.
Затворена тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12
    Мъничето`F
    Guest

Въпрос към момичетата

Здравейте на всички!Искам да се обърна към момичетата по 2 въпроса,които ме интересуват.
    Аз съм на 14 и преди 2 месеца ми дойде за първи път...
    Първия ми въпрос е дали не ми е дошло по-късничко от обичайното,защото на повечето ми приятелки цикъла им е дошъл,когато са била на 12 години Това,че на мен сега ми дойде повод за притеснение ли е?
    Втория ми въпрос е как да започна да си водя календарчето,защото не ми стана много ясно
    Благодаря ви предварително!

аз съм момче ма ше ти отговоря
    начи аз имам познати женски дет им е идвало на 16 така че немаш ягоди за това (ягоди = ядове).

така а второто до колкото сам запознат тряя си отбележиш кога ти почва касапницата и следващият път когато пак ти почне и броиш колко дни са и така си смяташ за напред кога ще ти доиде ма може да не ти е много еднакво иначе най-важното е брой кога ти е овулацията да не праиш аборти

Не ти е късно, няма защо да се притесняваш.
    За календарчето, отбелязваш на коя дата ти е дошло и след това колко дни ти е. На теб ще ти е по-трудно, защото цикълът все още може да ти е нередовен.
    И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
    И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!

malka_sladka i brutalna f
    Guest
    slu6ai sega ti trqbva da se kefi6 4e si si pojivqlq pove4e ot drugiteI NA MEN MI DOIDE NA 14 I DO TOGAVA NE MI PUKA6E 4E NQMAH CIKAL.tva si e nornalno .vse pak vseki 4ovek e individualen.
    A ZA KALENDAR4ETO BROI6 28 DNI OT DENQ V KOITO TI E DO6LO :P
    DANO MOJE6 DA BROI6
    AE USPEH

Re: Мъничето`F

Цитирай Първоначално написано от ..:::KuKLi4KaTa^F:::..
    Благодаря ви много за отговорите! Успокоихте ме.
    Но овулацията от кога до кога е?Извинете за тъпия въпрос,но все още не всичко ми е ясно
    При редовен цикъл от 28 дни, овулацията настъпва на 14 ден от започването на менструацията т.е. и 14 дни преди да ти дойде отново. При момичета с нередвоен цикъл е много трудно да си определи овулацията.

Първият ти въпрос има лесен отговор - напълно нормално е. Аз получих първата си менструация на също на 14 - бях в седми клас. Просто пубертетът ни е малко късен, което означава, че и по-късно ще остареем.
    Вторият въпрос - мисля, че има в SureCheck опаковките специални календарчета - на мен ми даде една приятелка, която си води активно полов живот - та ако не те е срам, отиваш, купуваш си теста и си имаш специално календарче, макар че май това не е много рационален съвет, признавам. На обикновеното можеш да отбелязваш дните на менструацията си с различни цветове - да речем розов за слабото течение и червен за силното, можеш да си измислиш и знаци за болка, ако има такава. например - розово, означено с К - имала си слабо течение на тази дата и те е болял корем, червена дата с Г - силно течение и главоболие и т.н. Важно е да се води редовно, защото иначе няма полза от него. Носи си го, когато ходиш на гинеколог за профилактични прегледи. Нормално е първо да ти се бави или да избързва, но ще се нормализира скоро. Хубаво е да отидеш на гинеколог сега, за да се провери дали всичко е безпроблемно. И така, успех и... моите съболезнования.
    Нищо няма да е вечно, винаги прието,
    всичко си отива глухо с удар на сърцето,
    като пясъчен часовник то се мъчи да отмери
    онова неизмеримо, което трябва да намеря.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    И на нормално джобно календарче става. Аз правех така-ден със силно кървете-ограждам датата с червен химикал. ден с по-слабо кървене-ограждам със син. Ден без кървене-не ограждам! Трябва поне 6 месеца да си водиш, за да видиш тенденцията. Но не разчитай на този метод на контрацепция, защото първите няколко години менструацията не е редовна.

Re: Въпрос към момичетата

Цитирай Първоначално написано от Мъничето`F
    Здравейте на всички!Искам да се обърна към момичетата по 2 въпроса,които ме интересуват.
    Аз съм на 14 и преди 2 месеца ми дойде за първи път...
    Първия ми въпрос е дали не ми е дошло по-късничко от обичайното,защото на повечето ми приятелки цикъла им е дошъл,когато са била на 12 години Това,че на мен сега ми дойде повод за притеснение ли е?
    Втория ми въпрос е как да започна да си водя календарчето,защото не ми стана много ясно
    Благодаря ви предварително!

Az otbelqzvam vseki den kogato sum na 4erveno...taka znam kolko dena mi vurvi i koga 6te mi doide...
    Na men mi idva to4no na 32 dena...znam 4e trea da sa 28,ma nemoe vsi4ki da sme tolkova ednakvi!
    Predpolagam,4e 6te se spravi6,golqmo momi4e si,a i mislq,4e nai-to4niq 4ovek koito moje da ti obqsni vsi4ko s podrobnosti-tova e maika ti...
    Tq nai-to4no znae kak da ti obqsni!
    Popitai neq
    В момента са на мода малките коли,малките телефони...малките апартаменти...не се безпокой,един ден ще дойде модата на малките пишки и тогава и ти ще можеш да се извукаш!

Emi imam priqtelki koito sa na 16 i o6te ne im e do6ul a kalendar4eto se vodi mn lesno purvo otbelqzva6 denq v koito ti idva i posle denq v koito ti svur6va cikalut i ve4e gleda6 prez kolko vreme ti e i kato nau4i6 otbelqzva6 s po svetlo koga trqbva da ti idva za da znae6

Цитирай Първоначално написано от Aleandra
    Не ти е късно, няма защо да се притесняваш.
    За календарчето, отбелязваш на коя дата ти е дошло и след това колко дни ти е. На теб ще ти е по-трудно, защото цикълът все още може да ти е нередовен.
    dam taka e
    Почти никога не преглеждам същата тема 2 пъти!
    За въпроси - ЛС
    ---------------------------------------------------

Мъничето`F
    Guest
    Благодаря още веднъж за изчерпвателните отговори Още напреди си нагласих едно календарче за следващия път и вече ще си го следя и ще отбелязвам както вие казахте със цветните химикали

Цитирай Първоначално написано от Мъничето`F
    Благодаря още веднъж за изчерпвателните отговори Още напреди си нагласих едно календарче за следващия път и вече ще си го следя и ще отбелязвам както вие казахте със цветните химикали
    3

Моля. Темата я заключвам!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си