- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Оплаках се, оплачете се и вие
може би трябва да търсиш вината в себе си. най-добрата ти приятелка те е прецакала, приятелите ти те дразнят..... Съмнявам се да е някакъв заговор на всички срещу тебеПървоначално написано от Бла
Хаха ама ти си жертва, жертва на представата, че хората трябва ад се обичат и т.н. който не е егоист до никъде не стига от мене да го знаеш. отстояваш си позицията и да не ти пука кого нараняваш.Първоначално написано от Бла
Няма нужда да се представяш, понякога това е реалността. И дори вината може да бъде в самият човек, който позволява кофти отношение към себе си.Първоначално написано от Бла
Ние сме такива каквито сме, станали сме такива в следствие на битието и вярвам, че силите да променим нещата ги носим вътре в себе си.
Интересна си ми, затова ме интересува града.
Човече можеш просто да и кажеш да си земе противозачатъчни. Никое момче (ако си такова, ако ен извинявай) не казва на момичетата че са интересни. пффПървоначално написано от Анонимко
В себе си я търся.може би трябва да търсиш вината в себе си. най-добрата ти приятелка те е прецакала, приятелите ти те дразнят..... Съмнявам се да е някакъв заговор на всички срещу тебе
О, с това не мога да се съглася. Докъдето и да ме докара, все ще съм си с представата, че хората трябва да се обичат. Абсолютно противоестествено ми е да мисля обратното. И егоист, който не се интересува какво причинява на другите, също не мога да бъде. Не наранявам никого умишлено и очаквам да не ме нараняват. Подкрепям и очаквам да ме подкрепят. Не се държа егоистично и очаквам да не се държат егоистично с мен. Така ще бъде, дори последните прости изречения да се губят.Хаха ама ти си жертва, жертва на представата, че хората трябва ад се обичат и т.н. който не е егоист до никъде не стига от мене да го знаеш. отстояваш си позицията и да не ти пука кого нараняваш.
Не сме от един и същ град. А това, че оплакванията на 16-годишно момиче са ти интересни, говори, че скучаеш в този горещ следобед.Няма нужда да се представяш, понякога това е реалността. И дори вината може да бъде в самият човек, който позволява кофти отношение към себе си.
Ние сме такива каквито сме, станали сме такива в следствие на битието и вярвам, че силите да променим нещата ги носим вътре в себе си.
Интересна си ми, затова ме интересува града.
Ти на каква възраст си?
загубена кауза сте вие... аз искам да помогна само.. ехх да имаше едно лесно просто да ви налея акъл в главата.
Явно не си обърнала достатъчно внимание на това, което съм писал.
Споменах, че и аз се чувствам гадно последните дни... И да, скучая.
А това дали сме от един и същ град не можеш да знаеш.
На 19 съм.
Наистина ли толкова предубедено подхождаш към всички, които казват, че си интересна?
Оценявам.Първоначално написано от w0sh
И е чудесно, че си намерил своя начин да бъдеш щастлив, но едва ли моят е същият.
Не мога да знам със сигурност, но би било прекалено голямо съвпадение, ако сме от едно и също малко градче, така че предположих, че не сме.Първоначално написано от Анонимко
Преубедено ли подходих към теб? Извинявай. Дължи се на това, че писанията ми в тази тема на самата мен ми се струват безкрайно отегчителни и отсъдих за другите по себе си.![]()
Просто аз те чувствам близка... като ситуация, предвид тази, в която се намирам от няколко дни.
И все пак настоявам да споменеш името на градчето.
Берковица, в северозападна България се намира.
Кажи ми, че се базикаш! И аз съм от тук!
шегувам се
Градчето не е много малко, със сигурност има още нови хора, с които да се сприятеляваш.
Спортуваш ли нещо? Ако не, помисли си да се запишеш на някакъв спорт или танци, нещо което ти харесва.
Открий нещо, с което да запълваш времето си, някакво хоби. Предполагам, че имаш доста интереси.
Все пак може обстоятелствата да те карат да се чувстваш зле, но като не правиш нищо по-въпроса ще е по-гадно, няма да се чувстваш полезна на себе си, а друго нещо си е, когато обогатяваш характера си по някакъв начин.
Такъв човек съм, че когато ми се случи нещо лошо, непрестанно мисля за него и в главата ми няма място за друго. И обратното - когато ми се случи нещо много хубаво, всичко друго ми се струва без значение и се съсредоточавам в летене в облаците. Та сега се струпаха не малко лоши неща и стигнах до там, че занемарих дори дребните ежедневни удоволствия. Към тях числя хобитата ми.
Ще се оправя след известно време, само трябва да се взема в ръце, по възможност веднага.
Няма смисъл от писане вече, изясних си каквото исках.
Стилът ти на писане страшно ми прилича на този на едно момче от Горна Оряховица, с което си писах преди време в скайп. Дано случайността да си поиграе и да сте един и същ човек.![]()
:P 4увствам се прекрасно ядох пуканки и пих кола! после кантара показваше килограм по малко!![]()
Ами май ще те разочаровам - аз съм от Бургас, но няма лошо - запознала си се с нов човек.Първоначално написано от Бла
А какви са ти хобитата?
Виж, твоето нищо не е, хората за кантара се притесняват![]()
Първоначално написано от bqsna_teenagerka
не знаеш какво е да си момиче и да гледаш да не вдигнеш някое килце! :P не 4е ще е фатално...ама все пак! от 1 се по4ва!Първоначално написано от Анонимко
Ами не ме познаваш, предвид това, което тренирам смея да твърдя, че полагам мноооого повече усилия за формата си отколкото това да гладувам за да не кача някое килце.
А и комбинацията от храна и газирано(особено кола) не е много подходяща.
znam kakvo e da ostane6 bez priqteli 6tot na mene ne mi puka koi kakvo misli za mene i ne cepa basmata na nikoi taka 4e teh gi drazni 4e ne mi vliaqt s ni6to e se opitvat da mi pravqt mrusno no ponqkoga samiqt voin e po silen ot cqlata tupa voiska na jivota i makar da ne moga da vzema voinata (6tot o jivota nikoi ne se e izmuknal jiv) az 6te si pravq kakvoto iskam i tva e mainata im na si4ki det ne me haresvat puk i na tiq det me haresvat [/quote]
МНОГО ДЪЛГО! НЕ СИ ГУБИ ВРЕМЕТО ДА ЧЕТЕШ!![]()
Така, Бла, аз съм първият гост от темата ти
По нещо ми приличаш на мен. Знам, че това звучи малко снизходително, особено като се вземе предвид фактът, че не се познаваме.
Въпреки това твоята тема ме заинтригува, затова искам да ти споделя някои неща, които да излязат от рамките на шаблонните съвети. Понякога има моменти, в които общовалидните, доказани от времето клишета не вървят.
Първо, бих ти казала да не бързаш да се взимаш в ръце. За мен контролът над самата мен е от изключителна важност, а съм ужасно, болезнено чувствителна (не лигава, чувствителна), което представлява конфликт само по себе си. Изразходвам огромна енергия само за да може животът ми да се движи по релсите си и да не показвам, че имам някакъв проблем, че ме тревожи нещо. Затова и не мога да споделям на мои познати и приятели - страх ме е да не ги натоварвам, а ако случайно разкажа нещо, после се чувствам неудобно. Добре, само че напрежението от това всеки път да си на ниво външно си остава, трупа се и накрая избухвам за най-незначителната дреболия, ставам саркастична, атакувам без причина (и това при положение, че много високо ценя чистите отношения между хората). Така че понякога сама ставам виновна за разрива във връзката си с даден човек - никой не е длъжен да търпи неоснователни нападки срещу себе си, в крайна сметка. По тази причина не търси перфектния контрол над себе си, изтласквай силните чувства навън, понякога си изгубвай разсъдъка, забавлявай се и страдай прекомерно, дори това да не ти е присъщо (а явно е, в някаква степен). Поживей малко така, като докарваш емоциите до връхната им точка - това или ще те отегчи и ще видиш, че твоят леко стриктен характер всъщност и така ти е удобен, или ще те пречисти и успокои.
Второ - за приятелите. Аз нямам такива. Имам хора, с които да се мотая нагоре-надолу, имам хора за интересни среднощни разговори, имам хора, с които се чувам веднъж на няколко месеца, но все още ги помня - и всички те имат някакво място в живота ми. Но приятел в онзи всеотдаен смисъл на думата нямам. И не мисля, че съм направена така, че да имам. За мен словосъчетанието "най-добра приятелка" звучи кухо - и да съм имала по-близки приятелки, те са доказвали, рано или късно, че не би си струвало да им се дават такива титли. По принцип съм си малко саможива, не знам дали и ти си такава, но тук мога да ти кажа едно нещо - учи се да култивираш чувството за самота у себе си. Това не означава да се отучиш от общуването с хората, съвсем не. Просто прегърни идеята, че зависиш от себе си, че и да има някого, на когото му пука дали си добре, то това ще е е изключение, а не правило, и че нямаш нужда от силно изявено участие на други хора в живота ти. Живей чрез музика, чрез книги, чрез филми - пак за някакво кратко време, което ти ще си определиш. Така ще свикнеш да разговаряш със себе си - в преносен смисъл, разбира се ;p Да не говорим, че по този начин ще научиш много неща, които няма как да научиш, ако само стоиш и чакаш вдъхновението на някакво илюзорно щастие да те фрасне по главата.
За любовта. Когато я има, тя се приближава най-много до личната ми представа за приятелството. Чрез нея можеш да си максимално близо до някого, да си смесвате животите, да сте наясно, че и двамата, погледнато на скалата на насажданата идея за перфектните хора, за нищо не ставате, но въпреки това да сте заедно и това да не е определящо, да не ви пречи. Не я търси, не я чакай, не си я представяй, защото тя може никога да не дойде. Но със сигурност вероятността да се случи се увеличава, ако имаш усещане за себе си, ако първо сам си някой - а ми се струва, че ти не си далеч от това усещане. Гадове много, използвачи, злобни хора, индивиди, които не са наясно със себе си - също...видиш ли, че си използвана - късай и не поглеждай назад, не се самозалъгвай. Така, когато срещнеш човек, който да е за теб, ще го оцениш много по-високо, каквито и други недостатъци да има.
vseki e izpadal v takiva sastoqniq,dori i horata,koito se prvaqt na nepukisti i na koi ne im puka ot ni6to,dori i te v daden moment sa se 4uvstvali taka,i moje bi to4no tova gi e napravilo takiva!
Ne se ostavqi na depresiqta i ot4aqnieto da te sma4kat,ne se samosajalqvai!!!I ne 4akai jivota ti da se opravi ot samosebe si.Az smqtam,4e 4ovek trqbva da jivee za miga,i da izjivqva vsi4ko kato za posledno,za6toto znam 4e nqma da se rodq vtori put,4e da otlagam za togava.jiveq kakto mi doide,hodq kadeto si poiskam,kogato mi se priiska ne6to,go pravq,moje da e otka4eno,moje da e nepravilno,moje da e riskovano,no to4no tova go pravi interesno.Smeq se taka,4e ponqkoga me gonqt ot zavedeniqta(ne go davam za primer,no pod4ertavam,4e ne mi puka) \
/
kogato mi se pla4e si pla4a,bez da se saobrazqvam kade se namiram i bez da davam kakvito i da e obesneniq.Koato nqkoi mi dokaje,4e darji na men i mi e ISTINSKI priqtel (mnogo rqdko se slu4va) moje da raz4ita za vsi4ko na men,no kogato nqkoi me precaka,i se po4uvstvam izpolzvana toi 6te se prinudi prosto da zabravi,4e sa6testvuvam
![]()
kogato iskam nqkoi,go iskam silno i do krai i sum gotova na vsi4ko,ne si pestq 4uvstvata,ako toi ne go oceni i ne mi otvarne mi da e jiv i zdrav,nikoga pove4e nqma da ima takuv 6ans :P
sa6to e i obratnoto,ako ne iskam da sum s edin 4ovek,i sveta da sloji v krakata mi pak nqma 6ans![]()
taka 4e ostavi se na emociite,jivei si jivota na max,i kogato ne6to ne se polu4i kakto si go iskala,zatvori tazi stranica i obarni sledva6tata,knigata na tvoq jivot e dalga,o6te si edva na vtora glava![]()
kato gi zapi6ete tiq romani na 4ovek da mu se ot6te da jiveebasi davaite ne6to rezumeta znam li...samo davam suvet ama ako ne iskate da pri4inoite masova smurt ot skuka moje i po-kratko
![]()
.!.
Аз съм си написала отгоре, че е много дълго, щом това за теб е проблем, подминаваш и толковаПървоначално написано от woshia_style
На авторката го написах, който иска - да чете...
искам да забия един пич..ама той нещо си дърпа..кофти,а така ме кефи![]()
![]()
и аз незнам защо пиша.. мамка му мн ме кефи
![]()
![]()
![]()
amiiii da podminah goПървоначално написано от Анонимко
i ne e problem no moje i po-nakratko da si izrazqvate mislite be hora(ni6to li4no)6ot ne sre6tam takia romani za pruv put i ne si4ki pi6at otgore 4e e dulgo
![]()
.!.
Обичам да чета, да вися часове в някоя книжарница или в библиотеката и да се наслаждавам на книгите, да гледам детски анимационни филми, да готвя, да правя от нищо нещо (купища творения имам, но някои си останаха нищо..), занимавам се и с декупаж, имам опити в рисуването на стъкло.. Слабост са ми фигурното пързаляне, музиката и поезията.. А също и пиша стихове от време на време.Ами май ще те разочаровам - аз съм от Бургас, но няма лошо - запознала си се с нов човек.
А какви са ти хобитата?
Виж, твоето нищо не е, хората за кантара се притесняват Smile
И когато с всичко и всички се скарам, само кантарът ме разбира.![]()
.....
Благодаря за изчерпателния пост на другия гост.)
Описала си някои неща, важащи за мен, по-добре, отколкото аз самата бих могла. Първо, нуждата от контрол е факт. Човек на крайностите съм, а понякога се люшкам между тях и съм изключително нестабилна. Като прибавим и свръхчувствителността, която описа, бих била истинска бомба за хората около мен, ако с времето не се бях научила да крия емоциите и света си в себе си, а да показвам на останалите подбрана извадка. Пред малко хора съм се разкривала, въпросната най-добра приятелка е един от тях, затова съм така огорчена от развитието на отношенията ми с нея. Логично е и че малко споделям, досега не съм имала силна нужда да го правя, но ето че в този момент много искам да говоря за себе си и терзанията си (което в друг е почти изключено)..
Чувствам се странно, задето пиша тези неща, особено в този форум.. Преминах си границата и спирам да участвам в темата.
Скайпът ми е explosionsinthesky. - ако някой, по-специално двамата гости, има желание, да пише.![]()
Благодаря на всички и приятна вечер!