- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Говорен дефект
Momi4eta 6te imate li problem ako nqkoe mom4e ima govoren defekt?Fafli saska ili pak ne moje da kazva r.6te imate li problem da go priemate seriozno?
Sori za latinicata
ми гаджето ми не може да казва Р ама това не ми пречи да си го лофкамтай че споко
![]()
нема да е никакъв проблем споко с тва може даже да се отличиш от останалите и да го сметнат за чаровно![]()
Принципно не би трябвало да е прблем, но като цяло добрите ораторски умения повишават успеваеостта по време на свалка, при кандидатстване за университет и при търсене на работа. За добрия оратор "няма празно".
Вземаш малко парче от коркова тапа във формата на куб. Слагаш го в устата си между зъбите и започваш да четеш на глас някакъв текст(за предпочитане на по-високо ниво). Правиш това всеки ден по 30 минути. След 3 месеца няма да имаш говорен дефект. Освен това всеки ден отделяш по 30 минути да стоиш пред огледалото и да говориш на отражението си, като се опитваш да овладееш до тънкост контрола над лицевите си мускули(т.н. фациална експресия). Можеш да го комбинираш с предното упражнение за 3 месеца. На всеки 2 седмици записваш гласа си, докато четеш текст(без тапата) за контрола. На всеки месец сравняваш междинните записи. След 3 месеца направи равносметка докъде си стигнал с речевите си умения, при нужда се консултирай с логопед.
Know the smallest things and the biggest things, the shallowest things and the deepest things. These things cannot be explained in detail. When you attain the Way of strategy there will not be one thing you cannot see.
заглавието на темата не трябва ли да е говорен ДЕФЕКТ ?!?!?!
така е по ефектноПървоначално написано от IcE_IcE_BaBy``
)
по темата: не, не ми пречи...стига да разбирам какво говори (защото...ъъъ случвало ми се е...)
ne,za men nqma problem...daje namiram mom4etata,koito ne mogat da kajat "r" za mn osobeno sladki...pridava im nqkakf 4ar
Не ми пречи, но определено ми прави впечатление....![]()
не ми пре4и
Аз пък говоря бъзро....ама кво от това нали не съм сам![]()
![]()
![]()
Момичетата, не ги крийте толкова. Не е сапун, че да се изтърка.
Хъх, не е проблем. Даже е сладко, когато някой не може да казва "р".![]()
И аз говоря бързо btw. Само двама-трима ме разбират какво говоря, а понякога и по-малко.![]()
Ако се оставяш това да те подтиска,може би,но от дефект го направи на "ефект".![]()
ъ...не ест. не е от значение.
Не,не смятам,че е проблем.Даже понякога е сладко.Моя малко съска,ама аз и така си го обичам :P
Страничка,специално за ВСИЧКИ,които ги обичат САМО като ПРИЯТЕЛИ) Добре дошли на всички сродни души!
) ---> http://www.facebook.com/pages/%D0%97...18128158249619
Надали би било проблем.. аз съм излизал с момиче, което не можеше да казва Р и даже беше сладко :P
With every new day
Your promises fade away
It's a fine day to see
Though the last day for me
It's a beautiful day...
Ne nqma da mi prechi.Daje moje da se prieme za sladko donqkade de![]()
V jivota moje da vqrvash samo na sebe si i to nevinagi!
bojeee az samata ne moga da kazvam R !!!!! daje mn mi se kefat..... tova ne e ni6to lo6o, men su6to me kefi,..... q si jivurkai jivota i ne se zanimavai s takiva ne6ta![]()
Не ми пречи, на някои даже им отива, придава им чар..
Аз не мога да казвам "Р" и много момичета са ми казвали, че го казвам много яко като Френско Р![]()
![]()
Aми аз дори мисля малките дефекти в говора на едно мом4е за доста секси.Но пак зажиси дали е хубав.Ако е някои мнсладак и не може да казва "р" е тфа е баси якото.Слу4жало ми се едва пъти да се запознавам с такоеа мом4е....трудно е да му остоиш.Имаш си го за нещо като малко детенце което да си глескаш.А и защо да не го приема на сериозно?!Тожа зависи от ли4ната нагласа,ако харесваш такива мом4ета(а това не е кои знае какво,повярвай ми мн ф мислят като мен)защо не?
gluposti,mn qsno 4e 6e si go lovkam, v pov4ety slu4ai daje e mn sladko :P![]()
Ноу уан мейкс ми соу крейзи лайк ю ду май бой..
Има ли някакъв начин да си оправя "р"-то без да ходя на логопед?![]()
Едва, когато нещо си отиде, едва, когато с нещо се простиш,
разбираш колко много ти е нужно... и започваш да тъжиш.
И знаеш, че не ще се върне вече, и празното местенце те боли.
Дори светът надолу да обърнеш, пак не ще го върнеш ти.
hah,gluposti! 1to ot 2te mom4eta,koito nai-mn sam obojavala nqkoga go ima toq problem,no spored mem/i spored dr hora sa6to/imenno s tva e po-razli4en ot dr i v tova my e 4ara.i 4estno kazano ako ne fufle6e taka brutalno nqma6e da e toi,da e takuv kakuvto e...nqma6e da mi haresva tolkova