.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6
    vality_g
    Guest

Кандидатстване...

Здравейте! Имам няколко въпроса към хора кандидатствали с математика. Сега ще бъда 11 клас.. Но тъй като сестра ми беше тая година кандидатстудентка (вече е студентка :P ) и започнах да се замислям за това аз с какво ще кандидатствам... От няколко месеца на сам си мисля да кандидатствам с математика. Искам да попитам тези от вас, които имат опит с това, дали ще е добре да почна уроци по математика от 11 клас... Някой казват че няма смисъл.. Но аз се чувствам малко несигурна за математиката.. Всмисъл математиката в училище ми върви супер.. Но ме притеснява това, че дори и да знам всичко пак може да попадна на задача, която да ме затрудни.. Затова може би ми е необходима по-голяма подготовка.. Всмисъл колкото повече задачи решавам, толкова по-добра ще ставам предполагам..
    Така де.. който има опит с това.. моля да ми даде съвет, защото започнах да се сдухвам може би малко от рано Благодаря!

хм за математика не знам, но не е лошо поне веднъж в седмицата... макар в на4алото още на 11ти клас ми се струва рано... можеш да по4неш примерно пролетта... + лятната ваканция (ако ти се занимава) и после целия 12ти клас...

виж, за биолози и химици е задължително да по4нат 11ти клас, 4е тез 120 теми нямат нау4аване по 2та предмета, ама математика можеш и по-късно а и знае ли 4овек дали после няма да решиш с др предмет.

аз 1во исках с едно, после с друго и в последния момент реших трето, а да не говорим и 4е в наве4ерието на изпитите си измислих и нов предмет, с който да канд... луда работа
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

vality_g
    Guest
    Благодаря ти за отговора Наистина ми звучи добре да почна към пролетта + лятото + 12 клас.. Ще се радвам и други да споделят мнението си

Голям фен
    Като за начало реши къде искаш да кандидатстваш и с какво искаш да те приемат.След това прецени какво ще подготвяш.Аз лично кандидатствах с тема география само в един ВУЗ-научих си конспекта от 20 въпроса,явих се на предварителен и това беше!А другите ходиха на по 5-6 изпита!Хубавото на темите по география/история/икономика е,че 100% ти се пада един от въпросите в конспекта,а по математика-само Бог знае какви задачи ще дадат!
    I like to watch you sleep at night
    To hear you breathe by my side..

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Няма особен смисъл да започваш сериозната подготовка в 11 клас. И без това няма да сте взели целия материал. Дори няма смисъл да се напрягаш преди втория семестър на 12 клас! Дотогава просто внимавай в училище и гледай да научаваш целия материал и да решаваш задачи върху него. Вече ако имаш пропуски, сега е времето да ги изгладиш. Просто на този етап усвоявай перфектно материала за училище.

Истинската подготовка ще започне, когато вземеш целия материал и започнеш да решаваш изпитни теми - непосредствено преди изпитите.

Аз започнах да се готвя 3 месеца преди изпитите, като взех това решение доста спонтанно, следователно много от материала го учех тепърва. Все пак не съм отделял повече от 2-3 часа дневно за това. На един от изпитите имам 5.90. На другия имам 4.70, но познавам хора, които се готвят от 11 клас и имат максимум 20 стотни повече от мен - изпита си беше шибан. Тук няма значение толкова отделеното време, колкото разбирането на материала. Ако просто полагаш повече старание по предмета Математика, на изпита ще се представиш блестящо.

Само да отбележа, че ако искаш да влезеш някоя от компютърните специалности в СУ, ти трябва учител, защото на изпита дават неща, които се учат в университет, а ти трябва много висока оценка. Но това пак в 12 клас.

vality_g
    Guest
    Благодаря на всички..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си