Цитирай Първоначално написано от Neo-Communist Power
Цитирай Първоначално написано от naMy4Ho_KoTe

ТИ СИ МИСЛИШ, ЧЕ ПРИ КОМУНИЗМА ИМА ПОВЕЧЕ СВОБОДА? Айде отиди при дядо си и баба си и ги питай какво е било тогава, защото аз поне съм си правила труда да ги разпитвам и имам представа какво е било тогава. Точно за свобода няма да ми говориш!
Един познат работи във фирма чийто собственик е чужденец. На поставеният въпрос от страна на работниците за повишаване на заплатите, отговорът му бил, че в страната средното месечно възнаграждение е 300 лв (става въпрос за преди две години), той плаща 350, и никой, и по никакъв начин не може да го накара да вдигне заплатите! До колкото разбрах човекът притежава фирма с аналогично производство в родната си страна, но плаща 1500 евро на тамошните работници, защото там по-малко не може!
А кажи ми това не е ли дива експлоатация?
Тези, които могат да работят си имат глава на раменете. Не е нужно Сталин или някой друг да дундурка държавата, защото точно това са правели комунистите - слагат ти капаци, за да не кривваш от пътя.. Но да те манипулират прави ли те по-щастлив? Да знаеш, че изпълняваш абсолютно всичко, което се изисква от теб.. Заради някакъв си там, който се мисли за богоизбран и се чуди как да си напълни гушата?

Ако имаш акъл в главата сам ще си преценищ дали възможностите ти позволяват да претендираш за по-висока заплата и ще си потърсиш друга работа. На тази работа в крайна сметка ще останат тези, които не се справят добре с друга работа и другаде не ги искат.