- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- За музиканти и не чак толкова музиканти :D
попринцип на барабани тръшкам ама напоследък съм в лек застой
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Хах, всички линкове изгледах..
е, Вивалди си звучи по-добре в оригинал - кл. оркесътр.. но виж, останалите са добри )) особено последният барабанист ме накефи![]()
^последния е маса луд![]()
напишете в youtube Mike Portnoy или Terry Bozzio ...те са едни от най-известните
ЕДИТ: http://vbox7.com/play:ae17002e <- ей тоя тая вечер дойде и минаваше колелото ми ей така както минава тая пързалка
ВЗЕ МИ АКЪЛА!![]()
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Ебаси нечовекаНо все пак да се придържаме към темата
![]()
Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!
Щом казваш... вярвам ти.Първоначално написано от machoka
![]()
преди 3 години направих опит да се науча да свиря на барабани т.е. един пич ми разясни какви са различните им части и кое за какво се ползва, после съм дрънчала 3-4 пъти на барабаните на една приятелка и дотам![]()
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Аз свиря на пиано от 7 години.И...почти перфектно.А също и пея,но не професионално![]()
Аз лично обожавам виолончелото и много ми се иска да мога да го свиря.Харесвам и пианото и дори съм се опитвала. Обичам всички инструменти. Особена слабост изпитвам също и към духовите, най-вече обойът. Звучи страхотно според мен.
![]()
To Be Good Is Not Good Enough,When You Dream Of Being Great!
Аз започнах да се занимавам с музика на 6 години с акордеон, на 7 започнах и с пиано. Акордеона го отказах на 5-тата, пианото си го почитам вече единадесета година, а преди 3 просвирих и на класическа китара, но не на сериозно и от 2 месеца съм с електрическа и мнгоо и се кефа. Яка жица става![]()
![]()
What I want, is what I need!
What I need,is METAL and SPEED!
Amiii az sum luda na tema kitariii ,vsqkakviii predimnoo elektri4eskii,na elektri4eksa kitara svirq ot 4 meseca,ina4e 1 godina svirih na akusti4na,stra6en instrument,imam opit s musikata makar i ne tolkova bogattt iii 4estno akznaooo tva e instrumenta s nai qkiq sound ,ee i barabanite ne sa za izhvurlqneee noooo ne se stigna do tqh
AA koi me zapali,,vsu6tnost nikoga ne si bqh pomislqla za kitara,edin den maika mi kaza iska6 li da te zapi6a na kitara i az mi hubavoo iii vsu6tnost na purviq uurok otidoh taka bez nikakvi nadejdi 4e ne6to 6te s epolu4i ,noooo o6te togava na purviq mi urok se vlubih v tozi instrument ,preporu4vam na vsi4ki ,koito se 4udqt daliii da se zapi6aty na nqkaf musikalen instrument da ne se kolebaqt,nqma da zagubqt po skoroo da spe4elqt,kato menn naprimer![]()
И аз бях така. Всъщност бях подхвърлил на майка ми, че трябва да се науча да свиря на китара, съвсем несериозно. Тогава почти нищо не ме свързваше с китарата, даже не слушах метъл (аз го прослушах благодарение на китарата). След около 9-10 месеца (Първоначално написано от Someday
) ми казва "ами ти нали искаше да свириш, аз ти намерих учител". Реших да ида да видя за какво става въпрос, а той ме тества как пея, като задаваше променящо се темпо и гледаше как реагирам на него. Аз една вярна нота не мога да изкарам, умрях от срам! Но той вика "пееш ужасно, но си ритмичен, ставаш"
. Изкарах 4-5 урока тестов период и реши да ме вземе. И така ходих при него 3 години, започвайки съвсем случайно.
![]()
Първоначално написано от Momchence
zna4i svirq na kitara (elektri4eska i akusti4na). ot 1 do 10 se ocenqvam s...3... svirq ot okolo godina no nqmam usobeno mn vreme. ami poprincip lubimite mi izpulniteli i idolite mi svirqt i re6ih da se probvam. ne, no iskam da si napravq grupa samo deto ne moga da namerq jelae6ti
mhm, я кажи как се свири перфектно на пиано? ))Първоначално написано от Abl3~7o~Lov3
и на мен ми е много чудноПървоначално написано от machoka
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
офф топик: много музиканти, много нещо![]()
по темата: първи клас се записах на пиано, след това имаше периоди на абсолютна безотговорност и чак някъде към 3ти клас започнах да свиря сериозно.. свирих може би до края на 5ти клас, началото на шести и окончателно се отказах, защото си бях втълпила, че аз като си имам слух не ми трябват ноти.. тази "умна мисъл" бе плод на недоразвития ми мозък, и сега вече разбирам колко съм изпуснала.. за един човек мога да кажа, че е музикант, когато знае да чете ноти и съответно повече работи с тях, вместо да си дава волност на слуха.. но и от двете си трябва. иначе не мога да се оплача, че ми е трудно - тъй като мога да пея вярно по рождение, пък и пианото бе съпроводено от солфеж в онези години, си свиркам общо взето за удоволствие и ми е добре. по слух си слушам дадена песен, след което сядам на синтезатора (кой каквото си има , все пак е по-добре от нищо) и я исвирвам.. айде не едно към едно ама бая добре я докарвам. мога и да си я пея, ама първо да я науча да я свиря гладко, после идва ред на пеенето..
и тъй като имам страст към рок музиката (и не само към нея, но тук говорим за музикални умения, а не за буптики буптики) края на 5ти, началото на 6ти клас, след като се отказах от пианото, все започнах да си мисля китара китара .. една година по-късно накъде тръгнах на уроци по класическа китара, ама и там беше същата работа, като със пианото - даже и един месец не издържах и прекратих. обаче какво стана. майка ми е актриса и има много приятели хора на изкуството - музиканти, художници и пр. взе, че ме запозна със един китарист и той човека, като видя каква е работата почна да ми показва пръстовки акорди, баса на една песен даже ми показа и аз ги свирих на една стара китара вкъщи и ги понаучих тия неща, т.е. пръстите ми свикнаха горе-долу. първият акорд, който научих, беше ла минор и съответно смяна с ла мажор.. после ре минор и ре мажор.. и ето ти черно фередже, песента за ламята.. хаха бе като си спомня голяма зарибявка беше. те и наще като видяха, че почвам да задобрявам с китарата, баща ми взе тая стара китара с тоя дебел гриф, дето се мъчех на нея и двамата с него я реставрирахме (в една стара тема писах точно как, около година сме се занимавали), сложихме струните и аз почнах да се упражнявам. около година мина и бая задобрях. открих един трик за смъкване на 6та струна на ре и със баре на 6,5 и 4та струна ти е цялата гама във ре.. пък и ре мажор акорда си го ловиш и със 6та, защото в нормален строй (когато е ми) не звучи и просто 6та не се използва..
абе ламер съм отсекъде .. към глупавото си изказване прилагам и записи на мп3 плеър от моето/нашето "творчество" да чуете и да се посмеете..
п.п. линковете си работят, това отстрани си е самото име на файла.. бе качих на бг хостинг и сървъра не му е сложил автоматично долни черти.. и тиинпроблема се бъгва.. абе кво да ви кажа български сайт..
http://www.bgshare.com/307461/seki si sviri 6to si znae.MP3 - това е потготовка за репетицията.. и най-точното наименование е, че всеки си свири каквото си знае..барабанистът си упражнява някакви парадитли и тремолота на глухото барабанче, а аз си настройвъм дисторшъна и се разпявам.. никой не се ръководи по никой - всеки си свири свои си неща и ги упражнява..
http://www.bgshare.com/307475/mierda 3 acoustic.MP3 - това съм аз (вокал+китара).. правя си собствена интерпретация на knockin on a heaven's door ..доста е лагаво, но пича, който ме записваше ме уцели в кофти момент, когато супер много ми се спеше.. абе стана нещо
http://www.bgshare.com/307484/mierda 4 acoustic.MP3 - сега феновете на нирвана ще ме убият ! ХА
![]()
![]()
![]()
[youtube]http://youtube.com/watch?v=-SNytfkJD4U&feature=related[/youtube]
ъммммм...тва ще стане най-добрия барабанист на планетата скоро време..
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Соло китара , пиано , тромпет,акустична китара.
Общо взето която песен из репертоара на Pink Floyd/Whitesnake/Deep Purple/Dire Straits etc ми кажеш я хващам на китара /пиано.
Тромпета и да обяснявам няма да разберете :Р .
Гг.
Да, свиря на класическа китара от 5 месеца някъде. Добре съм, общо взето.
Ами, преди 2-3 години някъде свирих на пиано и почнах доста добре, ама мързелът надделя xD А иначе страшно искам да се науча на барабани и китара.![]()
"It's better to burn out than to fade away-Kurt Cobain"
Хаха, ми ти си открила Америка момичеПървоначално написано от oTPoBHa
... това се казва Дроп Ре
![]()
Иначе по темата .. свиря на китара,тамбура,пиано(задъл ително ми е) и се уча да пея... и мисля че съм добър(без да се хваля)
![]()
Преди свирех на барабани, но покрай всичките ми други задължения не ми остава време да свиря през деня, а през нощта съседите няма да са много съгласни...
Не бях особено добра, липсваше ми(сега още повече) техника и творческо мислене - първото се оправя, ам второто...може би и затова почти не се занимавам - нямам преспектива за голямо развитие.
Иначе, като имам време подрънквам по малко на старите тупани
PROUD MEMBER OF THE PACK