.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 94
    Gia
    Guest
    За първи път виждам човек, който толкова ясно да ги вижда нещата. Тъй като всеки съди малко или много по своя опит, ще ти дам пример със себе си, за да не ти давам някви кой знае колко универсални изводи и правила. В момента, повярвай ми, аз НЕ знам какво искам. Има едно момче, което винаги съм харесвала и сега той най-после е готов да бъдем заедно. Същевременно имам приятел от две години и половина, нещата не са розови, но все пак сме много свикнали един с друг и той много ме обича. Аз, в случая, мотая и двамата, не защото ми доставя удоволствие, а защото НЕ знам какво искам. За сведение съм на 22.
    Мисля, че това, което приятелят ми (само приятелят, не гаджето) изпуска, е инициативата. Аз се обаждам и му обяснявам по сто часа как не знам какво искам. А всъщност искам да бъде по-активен. Хубаво е да оставяш хората сами да решават, но понякога можеш много да им помогнеш да направят избор и то този, който би те направил щастлив. Успех!
    П.С. drfatt ай съвет и на мен, нищо че сигурно съм ти кака...

Повече от фен
    Град
    София
    НО въпроса от план Б е да превъзмогна 1 малък проблем ... влюбването , което все повече и повече се надига ... Ще трябва да се замисля... какво всъщност искам... Щом ти си го преживял , какво е станало с приятелката ти после ?

Дали ако се преструвам , правя се че не ми пука , правя се на най-добрата и приятелка ( макар че тя си има 1 ... знам ли ) , изведнъж тя няма да изпита нещо ? Ако не изпитва в момента... Немога както виждаш да седна и да поговорим , или аз поне така си мисля... Тя ще отрече ако има нещо , а ако няма пак ще отрече и ще се измъкне пак ... което ме нервира от 1 страна , а от друга ми дава надежди ...

Рутината е най-големия проблем в едни отношения. Когато двете страни позволят те да бъдат структурирани по един модел и започнат да ги спазват, е нужен катаклизъм, за да настъпи промяна. Преди години една жена, която много силно обичах ме помоли да й уредя аборт - беше бременна от друг. Аз естествено като класическа путка се навих веднага и използвах всичките си връзки за това. После няма как да ти обясня колко зле се почуствах заради това, че наруших два основни принципа - да не вредя и да защитавам достойнството си. Както и да е, дори след всичките компромиси със себе си и целия див алтруизъм, който вкарах аз бях нещастен.Именно тогава станах толкова "груб"(аз се определям като прям).
    Когато изпитваш емоции към някого и не можеш да ги удовлетвориш, страдаш. Това си е закон божий. Няколко месеца се чустваш зле, нищо не те радва и се наливаш като казак. След това съвсем случайно се запознаваш с някоя мацка, която обръща представите ти за живота. И така е цял живот. Може да е цикъл, но поне знаеш, че си живял.
    Know the smallest things and the biggest things, the shallowest things and the deepest things. These things cannot be explained in detail. When you attain the Way of strategy there will not be one thing you cannot see.

Цитирай Първоначално написано от Gia
    Мисля, че това, което приятелят ми изпуска, е инициативата.
    Именно. Делата различават губещия от победителя(ако може да има губещ и победител в един триъгълник).
    Know the smallest things and the biggest things, the shallowest things and the deepest things. These things cannot be explained in detail. When you attain the Way of strategy there will not be one thing you cannot see.

Повече от фен
    Град
    София
    Т.е ме съветваш да направя план А ... Но както казваш , ако съм "путка" , после ще стана по-прям , ще стана едва ли не мъж... ( кой знае ) , така няма ли да я нараня и нея?

Всички мъже са путки, драги. Въпроса е дали ще позволиш някой да се гаври с достойнството ти или не. Ако не извадиш всичко на масата и не се изясниш, винаги ще има едно наум в отношенията ти с момичето, неизказани думи и неизпълнени дела - скелети в гардероба. Това ще убие чуствата ти към нея, но ще го направи бавно, подмолно. А и ще отнесеш повече болка, отколкото ако си директен. Убеден съм, че всяко твое решение би било правилно, защото получения опит ще ти бъде ценен.

Gia
    Guest
    Как по-точно очакваш да я нараниш? Нима можеш да я нараниш като и покажеш, че я харесваш? Покажи й как се чувстваш, когато си с нея, но не онова "Оле, ще умра от ужас! Ама тя как ли ще реагира? Ккаво ще си помисли? Ккаво ще направи?" А онова "Wow, чувствам се божествено с теб!" Разбери, че това как тя ще реагира, много зависи от това какво ти ще направиш и ще кажеш. Тя очевидно се колебае и ти си този, който може да наклони везните в своя полза.
    И, не на последно място, освен действие и увереност, трябва и малко повече постоянство в действията. Веднъж покажеш ли й как се чувстваш ("Wow..."), не се отдръпвай, ако не отговори веднага на чувствата ти. Подчертвам, че влюбването е процес, нещо което се случва или не се случва, а за да се случи, трябва да му се помогне.

не съм ти чела поемата...но ще ти кажа: ако това което мислиш да направиш е грешка,не го прави!

Guest
    Оле, жено, к'во беше т'ва включване!!! "Не съм чела, не ме интересува, ама да кажа... К'во значи грешка? Грешки няма. Ако човек мисли малко повече върху това, което му се случва, ще спре да окачествява действията си и тези на другите като им лепи етикети. Ако те е наранило сега, може след 2 дни, да те направи най-щастливият човек на света. Както каза drfatt - цикличност. И в този ред на мисли, предлагам да не се злоупотребява с миналия опит, ок, човек винаги си има едно наум, но ситуацията и хората никога не са същите.

Напротив, нещата са същите, защото хората са същите. Всеки се приема за уникален, но всички правят едни и същи грешки. Миналия опит се бори точно срещу това.

Напротив, хората се променят и точно така се трупа опит. Не можеш да натрупваш опит и да не се мениш. Но миналият опит пречи!!!, защото не си даваме сметка точно за това, че ситуациите са различни.

Know the smallest things and the biggest things, the shallowest things and the deepest things. As if it were a straight road mapped out on the ground ... These things cannot be explained in detail. From one thing, know ten thousand things. When you attain the Way of strategy there will not be one thing you cannot see. You must study hard.
    Това е сентенция на Миамото Мусаши, най-великия майстор на меча на всички времена. Акцентирайки върху детайлите, губиш погледа си върху цялото. А именно то те интересува. Да си обективен означава да можеш да концентрираш една ситуация до нейните контури, след което си способен да направиш предположение за това как тя ще се развие. А всяка една ситуация може да бъде обективизирана. Просто не трябва да се забучваш върху детайлите й.

Повече от фен
    Град
    София
    Нали точно детайлите, ти казват къде си сгрешил....

drfatt, много философско е това. Ние сме си обикновени хора и мислим върху детайлите или пък приеми, че още се учим. Като остареем и помъдреем тогава ще можем да минем пътя към себе си, но сега все още, струва ми се, търсим себе си. Ох, да сложно е, но...
    class, няма грешки, всичко е в главите ни, грешките са интерпретация, ако днес оценяваш нещо като "грешка", след една седмица може да си кажеш: "Добре, че постъпих точно така." (или поне при мен е така, никога не си казвам грешка, грешка, грешка, казвам си ок, дай да го преразгледам, да извлека ползата). Концентрирай се върху положителното, все едно дали е детайл или контур.

Повече от фен
    Град
    София
    Да , НО , ето това "но" винаги се получава , ако е грешка да я притискам , може да стана нахален , може да помисли ... Осъзнах вече че съм направил лош подход , когато и казах , избързах просто е ... а сега ако направя този , ще се случи по-лошо или по-хубаво , 2те противоположности , както смъртта и животта. Някой ще кажат " смъртта винаги ни застига " , но не е важно това , а е важно как сме живяли ... Поне си мисля , че и с това е така , не е важно че ще се разделим , а важното е как ще го запомним това разделяне ... ( ако има разделяне ...)

Цитирай Първоначално написано от BaByLisS
    Ами пич , явно момичето не е на ясно с чувставата си към теб .. Хем те зима за приятел , хем за нещо повече .. Седни и си поговори сериозно с нея би ли могло да стане нещо м/у вас .. ако стане - стане .. ако не .. Но мисля че най-разумно е да поговорш с нея :> Желая ти успех
    И аз ти желая успех !
    Fitness Forever

Ок, сега ще ви разкажа една историйка, която е истинска, защото е моя (или поне е истинска през моята призма). Отбелязвам, че ще се съсредоточа само върху две момчета, за да не става сложно, но помежду другото е имало и други, в които съм била влюбена и съм си мислела не по-малко грандиозни неща.
    Та, с Т. се познаваме от 4 години. Винаги съм го харесвала и винаги съм се чудела дали и той ме харесва. Но за тези четири години той не е оставал без гадже. Раздели се с първата си приятелка и след има-няма една седмица тръгна с друга и така откараха 3 години и половина.
    С В. се познаваме от 2 години и половина, през които сме двойка, живеем заедно, карали сме се милион пъти и сме се разделяли няколко пъти по моя инициатива за по една седмица. След това си се събираме и така... Преди около 2 седмици пак с ебяхме скарали много.
    Точно тогава разбрах, че Т. се е разделил с приятелката си (по нейно желание) и реших да му кажа, че го харесвам. И о, чудо! оказа се, че и той ме бил харесвал през цялото време. А аз се сдобрих с приятеля си.
    Т'ва е историята в общи линии. Сега интерпретацията. Аз винаги съм се чудела за Т., но не съм направила нищо, за да не се меся във връзките му. (грешка?). Той винаги се е чудел, но не е казал нищо, за да не се меси във връзките ми (когато той има гадже, аз нямам и обратно) (грешка?)
    Прз цялото време Т. ми е бил нещо като образец, с който съм сравнявала всички и сега имам за него една доста идеализирана представа (грешка?) Това, което ме дразни у него е, че никога не е поемал инициативата, ако не бях аз, така щеше и да си остане с чуденето или щеше да се разбере на един по-добър етап (значи съм избързала?) или когато е твърде късно (значи, уцелих момента?).
    От друга страна, приятелят ми винаги е бил активен. Ако за 4 години Т. ме е докоснал!! няколко пъти, то В. си ме гушна още същата вечер, когато се запознахме. Това дава една доста ясна позиция.
    Ккато казах Т, ми е нещо като еталон, а с В. се караме почти за всичко, но той е този, който още ме гушва вечер.
    Ако не беше тази поредица от грешки с Т., нямаше да е толкова уникално това, че от 4 години се харесваме и уважаваме толкова много. Ако приятелят ми не беше толкова нахален и уверен в себе си, сега нямаше да сме гаджета и нямаше да сме заедно след толкова раздели. Ще попитате: та, вие заедно ли сте, след като мислиш за друг? Ще ви кажа, че той по никакъв начин не е почувствал нещо негативно от случилото се, защото сега, когато наистина мога да избирам, се чувствам много по-близка с него.
    Вие поне сте млади, ами аз какво да кажа? И двамата ме виждат като потенциална съпруга и майка на децата си, имам си годежен пръстен и така... Хайде сега вие ми кажете кое е грешка и кое не. Единият е за мен (или поне така си мисля), другият въобще не е за мен (но сме заедно вече две години и половина).
    "Грешките" лъсват след време, сега направи това, което ти диктува сърцето, защото няма нищо по-тъпо от това да си останеш с чуденето....

Повече от фен
    Град
    София
    Трогателно , но имам 1 съмнение / или по-скоро съвет/ , на 22 години да се венчаеш .... знам ли ... защо толкова рано затягаш примката ... Ако си щастлива , нямаше да го пишеш тази история...

Всъщност моето сърце казва , по-точно не казва то ме изгаря от вътре , да я целуна ... Дали обаче това е най-правилното немога да кажа... ако и за 2мата е първа целувка , ако не и хареса... ами ако стане така че тръгне заради 1 целувка? Знам ли , много мисля ... може би това е проблема...

Ами, първо, нормално е на 22 да мислим за по-сериозни нещица. Споко, не съм тръгнала да се женя още. Тов ае полу-сериозно за мен, но не и за приятелят ми.
    Ти разказваш за началото на вашите отношения и всичко изглежда така сякаш е станало с лекота. Защо да не продължава да се развива по същия начин? Малко е сложничко, защото искаш всичко да е идеално.
    Има някои тънкости, които с времето се усвояват. Да казваш нещата не съвсем директно. Да й оставяш винаги право на избор. Например: "Хайде да излезем. Ако искаш, де..." Би било супер да отидем еди къде си, еди кога си..." Така тя ще прави съвсем съзнателни избори и това ще ви сближи.
    Това, което искам да кажа е, че ако искаш целувката да е перфектна, изчакай мъничко, докато и тя е сигурна, че я иска. Но не спирай да правиш стъпки в тази посока.

Повече от фен
    Град
    София
    Всъщност аз почти нищо не правя... Тя постоянно ме пита " Искаш ли да излезнем към 6 часа , ако искаш де ..." Както казваш все ми дава право на избор... НО започна да говори как е тъжно , защото никой няма да я забележи ... че никой няма да я хареса ... че си харесвала все момчета , които не са за нея... и никога няма да погледнат , защото са били заети или защото са били еди какви си ...

А ве ти сигурен ли си, че тя не те сваля? Тя знае ли със сигурност как се чувстваш ти? Бтв, да не е целувка точно, пробвай с леки, уж неволни докосвания. Не се стряскай, ако се дръпне първия път, това ще е от изненадата. Но не се шашкай. Тя очевидно търси компанията ти. И стига с това "аз почти нищо не правя". Горкото момиче, вече к'во ли не измисля, за да се видите... И пак питам тя със сигурност ли знае, че ти все още искаш да сте заедно?

Повече от фен
    Град
    София
    За такова докосване каквото първия път ли стаав дума... Ако си прочела първия ми роман де ... Всъщност сега излиза, че аз съм виновен... А тогава защо постоянно споменава за други?

Да, за такова докосване става въпрос. Малко са се размили нещата, но ти недей да обмисляш всяка дума и всяко действие, може и тя да не знае защо ги е казала. Остави го това кой какво защо казал, започни все едно от началото, когато е било хубаво и всичко се е случвало естествено. Не му мисли толкова. Ако и тя така анализира всяка дума, през нейната призма кой знае как изглежда историята. В крайна сметка drfatt май ще се окаже прав за детайлите: погледнато отгоре, тя търси компанията ти и й харесва да сте заедно. Гледайте повече да се забавлявате заедно и да ви е хубаво, а не да спичате за кой какво бил казал. Моля те, покани я ти утре да излезете, но не така подчертано приятелски, а намек за нещо повече: като историята с филма, когато тя те е поканила.
    П.С. Нали се оплаках, че един от моите хора не е активен, ей ся ме покани утре на разходка, разтуптя ми сърчицето. Преди две седмици аз измислях не мога да ти кажа к'ви неща, само за да му изпратя смс. Преди два дни ми заяви, че бих била чудесна майка за децата му... Вие поне сте млади, ами ние....
    Хайде пиши как се развиват нещата. Всичко ще е ок.

Повече от фен
    Град
    София
    Как да го направя ... като първо тя когато се видим веднага с това започва Кога ще се видим пак , а от скайпа започва нали днес се разбрахме за толкова... Впрочем поканих я в нас да гледаме 3тата част , а тя каза че предпочита у тях ... След 6 дена имам РД , знам ли ставам на 18 години , поканил съм я ... утре ще я питам дали ще дойде ( т.е днес...) Един танц може да промени нещата ... а на този танц може да се промени и чувствата... нали знаеш тра ла ла и , всъщност какво толкова по различно има ... дали ще съм на 18 или на 22 ... Все ще си я обичкам ... имам предвид , любовтта е същата ... разума малко повечко , но и тогава недостатъчно , то когато имаш достатъчно разум , ще трябва да си теглиш куршума или да теглиш на половината около тебе

Ех, какъв си чудесен. Виждам, че вече ти изкристализират нещата. Колкото до танца, нали няма да чакаш да мине половината вечер. Накарай я да се почувства най-специалното момиче. Колкото до филма, и той е благодатна почва. А ве, ти си знаеш. аз вече взех да ви завиждам...
    И си кажи точната дата на р.д. (да не се опитвам тука да смятам...), да ти го честитя специално.
    Ама наистина много сте сладки.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си