офф топик: много музиканти, много нещо
по темата: първи клас се записах на пиано, след това имаше периоди на абсолютна безотговорност и чак някъде към 3ти клас започнах да свиря сериозно.. свирих може би до края на 5ти клас, началото на шести и окончателно се отказах, защото си бях втълпила, че аз като си имам слух не ми трябват ноти.. тази "умна мисъл" бе плод на недоразвития ми мозък, и сега вече разбирам колко съм изпуснала.. за един човек мога да кажа, че е музикант, когато знае да чете ноти и съответно повече работи с тях, вместо да си дава волност на слуха.. но и от двете си трябва. иначе не мога да се оплача, че ми е трудно - тъй като мога да пея вярно по рождение, пък и пианото бе съпроводено от солфеж в онези години, си свиркам общо взето за удоволствие и ми е добре. по слух си слушам дадена песен, след което сядам на синтезатора (кой каквото си има , все пак е по-добре от нищо) и я исвирвам.. айде не едно към едно ама бая добре я докарвам. мога и да си я пея, ама първо да я науча да я свиря гладко, после идва ред на пеенето..
и тъй като имам страст към рок музиката (и не само към нея, но тук говорим за музикални умения, а не за буптики буптики) края на 5ти, началото на 6ти клас, след като се отказах от пианото, все започнах да си мисля китара китара .. една година по-късно накъде тръгнах на уроци по класическа китара, ама и там беше същата работа, като със пианото - даже и един месец не издържах и прекратих. обаче какво стана. майка ми е актриса и има много приятели хора на изкуството - музиканти, художници и пр. взе, че ме запозна със един китарист и той човека, като видя каква е работата почна да ми показва пръстовки акорди, баса на една песен даже ми показа и аз ги свирих на една стара китара вкъщи и ги понаучих тия неща, т.е. пръстите ми свикнаха горе-долу. първият акорд, който научих, беше ла минор и съответно смяна с ла мажор.. после ре минор и ре мажор.. и ето ти черно фередже, песента за ламята.. хаха бе като си спомня голяма зарибявка беше. те и наще като видяха, че почвам да задобрявам с китарата, баща ми взе тая стара китара с тоя дебел гриф, дето се мъчех на нея и двамата с него я реставрирахме (в една стара тема писах точно как, около година сме се занимавали), сложихме струните и аз почнах да се упражнявам. около година мина и бая задобрях. открих един трик за смъкване на 6та струна на ре и със баре на 6,5 и 4та струна ти е цялата гама във ре.. пък и ре мажор акорда си го ловиш и със 6та, защото в нормален строй (когато е ми) не звучи и просто 6та не се използва..
абе ламер съм отсекъде .. към глупавото си изказване прилагам и записи на мп3 плеър от моето/нашето "творчество" да чуете и да се посмеете..
п.п. линковете си работят, това отстрани си е самото име на файла.. бе качих на бг хостинг и сървъра не му е сложил автоматично долни черти.. и тиинпроблема се бъгва.. абе кво да ви кажа български сайт..
http://www.bgshare.com/307461/seki si sviri 6to si znae.MP3 - това е потготовка за репетицията.. и най-точното наименование е, че всеки си свири каквото си знае.. барабанистът си упражнява някакви парадитли и тремолота на глухото барабанче, а аз си настройвъм дисторшъна и се разпявам.. никой не се ръководи по никой - всеки си свири свои си неща и ги упражнява..
http://www.bgshare.com/307475/mierda 3 acoustic.MP3 - това съм аз (вокал+китара).. правя си собствена интерпретация на knockin on a heaven's door .. доста е лагаво, но пича, който ме записваше ме уцели в кофти момент, когато супер много ми се спеше.. абе стана нещо
Хаха, ми ти си открила Америка момиче ... това се казва Дроп Ре
Иначе по темата .. свиря на китара,тамбура,пиано(задъл ително ми е ) и се уча да пея... и мисля че съм добър(без да се хваля)