- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Въпрос към момичетата
Здравейте на всички!Искам да се обърна към момичетата по 2 въпроса,които ме интересуват.![]()
Аз съм на 14 и преди 2 месеца ми дойде за първи път...
Първия ми въпрос е дали не ми е дошло по-късничко от обичайното,защото на повечето ми приятелки цикъла им е дошъл,когато са била на 12 годиниТова,че на мен сега ми дойде повод за притеснение ли е?
Втория ми въпрос е как да започна да си водя календарчето,защото не ми стана много ясно![]()
![]()
Благодаря ви предварително!![]()
аз съм момче ма ше ти отговоря
начи аз имам познати женски дет им е идвало на 16така че немаш ягоди за това (ягоди = ядове).
така а второто до колкото сам запознат тряя си отбележиш кога ти почва касапницата и следващият път когато пак ти почне и броиш колко дни са и така си смяташ за напред кога ще ти доиде ма може да не ти е много еднакво иначе най-важното е брой кога ти е овулацията да не праиш аборти![]()
Не ти е късно, няма защо да се притесняваш.
За календарчето, отбелязваш на коя дата ти е дошло и след това колко дни ти е. На теб ще ти е по-трудно, защото цикълът все още може да ти е нередовен.
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!
slu6ai sega ti trqbva da se kefi6 4e si si pojivqlq pove4e ot drugiteI NA MEN MI DOIDE NA 14 I DO TOGAVA NE MI PUKA6E 4E NQMAH CIKAL.tva si e nornalno .vse pak vseki 4ovek e individualen.
A ZA KALENDAR4ETO BROI6 28 DNI OT DENQ V KOITO TI E DO6LO :P
DANO MOJE6 DA BROI6![]()
AE USPEH
При редовен цикъл от 28 дни, овулацията настъпва на 14 ден от започването на менструацията т.е. и 14 дни преди да ти дойде отново. При момичета с нередвоен цикъл е много трудно да си определи овулацията.Първоначално написано от ..:::KuKLi4KaTa^F:::..
Първият ти въпрос има лесен отговор - напълно нормално е. Аз получих първата си менструация на също на 14 - бях в седми клас. Просто пубертетът ни е малко късен, което означава, че и по-късно ще остареем.
Вторият въпрос - мисля, че има в SureCheck опаковките специални календарчета - на мен ми даде една приятелка, която си води активно полов живот - та ако не те е срам, отиваш, купуваш си теста и си имаш специално календарче, макар че май това не е много рационален съвет, признавам. На обикновеното можеш да отбелязваш дните на менструацията си с различни цветове - да речем розов за слабото течение и червен за силното, можеш да си измислиш и знаци за болка, ако има такава. например - розово, означено с К - имала си слабо течение на тази дата и те е болял корем, червена дата с Г - силно течение и главоболие и т.н. Важно е да се води редовно, защото иначе няма полза от него. Носи си го, когато ходиш на гинеколог за профилактични прегледи. Нормално е първо да ти се бави или да избързва, но ще се нормализира скоро. Хубаво е да отидеш на гинеколог сега, за да се провери дали всичко е безпроблемно. И така, успех и... моите съболезнования.![]()
Нищо няма да е вечно, винаги прието,
всичко си отива глухо с удар на сърцето,
като пясъчен часовник то се мъчи да отмери
онова неизмеримо, което трябва да намеря.
И на нормално джобно календарче става. Аз правех така-ден със силно кървете-ограждам датата с червен химикал. ден с по-слабо кървене-ограждам със син. Ден без кървене-не ограждам! Трябва поне 6 месеца да си водиш, за да видиш тенденцията. Но не разчитай на този метод на контрацепция, защото първите няколко години менструацията не е редовна.
Първоначално написано от Мъничето`F
Az otbelqzvam vseki den kogato sum na 4erveno...taka znam kolko dena mi vurvi i koga 6te mi doide...
Na men mi idva to4no na 32 dena...znam 4e trea da sa 28,ma nemoe vsi4ki da sme tolkova ednakvi!
Predpolagam,4e 6te se spravi6,golqmo momi4e si,a i mislq,4e nai-to4niq 4ovek koito moje da ti obqsni vsi4ko s podrobnosti-tova e maika ti...
Tq nai-to4no znae kak da ti obqsni!
Popitai neq![]()
В момента са на мода малките коли,малките телефони...малките апартаменти...не се безпокой,един ден ще дойде модата на малките пишки и тогава и ти ще можеш да се извукаш!
dam taka eПървоначално написано от Aleandra
Почти никога не преглеждам същата тема 2 пъти!
За въпроси - ЛС
---------------------------------------------------
Благодаря още веднъж за изчерпвателните отговориОще напреди си нагласих едно календарче за следващия път и вече ще си го следя и ще отбелязвам както вие казахте със цветните химикали
![]()
3Първоначално написано от Мъничето`F
Моля. Темата я заключвам!