.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Дайте полезни съвети за TOEFL

На 5 октомври ще държа toefl, и сега се подготвям стабилно (damn!),ударете 1 рамо , кажете има ли някви тънкости, ...share with me

vvizzard
    Guest
    Az go karah na 21 iuli ,ne be6e koi znae kolko trduden,oba4e az se bqh podgotvil dosta solidno,6ti drapna edin tutorial na barzo.

1.Ne se stqgai,ako si se gotvil pove4e ot 4-5 meseca 6e se predstavi6 dobre.
    2.Ne qj 6okolad povreme na po4ivkata ,6toto 6e se preebe6 na speakinga
    3.Napravi kolkoto se moje6 pove4e practise testove,tam e istinata,
    potarsi po torentite ima nqkakvi
    4.Kato pravi6 practise testovete,specialno na readinga si razpredeli gore dolu kolko vreme 6te har4i6 na vapros,gore dolu 30-40 sec na vaprosite sas sinonimite ,1,5-2.0 na teq vaprosi det se tarsi detail i kam 2 za teq deto sa s inference.
    5.listeninga e super lesen,ako razbira6 filmite bez subtitri drugo ne ti trqbva
    6.uprajnqvai se za speakinga kolkoto se moje pove4e
    7.pi6i eseta

ako te intersuva o6te ne6to pitai ; )

Град
    in_the_middle_of_nowhere
    Ще си позволя едно малко по-различно мнение (днес май така ми е тръгнало )
    1. Колко време ти е нужно за подготовка зависи от това как си по английски. На някои и година няма да им стигне.
    2. Аз ядох шоколад по време на почивката и имах на speaking-а 27, т.е. това да не ядеш си е мит
    3. Тестовете са мн важно нещо, но според мен трябва да наблегнеш на слабите си места. Ако, например, си мн добре на reading-а, а writing-а ти е слаб, логично е посветиш по-голяма част от времето си на него. Тестовете са важни, за да се ориентираш в цялостната обстановка – колко време е изпитът, как да си разпределеиш времето, концентрация и т.н.
    4. Ако си определеяш време на всеки отделен въпрос, няма да се получи. На изпит човек най-често се шашка. Според мен е по-добре да си определиш някакво относително време за един цял текст и оттам нататък да се опитваш да го спазваш.
    5. С останалите три работи съм абсолютно съгласна. Като идеи – можеш да слушаш по-често CNN и BBC, например.

Успех
    Зачем живешь на свете этом?
    Какая у тебя мечта?
    Задумался - ли над ответом?
    А есть ли у тебя она?

vvizzard
    Guest
    be tva parvoto be6e za okurajavane
    za 6okolada govorq ot li4en opit,no to be6e nqkva jega togava
    taka 4e be6e stanal po skoro te4en 6okolad i kato po4na sekciata v na4aloto imah 4ustvoto 4e 6e zapo4na da faflq
    tva za vremeto ina4e e otnositelno,no ako po4ne6 da se 4udi6 po 3-4 min na vapros 6e se precaka6

ina4e pi4 az imam okolo 30-40 eseta nqkade deto sam pisal
    ako misli6 4e 6e ti svar6at rabota ,pi6i e-mail i 6e ti gi pratq

мерси много написаното наистина ще ми е от полза, ks8@abv.bg prati mi esetata :> ako moje6 , temata ne e "zatvorena" sled den dva pak 6e isko4i nqkoi vapros da znaete :>...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си