Цитирай Първоначално написано от oTPoBHa
офф топик: много музиканти, много нещо
по темата: първи клас се записах на пиано, след това имаше периоди на абсолютна безотговорност и чак някъде към 3ти клас започнах да свиря сериозно.. свирих може би до края на 5ти клас, началото на шести и окончателно се отказах, защото си бях втълпила, че аз като си имам слух не ми трябват ноти.. тази "умна мисъл" бе плод на недоразвития ми мозък, и сега вече разбирам колко съм изпуснала.. за един човек мога да кажа, че е музикант, когато знае да чете ноти и съответно повече работи с тях, вместо да си дава волност на слуха.. но и от двете си трябва. иначе не мога да се оплача, че ми е трудно - тъй като мога да пея вярно по рождение, пък и пианото бе съпроводено от солфеж в онези години, си свиркам общо взето за удоволствие и ми е добре. по слух си слушам дадена песен, след което сядам на синтезатора (кой каквото си има , все пак е по-добре от нищо) и я исвирвам.. айде не едно към едно ама бая добре я докарвам. мога и да си я пея, ама първо да я науча да я свиря гладко, после идва ред на пеенето..
и тъй като имам страст към рок музиката (и не само към нея, но тук говорим за музикални умения, а не за буптики буптики) края на 5ти, началото на 6ти клас, след като се отказах от пианото, все започнах да си мисля китара китара .. една година по-късно накъде тръгнах на уроци по класическа китара, ама и там беше същата работа, като със пианото - даже и един месец не издържах и прекратих. обаче какво стана. майка ми е актриса и има много приятели хора на изкуството - музиканти, художници и пр. взе, че ме запозна със един китарист и той човека, като видя каква е работата почна да ми показва пръстовки акорди, баса на една песен даже ми показа и аз ги свирих на една стара китара вкъщи и ги понаучих тия неща, т.е. пръстите ми свикнаха горе-долу. първият акорд, който научих, беше ла минор и съответно смяна с ла мажор.. после ре минор и ре мажор.. и ето ти черно фередже, песента за ламята.. хаха бе като си спомня голяма зарибявка беше. те и наще като видяха, че почвам да задобрявам с китарата, баща ми взе тая стара китара с тоя дебел гриф, дето се мъчех на нея и двамата с него я реставрирахме (в една стара тема писах точно как, около година сме се занимавали), сложихме струните и аз почнах да се упражнявам. около година мина и бая задобрях. открих един трик за смъкване на 6та струна на ре и със баре на 6,5 и 4та струна ти е цялата гама във ре.. пък и ре мажор акорда си го ловиш и със 6та, защото в нормален строй (когато е ми) не звучи и просто 6та не се използва..

абе ламер съм отсекъде .. към глупавото си изказване прилагам и записи на мп3 плеър от моето/нашето "творчество" да чуете и да се посмеете..

п.п. линковете си работят, това отстрани си е самото име на файла.. бе качих на бг хостинг и сървъра не му е сложил автоматично долни черти.. и тиинпроблема се бъгва.. абе кво да ви кажа български сайт..

http://www.bgshare.com/307461/seki si sviri 6to si znae.MP3 - това е потготовка за репетицията.. и най-точното наименование е, че всеки си свири каквото си знае.. барабанистът си упражнява някакви парадитли и тремолота на глухото барабанче, а аз си настройвъм дисторшъна и се разпявам.. никой не се ръководи по никой - всеки си свири свои си неща и ги упражнява..

http://www.bgshare.com/307475/mierda 3 acoustic.MP3 - това съм аз (вокал+китара).. правя си собствена интерпретация на knockin on a heaven's door .. доста е лагаво, но пича, който ме записваше ме уцели в кофти момент, когато супер много ми се спеше.. абе стана нещо

http://www.bgshare.com/307484/mierda 4 acoustic.MP3 - сега феновете на нирвана ще ме убият ! ХА

Хаха, ми ти си открила Америка момиче ... това се казва Дроп Ре
Иначе по темата .. свиря на китара,тамбура,пиано(задъл ително ми е ) и се уча да пея... и мисля че съм добър(без да се хваля)