Оф страшно ме дразните всички , които изказват некомпетентно мнение ! Като не разбирате , поне не говорете. Отвратително е да лъжете автора на темата !! А знаете ли ,че преди да ми сложат брекети ми извадиха 4 постоянни зъба ?! Не знаете , затова не говорете..
По темата...
Повече от 2 години носих брекети.Наложи се преди поставянето на брекетите да ми извадят 4 постоянни зъба , като имаш в предвид ,че с тези зъби дъвчех храната...дефакто почти не ядях. Самото вадене на зъбите въобще не беше болезнено !! Уверявам те ,че въобще не боли. 1вия зъб беше направо касапница , затова те съветвам да не ходиш при лекар , който е към Здравната каса , защото упойките им са фалшиви. Отиди при истински зъболекар , да ти вземе 20 лв (на зъб) , но да не усетиш нищичко. Та относно ваденето на зъби не се притеснявай , разстоянието се прибира след като ти сложат брекетите. Дано все пак да не ти се наложи. .. Първата седмица ти е много гадно..и спекло.. и не ти се живее..но споко няма нищо страшно! Ще свикнеш. След всяко натягане ,което става всеки месец , много те болят зъбите и си само на някакви течни и неизикващи дъвчене храни.. После свикваш. След като ти ги махнат ще ти е много весело , до мемента в който ти кажат ,че ще носиш шини. Но Слава Богу само през нощта. \/ На мен скоро ми ги махнаха и се чувствам ОТЛИЧНО !! Не се притеснявай и успех.