Цитирай Първоначално написано от Mad&Bad
Цитирай Първоначално написано от DIVINE_TIME
Цитирай Първоначално написано от swords1010
Цитирай Първоначално написано от DIVINE_TIME
Сифилисът по принцип е от болестите,предавани по полов път,но може и да се предава чрез слюнка. Не знам обаче дали е възможно бактериите да се пренасят чрез водата ... Малко невероятно м исе струва,но знае ли човек ..
Аз пък мисля, че е възможно, тъй като при сифилиса се появяват рани по тялото на заразения и така заразата може да премине във водата.
Ами тя може да премине във водата и чрез слюнката нали това казвам,но не знам дали продължава да си се развива и остава л ижива във водна среда ...
Абе то май сифилиса имаше някакъв инкубационен период, после се появяват ранички които сърбят и болят, така докато цялото тяло не се покрие и ако не се лекува се стига до СМЪРТ, но ако се лекува се оздравява на 100%.
Продължителността на инкубационния период е 3-4 седмици. Това е периодът, в който инфекцията се развива в организма без да настъпят външни прояви. Възможно е инкубационният период да бъде по-къс /10-12 дни/ или по-дълъг /до и над 3 месеца/. Противосифилистичното лечение, приложено в оптимална дозировка и продължителност през инкубационния период, може да предотврати развитието на болестта. Това е т.н. превантивно лечение на сифилиса.