.
Затворена тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Град
    Sofia

Акне и белези

От много години вече страдам от т.нар. акне вулгарис.
    Също така след като изчезнат пъпките оставят белези след себе си.
    Не си ги стискам
    Ако има някои, който разбира или се е излекувал от това може да напише
    Само да вметна, че никога не съм използвал нещо за лицето си.
    Просто си го мия веднъж дневно, с вода и сапун, когато се къпя
    Ето снимка на положението ми:
    http://img174.imageshack.us/img174/9305/dsci033ae3.jpg

Благодаря предварително
    просто аз

само искам да ти кажа че миенето на лицето не трябва да става с сапун(сапунът ако не се изплакне добре-което е много вероятно оставя остатъци и така запушва порите и от там се появават пъпките)Затова мии лицето си с измивен гел против пъпки-евтин е, а за това как да махнеш белезите се посаветвай с лекар!

Град
    Трявна
    От сапун да се появяват пъпки, ай стига бе =D> Аз от време на време си мия лицето със сапун и се изчиства за няколко дена. Но моя проблем не са пъпките, а черните точки( не че е важно де, само вметвам )
    Та по темата: Ти на колко си години? Върви на лекар специалист, да те види и да ти предпише нещо, и за белезите, и за пъпките. Друго решение не виждам. Ако се бръснеш с една и съще самобръсначка по лицето и по други части на тялото, това може да предизвиква тези пъпки, но не съм много запозната и не мога да ти кажа точно.
    Две хубави очи. Душата на дете
    в две хубави очи - музика - лъчи
    Не искат и не обещават те ...
    ЦъК

ами за сапуна съм чела!

Супер фен Аватара на SpAcE_LaDy
    Град
    София // www.trancebg.com
    Здравей.. значи аз мисля че имах подобен проблем.. на мен не ми казаха какво точно акне имах, но ми казаха, че е сериозно.. изглеждаше подобно на твоето.. имах петна по двете бузи и то мнооого петна.. пъпки де.. но ми се излекуваха за една седмица, което най-много ме учуди.. аз ходих на лекар да ми предпишат разни неща..
    мога да ти кажа какво правих аз..
    вечер:
    1.пия едно хапче "Дермабион"
    2.правя си компрес на лицето със черен чай (за 15-20мин.)
    3.Мажа се с маска за лице (специално предписана и направена за моя случай)

сутрин:
    1.след ставане се мия със сапун СЕБАМЕД (има го в аптеките, препоръчвам ти го като ежедневен сапун за миене на лицето)
    2.След това си чистя лицето с едно лосионче (пак предписано и приготвено на място в аптеката)
    3.мажа се с ИМЕКС, лекарство в съвсем малка тубичка.. съдържа фон дьо тен и лекува пъпките
    4. Пия едно хапче "Дермабион"

Това бяха процедурите по моето лечение сутрин и вечер и ми минаха пъпките, после останаха само белезите, които почти махнах след като изхабих една опаковка "Финацеа Гел", останалата част от белезите ще изпека сега на морето като отида

А ако искаш най-добре си вземи едно направление за дерматолог и отиди при тази лекарка, която ме излекува мен.. Др-Андреева, на втория етаж на 22ра Поликлиника.. а 22ра поликлиника е до Плиска (улицата, по която върви автобус 72 при Плиска.. не се сещам как точно се казваше)

Но засега ти препоръчвам да си вземеш сапунчето и Имекс-а, но най-добре да отидеш направо на лекар и да ти предпишат нещо Успех и ако има нещо кажи

Град
    СофиЯ
    Ако става въпрос за АКНЕ - има много добро решение..на повечето ми приятелки съм казала да си купят:
    -Силицилов спирт
    В него се разтварят 6 - 7 капсули ХЛОРНИТРОМИЦИН на прах!
    Разбиваш шишенцето, топиш малко памук и се мажеш...За твоето положение трябва 2 пъти на ден да го правиш това - сутрин и вечер.

П.П. Внимавай много по колко слагаш на памучето , защото гори кожата (силно казано де, но все пак)
    Успех!

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Салициловият спирт не винаги е добро решение, особено в комбинация с хлорнитромицин.
    Лично аз излекувах упорито акне само с Ексфолиак крем и гел. Дерматоложката, която ме прегледа (преди 2 години ), ми каза да забравя за сапуна изобщо. Насочи ме към тази козметика и всички черни точки, уплътнения под кожата и т. н. изчезнаха.
    Към лекарствата (дори и за кожни проблеми) се привиква, така че не губи време с Имекс, Зинерит, Скинорен и какво ли още не. Ефектът им е с продължителност максимум 8 месеца и след това отново направления и ходене по дерматолози.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    Roma, Italia
    Малко стара темичка,но ме засяга пряко.
    Аз също имам Акне вулгарис,поне така ми каза лекарката при коята ходих.Изписа ми много неща за мазане,почистване и прочие за сума ти пари и ефектт нямаше.Сега почти нищо не правя на кожата си,само си слагам коректор и я почиствам с един лосион приготвен в аптеката (в него има и лавандулов спирт).
    Имам едни петна още от лятото,те бяха пъпки и след като ги изстисках (понеже много боляха) си останаха червени петна.Вече не знам какво да правя с тази кожа .
    Чух,че за белези имало някакъв крем Витасин,купих си го.Честно казано не очквам резутат,защото цената му е само 3,63 лв.Уж е на билкова основа,напълно натурален,ама ей,Богу вони ужасно Ако не стане ще опитам и с Контрактубекс и вече не знам....
    Две хубави очи. Душата на дете
    в две хубави очи; - музика - лъчи.
    Не искат и не обещават те...

Голям фен Аватара на radybt
    Град
    Sofiq
    Приятелю ,решението е едно и то е:
    Доцент Мирослава Кадурина - Военно медицинска академия София.
    Прегледа е 50 лева! Но повярвай ми, тя е най-добрият дерматолог в България Ти решаваш ,на мен ми помогна а бях по зле от теб

П.С.

Сапуна е Голяма грешка

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Авторът вероятно е забравил, че някога е пускал тема тук.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си