.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12
    Голям фен Аватара на PLEYGIRL

Проблем с тревата!

Имам една близка приятелка която от година и половина почти пуши много редовно трева. Това вече започва много сериозно да ме притеснява защото причините които изтъква за пушенето е липса на самочувствие и неувереност и др. Но започвам да се притеснявам защото тя всяка вечер когато излиза е напушена. Притеснявам се защото със скоростта на светлината тя пропада. Искам да я накарам да се оправя с проблемите си без помощ от тревата ,но колкото и де съм говорила (и не само аз) тя не се повлиява. Не знам какво да правя вече. Тя е умна и много хубава и има само добри качества и искам от нея да излезе човек ,но не знам какво мога да направя.... вие какво бихте ми казали??
    *Писателят Радичков казва: „Човекът представлява едно
    дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение,
    но пълно с правописни грешки”.

Опитай да изтъкнеш колкото можеш добрите и качества! =3

Голям фен Аватара на explosion_
    Цитирай Първоначално написано от MagicSmiles23 Виж мнението
    Опитай да изтъкнеш колкото можеш добрите и качества! =3
    +1 , съгласен съм с мнението на тоя дето го заплашвам!

Обясни и, че проваля живота си и след време ще съжалява! Припомни и каква е била преди и каква е сега, обясни и че така вреди не само на себе си ами и на близките и роднините и, които ако разберат също ще страдат! Ако не поговори тактично с родителите и , обясни им проблема! На колко сте? .. Има си начини не се отчайвай!

Голям фен Аватара на PLEYGIRL
    Ами малки сме ... на 17 сме и двете. От както смени училището нещата за нея взеха много лоша посока.. Проблема е ,че ако разберат родителите и ще я изгонят от тях.. сериозно познавам ги какви са .. и ще го направят .. тя има лоша слава и всеки вече я знае с лоши имена ...
    *Писателят Радичков казва: „Човекът представлява едно
    дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение,
    но пълно с правописни грешки”.

Повече от фен Аватара на antineutral
    Не тревата пропадва човека, а човека просто си пропада. Разбирай пушенето и пропадането може да са взаимно вързани може да нямат нищо общо а можеш да пушиш и да се издигнеш помисли само колко известни успели личности пушат. Другото което е каквото мисли тя по въпроса ти не можеш да решиш нещо, което тя е решила за себе си, но можеш да й помогнеш все пак с някои въпроси които е добре да се въртят от време на време в главата й. Това са въпроси от типа: защо пушиш; харесва ли ти и смяташ ли тоя начин на живот за приятен; какво общо има самочувствието ти с тревата; какво печелиш и какво губиш като пушиш, неща от тоя сорт, но виж тука не е само тревата, защото проблемите са навързани почти известно е че тръгват от семейството и вече тя какво отношение ще изгради към тях. И изобщо тя има ли определено мнение по въпроса и гледа ли на марихуаната като на проблем? За хиляди хора тревата е въпрос на избор а не проблем, какво е за нея - това е важното. Питай я дали е склонна на консултация с психолог, но първо опипай почвата - може да отхвърли съвета ти фронтално.

И аз имам 1 такъв приятел. Много лошо положение при него, пари той просто няма! Няма какво да яде в тях но взима трева, като го питам защо пуши получавам следния отговор - "Е как за к`во пуша тва си е гот". Все едно да питаш защо някои пушат цигари.
    Той все още не осъзнава проблема, но в бъдеще не му завиждам. Няма как да му вкарам акъл в главата, дано ти помогнеш на твоята приятелка.

Просто бъди до нея, правете интересни неща и й покажи, че може да и бъде по-добре без да е напушена, да ти кажа трудно ще я накараш да спре, но най- важното е да бъдеш до нея. Казвам ти го защото мен приятелите ми и то най-близките, ме зарязаха точно защото не спирах да пуша, повярвай ми няма по- гадно от това. Запишете се заедно на някакъв спорт ако имате възможност, казвам ти го от гледната точка на човек бил в нейното положение, така че смятам че това би помогнало, защото ти и да й говориш, и да я молиш да спре, няма да помогне. Дано съм ти била полезна поне малко и дано да упееш да я накараш да спре.

Приятел може да те накара да започнеш да пушиш, но не може да те накара да спреш.. и не става въпрос за зависимост а за желание, и аз пуша трева.. 2-3 пъти в годината, но съм си в час. Щом пуши,значи и харесва и просто се оправдава с проблемите си. 17 години не са малко,и според мен е време сама да се замисли как иска да продължи живота си,няма проблем да си пуши.. просто да не се ограничава само с това, защото живота губи смисъла си и ще стигне до кривата круша.. а ти не можеш да помогнеш на някого, който няма желание сам да си помогне.
    Както другите казаха.. най-доброто което можеш да направиш е да си до нея.. кажи и че ти си на нейна страна, и я харесваш каквато е, да не се комплексира и депресира от мнението на другите, защото ти я познаваш по-добре от тях, и така на татък..

Не и е проблема тревата ... пък и след като тя е решила, че ще си пуши, това е нейна работа ... ти не би могла да я накараш да спре да пуши ...
    Take the evil out the people, they'll be acting right,
    cause both black and white is smokin crack tonight,
    and the only time we chill is when we kill each other,
    it takes skill to be real, time to heal each other ...
    -2Pac-

Ти си сигурно най-добрата приятелка... опитвайки се да я промениш, защото си мислиш, че твоето поведение е по-нормално. Не е. Това, че пуши не е проблемът. Нито пък това, че пуши редовно. Поговори с нея насаме. Нещо я ммъчичи, опитай се да разбереш какво е и се опитай да й дадеш някакъв съвет. Със сигурност има някакъв проблем, било то семеен, от училище или нещо друго. Излишно е да се гадае. Тревата не е причината, а резултатът.
    Последно редактирано от bowlingForBeer : 04-17-2012 на 04:15
    Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Голям фен Аватара на besso
    То със трева ако се добиваше самочувствие и увереност... тревоманчетата в парка щяха да са най-успешните хора на света Ама сигурно не искат, знам ли..

Голям фен Аватара на In*The*Face
    Съгласна съм, че тревата далеч не е причината приятелката ти да пропада. Основното е в главата й. Ако тя е решила да приеме ролята на черната овца, ако е решила да се прави на интересна пред съучениците, за да я мислят за важна...не в тревата е причината. Седни и поговори с нея. Бъди откровена. Кажи й го точно както си го написала тук. Сподели й тревогите си и наблегни на факта, че макар и да си мисли, че това не е твоя работа, всъщност е, защото ти държиш на нея и искаш тя да е добре. Просто излей всичките си мисли.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си