.
Отговор в тема
Страница 1 от 21 1234511 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 515
    Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield

Футболното Хулиганство

Какви "футболни привърженици" са тези индивиди, които отиват на мач с едната цел да се сбият с някой от противниковата агитка ? Изобщо какво футболно има в това ? Чупенето, паленето на седалки и изобщо други такива действия са абсолютни неандерталски прояви. Най-малкото отбора им, на който уж са фенове, след това го наказват. Има хора, които даже ги не ходят на по-големи дербита, именно заради такива изцепки. Абсолютно съм сигурен, че тези "хулигани" имат приятели от противноковия отбор, но тях не ги бият когато се срещнат. Имам чувство, че стадиона е поле на средновековна война. Няма баща, няма майка, има само наще и ваще. Войските са една срещу друга, всяка със свойто знаме, музикален съпровод за повдигане на морала и при най-удобния момент или повод се нападат ожесточено все едно бранят честта и свободата на племето си. Разбирам да има дразнения и надвикване на агитките, но нужно ли е насилието и вандализма ? Това за мен не са фенове, а хора които търсят оправдание и място където да си изкарат личните проблеми. Един фен трябва да го интересува отбора му, а не колко хора от другия отбор е пребил, колко седалки е счупил и колко шалчета и знамена е изгорил.
    Въобще футбола оправдание ли е ?

Мега фен
    Град
    Utopia..
    задай въпроса на няколкото хулиганчета, утраса, кежуал маняци и т.н. посещаващи този раздел . нека те отговорят аргументирано(ще им е трудно)

аз лично не одобрявам лумпенските и вандалски проявления
    фен съм на любимия отбор, а не на простотиите на "вярната" му агитка, която в повечето случаи носят наказания - погледнете феновете на Фейенорд и Партизан до къде ги докараха

Град
    Варна
    Те смятат това за забавно и голямо геройство... само дето мн се заблуждават...

Супер фен Аватара на GLeZoRanA
    Град
    ®България...®
    Цитирай Първоначално написано от #Gravity Of Love#
    Те смятат това за забавно и голямо геройство... само дето мн се заблуждават...
    Всъщност това го смятат хората на възраст между 13-16 (17) години

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Защитава честта на отбора. Всяка агитка иска да е с нещо повече от другата. Но някои са крайно безсмислени, като да отидеш на собствения си стадион в 4 през нощта и да потрошиш седалките
    Аз също ходя по мачове, преди и след които съм много често с хора от другата агитка. Но ние сме на стадиона за да гледаме и да подкрепим любимия отбор, а не да се чупим седалки и да ги хвърляме по...всички останали, било то и нашите фенове.

Град
    Club "Old Number One" / RPU :D
    Какво да пишем като половината,от хората,които са се изявили досега в тази тема нямат никакво понятие от хулиганство и се осалянт само на това,което са чули по телевизията. Футболното хулиганство се е утвърдило като цяла култура - поведение,начин на обличане и т.н.,и няма нищо общо с това,кеото медиите представят.
    Choose life. Choose a job. Choose a starter home. Choose dental insurance, leisure wear and matching luggage. Choose your future. But why would anyone want to do a thing like that?

Град
    ®България...®
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen

ПП. Футболно хулиганство НЯМА!
    Имало е някога

Град
    Anfield
    Честта на отбора се защитава от самия отбор с играта си на терена. Като се набият два-три чужди фена, защото са извикали "к*р за ..." отбора ти няма да стане по-уважаван или да се премести напред в първенството. Ролята на привържениците на един отбор е да го поддържат. Хореографии, песни, плакати, знамена и т.н. по време на мача. Когато бях на Черно Море - Сампдория и почнаха да летят седалки, няколко от играчите на Морето се опитаха да кажат на тези идиоти да спрат, защото щяха да прекратят мача, но те не спряха. Даже имаше няква групичка зад мен, които ги чух че мислеха след мача да ги намерят тези. Къде е любовта към отбора и за каква чест говорим ?

Град
    Цитирай Първоначално написано от EMO_ULTRAS
    ммдааааам... помня как ви запалихме стадиончето, а полицията гледаше безпомощно...

И все пак...

я разясни какво според теб е ултра и какво е хуул, кежуъл и прочие, че ми е интересно...
    и какво те кара да се правиш на tough по форумите и да обиждаш??? Част ли е от футболното хулиганство??

ПП. Футболно хулиганство НЯМА!
    Дай да започваме ,вечния спор....
    Като за начало УЛТРАС културата идва от Италия,а Кежуал и Хулс от Англия .УЛТРАС в буквален превод значи "краен" (краен фен) и главно се осланя на обич към отбора .Подкрепа по всякакъв начин.Песни,знамена,факли,д имки,хореографий и т.н.Защитават честта и цветовете на отбора ,в схватки с други ,като тях .
    Смешно е да се говори,за кежуал култура в България .Повечето хора си мислят ,че като се обличат с такива дрехи,са безсмъртни.
    Смешно е да се говори и за Ултрас култура в България,щото представата на българите за Ултрас е доста далеч от тази на италианците.BTW,италианскит ултраси също носят някои от така наречените британски марки.(лично съм виждал такива с ФП и СИ) Но дрехите не са от значение...

Както и да е... ХУУЛС е общо понятие за ултрас(италианския тип фен) и кежуъл(британския тип). Всеки ултрас или кежуъл(или както каза ти "краен фен") е хулиган -> хуул. Това че се използва британското "hool" не значи,че всички хуулс са английския тип привърженици.
    Choose life. Choose a job. Choose a starter home. Choose dental insurance, leisure wear and matching luggage. Choose your future. But why would anyone want to do a thing like that?

Мега фен
    Град
    Utopia..
    Първо правете разлика между УЛТРАС и ХУЛС
    Футбола ,без крайни привърженици(ултраси) не е нищо повече от едно театрално представление
    ти си болен мозък
    харесвам футбола, заради красивите отигравания, хъса на самите футболисти
    не гледам футбол заради чупенето на седалки и окървавените глави
    ходи да се прегледаш

Град
    никога няма да уважавам кежуъл културата
    Това го казват всички "east european fans" с бомбер,кубинки шалче.

Мега фен
    Град
    Utopia..
    което не значи, че не нося някоя и друга кинжалска марка де

просто на мач се ходи с шал

а не със скъпите дрешки, където ако се сбиеш и ги скъсаш или изцапаш и... да се тюхкаш... на мач отиваме, а не на опера
    съгласен!
    може да си фен и да е весело на стадиона без да проявяваш излишна агресия
    на мен лично ми е по-забавно да пея песни, отколкото да си бия главата в оградата

ot 4ypeneto na sedalki do yredenite boi6ta ima dosta golqma razlika,tiq deto 4ypqt sedalki obiknovenno sa nqkvi mizernici(izkl. pravi liceto deto qde boi na edin ot poslednite ma4ove ) ako nqkoi smqta 4e da 4ypi6 sedalki v sobstveniq si sektor e nqkva super postapka govori zle za nego! v bg naposledak casual kulturata navleze dosta,koeto e dosta tapo 6toto ne moje da se poznavame i stavat gre6ki , az sa6to nosq casual no mn rqdko hodq na ma4 s takiva drehi vinagi s 6al, cqlta ideq za agresiqta okolo fytbola e 4e fytbola i omrazata varvqt raka za raka,tiq deto sa na 14-15 moje da sa filmirani ama sa nahasani dosta i moje da izleze dosta dobro pokolenie prosto fytbola ne moje bez nasilie za takiva fenove kato other... ima napraveni sektori kato a i v kadeto otivat hora koito se lubyvat na footbola i igra4ite za men li4no nqma nikakvo zna4enie dali levski 6te igrae cl ili 6te e v okrajnite grupi vinagi 6te go podkrepqm i vinagi 6te go obi4am,sa6to mn malko igra4i sa dostoini da nosqt na6ata fanelka za6toto vsi4ki sa naemnici za tva ne haresvam i fytbolistite za6toto te idvat i si otivat a nie ostavame.V BG scenata ne e kakto v sarbiq garciq ili dr balkanski strani,no i nie imame proqvi,tva 4e 99% ne znaqt za pove4eto si e tehen problem, ne6tata stavat po parkove,gradinki i se znaqt samo ot y4asnicite taka4e koito ne znae da ne govori
    NON MOLLARE MAI!!! НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!

NON MOLLARE MAI!!! НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!

Град
    Стара Загорка
    Беше много глупаво това за хората чупещи седалки. Да не ти припомням кои чупиха седалките на нашия терен. А един от основните играчи беше от Варна, който...хм...да споменавам ли че не трябваше да е там? Имаше и няколко от други населени места, които определено не бяха "някакви мизерници". Надявам се не настояваш да ти ги показвам на снимките от тогава. Едно хубаво нещо направихте - поичпочупихте кирливите огради, които заради шибания финал наслагаха.

П.П.

за мен по принцип е леко опасно да ходя на мачове и затова като отида съм винаги доста цивилен (в друг смисъл, а не на кежуъл), с шал през главата и встрани от интересните хора
    То пак че си привърженик на ЦСКА! Повечето от там, които познамвам са мишоци, а и май по-такивата са в по-малка концентрация, докато при Левски не е съвсем така. Като слушам разни историйки, от приятли, какво се случва при тях в някои мачове...лоша работа ако си разпознат

Град
    Anfield
    Простичък въпрос.
    На мач, скачате на бой върху противника, защото ви е убидил или защото фланелката му е червена/синя ?

Не ми се обяснявайте с някви източни течения - хуулс, ултрас, мултрас...
    Нещата са изключително прости, когато става дума за бой или чупене.

Футбола ,без крайни привърженици(ултраси) не е нищо повече от едно театрално представление
    мнооого е тъжно, щом мислиш така

Мега фен
    Град
    Utopia..
    Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    [color=darkred]Простичък въпрос.
    мнооого е тъжно, щом мислиш така
    това само доказва, че такива палячовци ходят на стадиона не за да гледат любимия отбор, а за да псуват публиката на другия или пък да се сбият при отдадена възможност

Мега фен
    Град
    Utopia..
    За такива ,като вас има Сектор А и Сектор В !Като,не ви харесва ,не ходете в Б и Г !Аз не отивам на мач,за да гледам играта ,а да ПОДКРЕПЯ ОТБОРА !
    Интересено ми е вие, с какво помагате на отбора .С 90 минути нон-стоп люпене на семки и с хореография "пакетчета семки на пистата" .
    сравнено с глобите, които докарвате вие, Хулиганите, това си е направо подкрепа!

Мега фен
    Град
    Utopia..
    "КАТО НЯМА ПАРИ ЗА ТРАНСФЕРИ,ЩЕ ИМА ПАРИ ЗА ГЛОБИ"

оооооооооо ето ги верните фенове на лецки, които подкрепят отбора във всяка ситуация !!

Мега фен
    Град
    Utopia..
    боли ме к*ра за войната ви с баждеков, борат или който и да е

Мега фен
    Град
    Utopia..
    Цитирай Първоначално написано от OtherDimension
    боли ме к*ра за войната ви с баждеков, борат или който и да е
    Отговори ми на въпроса .
    първо сам си отговори

Мега фен
    Град
    Utopia..
    ПП Кажи ми честно.Чувстваш ли ,че ти лично помагаш на отбора,по някакъв начин(какъвто и да е ) ?

сам си отговори ве

Град
    Стара Загорка
    Напоследък само на Берое-Спартак (Вн) имаше някакви заченки на хулиганство...
    Това е мача за който живея! Един от виновниците за позора на нашия стадион бях аз, за което наистина съжалявам!
    Нафтекс като не влязоха в А група, поне Спартак (Вн) не отпаднаха.
    Ама, Ексо, нали ти е ясно че тук не става дума само за футбол...

какви ли? прости лиглювци! щом ве4е и ма4ове се спират заради тях! да се нау4ат малко не 4е нещо, ама са като цигани!!!

Град
    ®България...®
    Цитирай Първоначално написано от _PuNk`PrInCeSs_
    какви ли? прости лиглювци! щом ве4е и ма4ове се спират заради тях! да се нау4ат малко не 4е нещо, ама са като цигани!!!
    Ужас ужас мани... направо ужасен ужасон .. Как не ги е срам Се питам аз !?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си