- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- За музиканти и не чак толкова музиканти :D
аз докарвам така нареченото ''мила моя мамо'' на детцкото пиано на сестра ми .. адцки добра съм![]()
![]()
![]()
Правих някакви отчаяни опити да свиря на пиано![]()
Мога да свиря на китара..
Но старата хубава китара си навлече гнева ми, един хубав слънчев ден.. и пострада малко![]()
![]()
Скоро очаквам новата китара, че да продължа да си дрънча![]()
Но аз повече съм по пеенето и за това не бързам да се уча да свиря на музикален инструмент![]()
Не мога да си представя да заджаскам моята.. :ОПървоначално написано от Jumbie483
Въпреки че съм доста несериозна в свиренето си, и за забавление разцъквам по нещо..
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
не свиря на нищоама много искам да се науча да дрънкам на барабани
![]()
![]()
Зов стон, отворено писмо към себе си,написано за днес,
но с букви от онези дни,
на нов фон, изтрива всички стари белези,
замества ги с чисти подредени в стремежа ни.
DNB
миналата седмица подарих една от китарите ми на един приятел.![]()
аз пък от няколко месеца търся ентусиасти за някаква група, но уви...к у р е ц![]()
^ Хехе, това ми е доста познато... и аз бях така, 2 години търсех но най-после се събрахме сериозни хора... но няма къде да свирим![]()
от няколко месеца търсим, и както казваш ти ... но уви .. к у р е ц
![]()
![]()
![]()
ба ли го..Първоначално написано от Downingtn
важното е да се сетиш сам, не да го видиш от някъде другаде
и като се има в предвид, че въобще не използвам таблатури или подобни неща
разчитам само на слуха
е ламер съм мн ясно
аз ако въобще знаех закво става дума немаше да пиша такива глупости
х
големите музиканти да ме извинят
ба ли го..
важното е да се сетиш сам, не да го видиш от някъде другаде
и като се има в предвид, че въобще не използвам таблатури или подобни неща
разчитам само на слуха
е ламер съм мн ясно
аз ако въобще знаех закво става дума немаше да пиша такива глупости
х
големите музиканти да ме извинят [/quote]
Е да, за това те поздравявам, аз не бих се сетил ако разчитах само на слух, без да знам теория... евала. Иначе тука няма големи музикантинито един, всички се учим
![]()
То и аз не можех да си се представя в такава светлина.. ама като нямаше нищо друго покрай мен. А от яд ме дразнеше дори начина по който тя беше подпряна до бюрото ми...Първоначално написано от jghgh
![]()
Лошо оправдание.
Но все пак, имаш.![]()
Свиря на акустична китара (скоро мисля да премина на елекрическа) и мисля, че свиря добре, но винаги може да се желае и още.
Истинската отдаденост се появява само когато имаме едно-единствено желание и чувстваме, че ще умрем, ако не го постигнем...
Основно пея, дера, квича и подобни![]()
Иначе от малък си свиря на акустичната, зарибих се и на бас преди година-две, на барабани си потупвам редовно. Свирим с група приятели, но не особено сериозно.
барабани и бас китарка. на младини можех и на пиано ама сега го заебах
What would you give to live your life again?
What would you change with a second chance?
And could you learn from the mistakes?
I don't know...
Crematory
Дааа вески който издрънква нещо по слух се мисли за великия музикант .... Дааа то за кво да се учат тоналности,знаци,размери и сякакви други неща ... а тези които толкова много години ги учат накрая ...
Еми то за това има професионалисти и аматьори...Първоначално написано от Vincitore
![]()
Иначе, наистина, накъде без ноти, знаци, тоналности и т.н.![]()
Да,но точно тези които не ги знаят и не са учили музика твърдят че са "музиканти " .. за това се ядосвам ...Първоначално написано от Downingtn
^Кво завиждаш бе?
Кво, кво?
Нали знаеш че едни от най-великите музиканти са аматьори?
И ДА, МУЗИКАНТИ СА!
Тия от Консерваторията много ли са умни, а,а а,а,а,а,а,. Големи ли са музиканти? Миии, не да ти кажа.
Даскалът ми е на възраст над 70 години, като е бил млад не е имало даскали по китара, всичко сам си е учил. Аматьор с 1на дума, ама той е основал музикалното във Варна btw, всичко по слух си е открил, въпреки че се е научил и на ноти да свири.
И той може да ти гарантира, че не Академията те прави музикант![]()
Защото те там някои тъпчат на едно място, никакво въображение, никакво чудо, никакви фигури не могат да измъдрят и квото не го пише, не го правят... А моят даскал всичко сам си е откривал... и си експериментира, и има някаква вродена интелигентност за инструмента, на който свириАматьор пълен, само дето е имал доброто желание да се научи да чете ноти.. което в крайан сметка не е и кой знае какво, защото когато си много добър, те вече стават излишни.
А от теб, не знам защо, ми лъха противно чувство на завист към всички хора, които са родени музиканти и не им трябва осрана академия или някое тъпо даскало...
Не се заяждам.. поне не много.. Но истински добрият музикант си е такъв и без училище. И може да е 200 по-добър от някой, който от 6 годишен се занимава с тоналности, ходи по солфежи и се бъхти. Кофти истина, но е тъй.
Иначе само за протокола, да вметна - роден музикант + музикално училище си е екстра, но не всеки добър свирач учи в подобно заведение.
А тва най-много ме издразни обаче...И прочетох 1 изречение което ме хвърли нз къде просто :въобще не използвам таблатури или подобни неща
разчитам само на слуха
Без коментар !Яко завист, а? Това че ти си си тренирала слуха и си го учила.. не значи че някои хора не си го имат по рождение. Тея въпросни хора им трябват 30 минути като хванат някои инструмент и ей ги как ти свирят някоя любима песен... И това наистина е музикант, без да ме ебе че няма дипломка от Консерваторията...
jghgh
Така 1 за какво да завижам,това не можах да разбера ...
2 евалата на даскала ти ,но това което казваш че той е научил нотите това пак показва че съм права (факта че е научил нотите го прави музикално грамотен ),а това че били родени музиканти ok , кипи им музиката в кръвта ,импровизират ,свирят добре и какво .. докато дойде момента в който трябва да запишат това което са исвирили на лист и кво ... те не могат по простата причина че не са учили музика ,че нз нотите пък да не говорим за други неща ...
Академията не може да те направи музикант ,ако ти не искаш-това е ФАКТ,но ти дава нужните знания които ако искаш да се наречеш истински музикант трябва да ги знаеш !
И това за слуха-имам абсолютен слух така че ще те разочаровам ... но не завиждам : )
И все пак не е честно някои хора да учат в музикални у-ща,после в консерватории ,да преминат през толкова много музикални предмети и прочие и накрая някои който има слух,а не си е мръднал и малкото пръстче за да научи поне нотите-да се пише за Голям музикант и да застава до него ... просто не е честно ....
Аз се радвам за слуха ти, не съм разочарована.
Харесвам музикалните хора ^^
Е, един аматьор с адския слух би трябвало по усет да си разбира паузичките, тоналностите, etc., не е ли тъй? Тогава защо ще е по-малко музикант от другия? Защо да не може да се нареди до него?
Сори за първоналчаното ми дракане междувпрочем, извинявам се, наистина пресилено беше![]()
Ама ме издразни поста ти.
пп. Винаги е по-добре да знаеш ноти, но аз не спорех за това.
аз нИмогЪ да свиря на нищУама бих искала да мога да свиря на китара
![]()
..Sex,Drugs and Rock&Roll..
Колкото и да ти е развит слуха, пак е задължително да познаваш елементарната музикална теория, ако искаш да се смяташ поне малко музикант.
Аз свиря на пиано,от 3 години насам, но от 3 месеца не съм сядал защото ми се събра мн. със даскалото....но иначе музиката е моя живот...![]()
Breathe you out
Breathe you in
You keep coming back to tell me
youre the one who could have been
and my eyes see it all so clear!!!
От лятото една кухарка баркам.
Горе долу се справям.
Аматьорската, но ми е кеф на квадрат!