- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- вярно ли е???
еми 4ух по новините,а сед това и майка ми ми каза,4е го е 4ула.Имало някаква нова наретба,която гласяла,4е сутрин ще се ходи на у4илище,после се прибираме и след 1 или 2 4аса пак трябва да ходим на у4илище за физи4ескоако сме 2ра смяна тогава пък сутрин на физи4еско,а слетобед на у4илище?! Доста 4есто го 4уват т'ва,ама дали е истинаа....???
вие знаете ли нещо по въпроса?
еми аз не съм чувал за това и не знам сори![]()
Не съм го чула, но мисля че не е вярно.Абсурдно ми се струва да ходиме и после да се върнем след 2 часа за физическо.А тези които живеят на 1 час път от тях?!Става голямо разкарване пък и повечето ученици не влизат в редовен час по физическо та кво остава за след часовете
Не знам, но аз си мисля, че става въпрос за модул, който действително се провежда след часовете един път седмично..поне при нас е така.![]()
Things will never be the same again
ем ша е яко аз както съм с 2 автобусни линни до даскалото ша ми се отрази добре
иначе ако има и военно обучение ша е яко да видим теа лаинца дето по цел ден ЦС и нищо друго да видим колко струват
Даниел Вълчев определи графика на ваканциите за учебната 2007/2008 година
16.08.2007
Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев определи графика на ваканциите през учебната 2007-2008 година, съобщиха от пресцентъра на МОН.
Учениците от първи клас ще почиват от 8-ми до 11-ми ноември 2007 година. След това за всички ученици ще има коледна ваканция от 22.12 2007 до 06.01.2008 година, срочната ваканция ще бъде от 01.02.2008 година до 04.02.2008 година, пролетната от 31.03.2008 година до 08.04.2008 година и Великденската от 26.04.2008 до 30.04.2008 година.
Неучебен ден за всички ще бъде 1 ноември, Денят на народните будители.
МОН подреди и изпитите за догодина
15.08.2007
Матурата е на 1 юни, тестовете за гимназиите - на 20 и 26 юни
Кандидатите за гимназия догодина ще се явят на тест по български и литература на 20 юни, а по математика - на 26 юни. Това предвижда графикът за кандидатстване в гимназиите през следващата година, който МОН пусна безпрецедентно рано за съгласуване.
От тази година учениците решават тестове от 50 въпроса. По български има допълнително и преразказ на непознат текст от името на герой. За новата кампания се предвижда децата да имат по час и половина за решаване на задачите от теста и час и половина за писане на преразказа. Тази година времето за преразказа бе час и 15 минути и много деца се оплакаха, че то не им е стигнало.
Проверката на способностите по музика за кандидат-гимназистите ще е на 23 юни, по изобразително изкуство - на 24 юни, по хореография - на 27 юни, а по спорт - от 16 до 29 юни. Заявленията за явяване на приемните изпити ще се подават от 26 май до 2 юни догодина. Изпитите са 3 астрономически часа. Списъците с разпределението ще бъдат обявени до 13 юни. Оценките ще бъдат обявени до 3 юли.
Ясни са и датите за провеждане на матурите, които от предстоящата учебна година стават задължителни за завършване на средно образование. Изпитите са анонимни и ще са 4 астрономически часа. На матура по български и литература се явяват всички абитуриенти. Тя ще се проведе на 1 юни. Учениците ще решават тест от 40 въпроса и максималният брой точки от него е 70. Другата задача е създаване на аргументативен текст, свързан с художествена творба или с откъс от нея. За него ще се дават до 30 точки. Другата задължителна матура е по предмет по избор. Изпитите са насрочени от 4 до 10 юни. Заявления за допускане до матури се подават от 14 до 28 февруари. Писмените работи на зрелостниците ще се оценяват от 2 до 18 юни, а оценките ще станат ясни до 20 юни.
СТАЧКА
Първият учебен ден ще започне с 1 час закъснение от официално обявеното. Това реши Националният стачен комитет на трите профсъюза - Синдиката на българските учители към КНСБ, Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" и Независимия учителски синдикат към КНСБ, съобщи "Фокус". Преговорите между синдикатите и МОН продължават на 5 септември. От резултата зависи и какви ще са бъдещите действия на синдикатите между 5 и 10 септември. Синдикатите искат 100% увеличение на заплатите към 1 януари 2008 г.
и аз нищо такова не съм чула.. е виж за стачката.. ох тъпо е ся за какво се правят на интересни![]()
abe da bee i az se 4uda kvo se pravat samo na interesni tiq u4iteli,a i toq ministurpisna mi ve4e ot nego!Tolkova me drazni...teq testovete sa golqma gadost
kak moja da gi vuvede
![]()
1. За физическото звучи добре и дано да го вкарат ама за учениците от 1 клас , защото другите ученици вече са изтървани.
2. За заплатите на драгите учители... съгласна съм да им се увеличат при едно условие:СКРИТИ камери в училищата и после записите да се покажат по телевизията да се види колко струва образованието в България , че повечето училите не стават за нищо и за пълни некадърнци и че също че повечето деца са пълни боклуци! И нека училите , които си вършат работата (преподават качествено и дисциплината им е наред да получат 100 % увеличение даже 200%) , а министъра вместо да се чуди каква простотия да върши да въведе някакви вътрешни редове в училищата и наказанията да се спазват ако трябва 90% от учениците да останат без средно образование техен си проблем никой не ги е карал да бягат , да псуват или да правят нещо , което да накърнява тяхното и на околните достойнство.
П.С. Сори болна тема ми е![]()
zna4i pri nas be6e taka tova bqha moduli edin pat v sedmicata no nikoi en hoe6e za6tot vs bqhme v razli4ni 4asti na sofiqПървоначално написано от SuNsEt
to4no no pri nas nikoi en hodiПървоначално написано от eXtrem3-g1rl
![]()
Da gi *** v typite daskali!Tiq kvo samo se pravqt na interesni? Izob6to ne struvat! I edna minimalna rabotna zaplata ne zaslujavat!
![]()
tova za fizi4eskoto e porednata glupost na ministara
emi predstavete si tezi deca koito ne jiveqt v naselenoto mqsto kudeto e u4ili6teto ... trqbva da putuvat 4 puti na den
puk ako ostanat da 4akat fizi4eskoto kakvo 6te pravqt 2 h ??
koq li 6te e sledva6tata glupost
може да са гадни но поне изкаралите 2 са малкоПървоначално написано от SuNsEt
![]()
Ми ние по принцип имахме някакви допълнителни часове по физическо кам 2 часа...незнам дали става въпрос за същото.Така или иначе при нас никой не ходи да ги кара...![]()
А бе отдавна, беше тъжна вечер.
Поредната... Да знаех само аз,
че в утрото не ще те видя вече,
че ще бъдеш мъничка звезда...
Хаха..естествено, че никой не ходиПървоначално написано от Анонимко
То щото отсъствията никой не ги пише..
Things will never be the same again
Абе и аз май чух нещо такова.. ама не помня мн мн....
Ако не се лъжа казаха и нещо... че щели да строят.. отделни.. сгради за физическото... нз..![]()
Ако ако това първото е вярно то ще е поредната голяма простотия.... то за 1-2 часа кво ще направиш..?
Ами тея дето пътуват с автобуси и коли?????? Те докато се върнат... и пак ще трябва да тръгват..... Ебаси шибаната политика....!!!!![]()
is my religion
Eдва ли ще е така, но ако е ще е ебати простотията..![]()
`There is just too much that time cannot erase ...`
na men putq mi za daskalo e okolo 50 minutu v ednata posokaПървоначално написано от #Gravity Of Love#
e kajete ima li smiusl da se vru6tam v vku6ti
mi i az ni6to takova ne sum 4uvala.ama e bezmisleno 6toto mn malko xora vlizat v 4asovete po fize a predstavete si kolko "mnooogo"xora 6e vlizat kato sa izvunkalsni.na men ne mi e problem ama to murzela e goqlmo ne6to![]()
мм изобщо миличка не съм съгласна с теб.. мн грешиш.. ся тази година кандидаствах и имах щастъието да съ мс тестове много по-лесно е.. и по-лесно се изкарват оценки.. дори на ТОТО да играеш пак ще хванеш 3.. а ако си учиш през годината няма да имаш никва трудност. не се заблуждавай..Първоначално написано от SuNsEt
Take off your clothes...relax on your bed,close your eyes and open your legs..as much as you can..it's time for......PAMPERS ..xhayx
mamkamu 4uvstvam se kato opitno zai4e!trqbva da si prekaleno maloumen za da izmisli6 takova ne6to..takade kvo se 4udime,kat se ima predvid ministura ni.e..az na takova ne6to nqma da hodq po prostata pri4ina 4e me murzi i 6te umiram ot glad,za6toto putq mi do daskalo i obratno e to4no 2 4asa.-NAOBQD.ako e istina az li4no 6e otida pri toq i 6e go lin4uvam
6te bude priqtno...mnogo priqtno.
6te mu zavra belejnik v zadnika,6te go podpala i 6te go nakaram da se izpurdi
![]()
И при нас е така и сигурно точно ца модула става въпросПървоначално написано от eXtrem3-g1rl
Because all I want is u ....