.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 31 от общо 31
    Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Не мисля, че е вярно...моята най-добра приятелка е по-добрата, по-умната, по-богатата...НИКОГА за НИЩО не съм и завиждала!! Не сме се карали,абсолютно всичко си споделяме и ни е супер приятно заедно. Това,че ти си сбъркала в избора си за "най-добра" приятелка не ни засяга !!!

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Comin' Under Fire
    Guest
    Благодаря, за линка и за темата. Ами така си е. Приятелство между жени няма, защото винаги се появява завистта.
    Няма как едната да е по-добра от другата - това автоматично я прави враг, а не приятелка. Макар, че тя няма вина, че е по-добра а другата просто не може да постигне това.
    И разбира се, щом едната може неща които, другата не може това веднага я прави по-тъпа, по-грозна, по-загубена и все разни такива "приятни" неща.
    О, а пък ако една е по-добре във финансов аспект от другата пък и е по-умната и по-хубавата пък съвсем... т. н. "приятелство" веднага отива по-дяволите. Има просто добри приятелки, но не и такава която да наречеш "най-добра", защото обикновено "най-добрите приятелки" излизат най-големите усойници. За нещастие е така... имах две най-добри приятелки, които непрестанно ми завиждаха за всичко. С едната от които бях близо 10 години, ама проклетата й мания да бъде по-добра от мен и да се вбесява за всеки мой успех го съсипа. Със сегашната ми уж, "най-добра" приятелка нещата се развиват по същия начин и май пак вървят към прекратяване на отношенията ни.

Цитирай Първоначално написано от ThunderGoddess
    Ъъъ ... лично аз вече не вярвам в тия приказки за исинтско приятелство между две момичета. Убедила съм се, че що се отнася до приятелства, момчетата са доста по-добри приятели. В защита на мнението си ще кажа, че най-добрата ми приятелка ( която познавам от трета група на детската градина) преди няколко месеца ми говореше как никога не е имала толкова верна и предана приятелка като мен, а сега е на път да тръгне с момче, с което се мразим и ме е обиждало супер много пъти. Ебах и приятелството и приятелката.
    Навярно си чувала най-известната творба на Шекспир "Ромео и Жулиета"Изводът от тяхната история е,че те са били обречени от самото начало на гибел,защото...техните семейства са се мразили.Но не мисля,че когато Жулиета е избрала любовта пред "ценностите" на семейството,се е отрекла от любовта си към майка си,баща си и т.н
    Твоята приятелка може и да е срещнала своя Ромео може и да греши...но не мисля,че трябва да смяташ постъпката й като предателство...
    Цитирай Първоначално написано от Comin' Under Fire
    Благодаря, за линка и за темата. Ами така си е. Приятелство между жени няма, защото винаги се появява завистта.
    Няма как едната да е по-добра от другата - това автоматично я прави враг, а не приятелка. Макар, че тя няма вина, че е по-добра а другата просто не може да постигне това.
    И разбира се, щом едната може неща които, другата не може това веднага я прави по-тъпа, по-грозна, по-загубена и все разни такива "приятни" неща.
    О, а пък ако една е по-добре във финансов аспект от другата пък и е по-умната и по-хубавата пък съвсем... т. н. "приятелство" веднага отива по-дяволите.
    Може би имаше предвид "Няма как едната да НЕ е по-добра от другата",защото иначе 2 изричение става безсмислено,но както и да е... мисълта ми е,че всичко,което ми го описа се нарича "КОМПЛЕКС"
    Това е често срещано при повечето хора-той/тя е по-харесвана,значи аз съм просто зле;тя е по-слаба,значи биха харесали нея...
    Но не разбрах какво означава "няма вина",няма вина,че е по-добра!?Нека ти кажа нещо няма определение "по-добра",няма хора по-добри,а това,че един човек се чувства по-добър от друг не означава че това е реално и другия тогава автоматично става загубеняк.Това е нищо повече от въпрос на нагласа,защото когато един види друг,преуспяващ човек и си казва "явно той се справя по-добре от мен и е по-добър" това не значи,че фактически е вярно,защото околните могат да са с друга нагласа,с друго мнение,което естествено ние трудно ще разберем.И тогава въпроса ми е от къде разбра,че приятелките ти се чувстват по този начин и защо те да са единствените виновни?Не си ли ти тази,която развива теории,че те са завиждащите,по тъпи,по-загубени и други "приятни неща",не си ли ти тази,която ги слага в тази група!Това мила се нарича въпрос на нагласа и ти се обръщаш винаги към своята приятелка като към по-низша от теб...това,че си разбрала,че тя те завижда и,че е голяма комплексарка не ознабава,че и ти трябва да я третираш като такава.Съжалявам ако някой въобще не е разбрал какво искам да кажа,моя е вината,че обяснявам трудно...

Цитирай Първоначално написано от Presley`n`Sum
    Много вярно.Съгласна съм.
    Само се эаблуждавате,доверявате и всичките си таини ,а после хоп-провала идва.Ами какъв е иэвода..?Приятелство между жени няма..!И рано или късно всеки го раэбира.Кофтито е ,ако е много късно..
    Това,че майката е най-добрата приятелка също го подкрепям!!!Насйтина е така.Няма да доблирам поста на автора,эатова ще спра до тук.

П.С:Поэдравления эа автора !
    Съгласна съм. =D>

И наистина ,колко са наивни младите хора.И това е част от 'чара' им,но странно-аз никога не съм била така.Малко преди да се изнеса от нас,един човек ми каза че няма вечни приятели ,има вечни интереси...Нещо от сорта.Никога няма да забравя този момент,винаги се сещам.Тогава ми звучеше нереално,а сега не се сещам някой да ми е казвал по-вярно нещо.На всяко 'правило' разбира се си има изключения.Но просто не трябва да очакваш много от хората: )
    Just Married

'Тогава бе светът. Изглеждаше огромен.
    В самия край на лятото, тъй сладостно
    беше открилото се време, неотменна светлината..'

Струва ми се ,че авторката се води от някаква ярост и гняв-дали защото някоя нейна "най-добра" приятелка я е предала или нещо друго само тя си знае,но въпреки всичко не съм съгласна.Аз имам най-добра приятелка вече 11 год и мога да ви кажа,че каквото и да е ставало,винаги сме били заедно.Това,че ти е не просто приятелка ,а най от всички не значи ,че и тя няма да сбърка в даден момент,но да кажеш,че няма такова нещо като приятство между момичета/жени-първо е много крайно,второ не е вярно.Това е твое лично мнение за нещата и не смятам,че трябва да го натрапваш на всички.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си