам другите, но мога да опитам да бъда самата аз полезна и добра и мисля, че се справям. Държала съм се добре с хора, които не са ми отвръщали със същото...Винаги се стремя да убия негативните чувства у себе си и да правя добро. Едва ли съм безгрешна, сам каза, че колкото и да не ми се иска, аз също съм част от това "зло" общество.
Ако искаме един по-добър живот, трябва всеки да се замисли за държанието си. Аз мога да се стремя към добро, как да е....но как да накарам някой, който няма желание?!

Имаше едни думи, не помня кой ги беше казал: "Обичай хората, те винаги са добри. Дори когато някой ти отвърне с омраза, ти пак го обичай, за да му покажеш какъв трябва да бъде!"

Гледам пак поста ти, където си казал, че само с надежда нищо не се постига. Наистина съм сигурна, че не си ме разбрал. Тая надежда за това повече хора да бъдат добри, не ми връзва ръцете :P Аз съм избрала, че искам да върша добро и ще го правя...не само се надявам...