- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Жена или момиче?
Преди няколко години бях пускала такава тема и се полуи доста интересно.![]()
Та въпроса е кога едно момиче става жена? Когато стане на 18? Когато се омъжи? Когато роди?...
Може ли едно момиче на 16-17 да се нарече жена?
Мда.. Просто пишете каквото ви дойде на ум...
Скоро пак обсъждах с приятели тази тема и всеки има различно мнение и ще ми бъде интересно да прочета вашето.![]()
Аз съм на 18 и определено не се чувствам жена.Според мен е твърде индивидуално за всеки,но някъде около 25-26 е нормално да се каже,че вече си жена.
Физически казват,че момичето става жена,когато вече има менструация.Аз не мисля,че това е кой знае колко определящ фактор.Според мен от значение е нейното психическо израстване.Момичето става жена тогава, когато може да вземе самостоятелно решение по даден въпрос,без решението да е егоистично и да показва нейната отговорност.
Липсата на доказателства за съществуването на нещо, не е доказателство за неговата липса! Абе истината е някаде там ...
Аз съм на 23 и също не се чувствам жена ощеможе би ставаш жена като създадеш семейство - започвайки от сватбата
Аз мисля, че има момичета, които не стават жени - индивидуално е.
Като ми дойде за 1-в път ми казаха, че съм станала жена...![]()
Според мен едно момиче става жена,когато започне да мисли трезво,да поема отговорността за действията си,когато започне да не мисли само за днешния ден или за след месец...а и за по-дълъг период от време...
За момента аз се чувствам полу-жена,полу-момиче...Мисля трезво,поемам отговорност за действията си...мисля,че съм надрастнала психически връстниците си(малко нескромно,но...)
Иначе съм чувала доста пъти,че жена се ставало след първият път,когато правиш секс...Не мисля,че е така,визирайки 13 годишните полово активни...
На 23 съм и определено не съм жена. нито съм омъжена, нито имам деца, нито се издържам сама. За мъжете беше да е правил секс, да е построил къща, да е посадил дърво и да е бил в казармата....тогава ставал мъж. то по тия критерии вече няма да има мъже(и не само заради казармата).
За жената мисля, че моментът е когато стане майка. Вече не е момиче и се грижи за друг човек. Но не знам кое е по-напред:усещането, че ставаш жена и искаш дете или детето, което те кара да се чувстваш жена. Ако е първото, значи вече вземам да се превръщам в жена, ама има време.
tova koeto kazaha nqkoi po gore 4e sa 4uvali 4e jena se stava kogato ve4e ima6 menstruaciq e vqrno no samo pri musulmanite... tam malkite momi4eta ne si slagat zabradki a 4ak sled kato imat cikal i ve4e se vidqt jeni... spored men edno momi4e stava jena kogato precenqva trezvo poema otgovornosti i tova kato vazrast pri vseki e individualno. Vse pak mislq 4e tova 6a e nqkade kam 26-27![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Аплодисменти за хаус ловърката,която по цял ден гледа Планета тв,пусна си бритон и стана emo.За симпатягата,който си купи анцунг Adidas и стана безсмъртен!
Според мен не може да се каже точна възраст. Това си е нещо строго индивидуално, по същия начин както и с мъж/момче. Има мъжки на по 30, които по акъл още са момчета... а понякога и по външен вид. Така е и с жената. Когато стане жена, хората просто започват да я възприемат като такава.
Интересно е, че в момента някви пикли на по 15-17 си мислят, че са големи жени... да, може би някои са, но ме съмнява. Като гледам колко са наивни повечето ^^
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....
Доста трудно е да са определи кога едно момиче става жена.За едни е когато и дойде цикълът, за други е когато прави секс за първи път, за трети е когато роди, въобще разни хора разни идеали.
На мнение съм, че не може да се даде някакъв конкретен отговор, тъй като всеки има различни разбирания.![]()
Аз бих могла да нарека себе си жена, едва след като направя нещо наистина важно и ценно в живота си, създам семейство, успешна кариера,истински приятелства, стана изцяло финансова независима от родителите си, заживея самостоятелно.... въобще сума ти неща...но още ми е доста рано, има време за всичко.За сега основия ми приоритет е образованието, а и надявам се не само на мен
![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Мда точно това ми е мисълта че често не зависи от възрастта но ако не зависи от това тогава от какво? И втория въпрос беше дали момиче на 16-17 може да е жена? Ако примерно живее сама и работи и носи отговорност за живота си тогава жена ли е?...Първоначално написано от Sam90'
![]()
Аз съм си на 17 и определено се възприемам като момичепредпочитам винаги да съм си момиче ... и всеки е такъв какъвто се чувства
![]()
Samе shit... different way
Мисля когато има семейство (мъж и деца) и дом, за който да се грижи. някак си така ми се струва.
Saatana vittu perkele hate crew!
ами се издържам сама от точно 16 годишна - живота ми го наложи и не съм го искала. Справих се сама, с което съм горда разбира се, но определено не се чувствам още жена. Още съм на едно несигурно за мен място. Това за мен не е достатъчно - да си самостоятелен и отговорен. Нещо ми липсва за да се почувсвам жена.
spored men nqma opredelena vazrast ili period,s vseki e razli4no kogato se po4uvsta6 jena...
зависи от личния опит .... има момичета, които на 16 са преживели наистина много и са много трезвомислещи и отговорни, както и принцески и лигли на тези години
за мен обаче една девойка може да се нарече жена, когато е готова да създаде семейство и да се грижи за него![]()
една жена става истинска жена след като роди.
алелуя.
Според мен едно момиче става жена, тогава когато стане и успешна. Да
кажем, когато завърши образованието си (каквото и да е). Тогава когато се издържа абсолютно сама, когато има работа, която харесва. Общо взето, тогава когато може да понесе отговорността за себе си и евентуално за още някой (мъж, дете и пр.).
Give me your best shot motherfucker!
Хах, когато роди? Това е глупаво. Има жени, които никога не разждат по една или друга причина. И на 40-50 ли остават момиченца?![]()
Котето на Canis
Loyalty & Submission
Според мен безгрижното момиче на мама и татко става истинска жена, когато се установи, когато може да се грижи сама за себе си, когато може да поема отговорност и т.н.
В никакъв случай едно 16-17 годишно момиче не може да се нарече жена, би било смешно.
The journey never ends.
Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.
Когато мисли като стабилен и нормален човек.Знае какво е отговорност.Наясно е с проблемите в живота.Знае какво иска...Да не говорим,че когато роди вече,тя тогава ще се почувства не само жена,но и майка.![]()
За мене една жена пораства с раждането ( гледането) на деца!
Ясно е че много жени нямат деца по една или друга причина, но никой не може да отрече, че между тях и майките има огромна разлика!
Едва когато поемеш отговорност за друго същество, живота ти се осмисля!
А за момчета е ясно- влязат ли веднъж в пубертета, цял живот не излизат от него....
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара