Аз съм на 17 и преди 10 месеца носех брекети.Бях осми клас когато ми ги сложиха(значи съм бил на 15) и аз като теб бях супер наплашен.Мислех че ще се вадят зъби, че ще боли, колко е грозно и тн ... ГЛУПОСТИ
Първо не боли (само първата седмица малко - ма ще караш на кисели млека и супи )
Второ ако се вадат зъби то си зависи от това колко са криви зъбите на човек.А и като ти извадят зъб да не мислиш че ще ти оставят празно пространство на него място? На мен ми извадиха мъдреците даже по време то по което още носех брекетите.
Трето - изобщо да не ти пука че ше ги носиш и че не можеш да ги сваляш!Аз в началото мн се притеснявах и си мислех че е мн гадно ма след 1-2 седмици ми беше вече през к*ра! А и по добре са да поносиш една година брекето отколкото после цял живот да имаш дентални проблеми заради кривите си съби - а и да не говориме че човек с криви зъби е доста по грозен от човек с брекети
А като ти ги свалят ако знаеш кав кеф е .... )) цяла година некфи железа в устата и изведнъж - опааа хубави бели бузки
аааа и да знаеш че след като ти ги свалят 2-3 години ще трявба да носиш шини вечер за да не ти се върнат зъбите на старото място ... ама само вечер Аз още нося даже
Аре успех и нема се плашиш копеле