- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Бебе вкъщи
Майка ми ще ражда селед около месец и ще иамам сестра.Всички се радват и очакват с нетърпение бебето,вече даже се почва и подготовката за него купуват се дрешки,биберони и ей такива глупостиПроблема е там че след като се роди това бебе аз ще съм на заден план.Имам чувството че още от сега обичат повече нея не мен,вместо да се радвам се чувствам гадно и като че ли не искам бебето да се ражда
.Вече нз какво да правя,искам да обръщат внимание и на мен
![]()
ти на колко години си ?Нормално е вниманието да е към бебето повече,все пак е бебе
Никога не обичам..трудно се привличам...често унижавам....рядко обужавам...често съблазнявам...и никога НЕ СЪЖАЛЯВАМ !!!
Разликата м/у мен и сестра ми е 9 години .. И аз мислех , че ще съм на заден план и изобщо не я исках .. Даже тръгнах да се изнасам , когато разбрах , че майка ми ще раждаНо така е само в началото докато бебенцето е малко .. Нормално е ..
После сте на едно ниво .. Поне при мен така беше , защото едни истински родители никога не правят ралзика м/у децата си
![]()
Любовта няма граници .. :>
найстина трябва да се радваш,защото ще ти разрешават повече неща![]()
поне според мен е така....
Не се тревожи. В никакъв случай родителите ти няма да прехвърлят обичта, която дават на теб, към сестричката ти.
Едни родители не делят децата си.
Аз имам по-малък брат.Разликата ни е 8 години. От личен опит знам, че нито майка ти , нито баща ти, нито който и да било от цялата ти рода ще спре да те обгръща с внимание и любов, както са правили досега. Просто ще има едно малко същество, което ще се нуждае също от грижи. И ти ще видиш, че отношението ти към бебенцето ще се промени, когато то се роди. Ще изпитваш нужда да си до него, да го пазиш и да го обичаш.
Не се тревожи. Почти всички по-големи братя и сестри мислят като теб преди да се роди следващо бебе. Нормално е да минеш през това. Просто бъди до майка си, помагай й с приготовленията и не се тревожи. Твоите опасения , че ще си "втора цигулка" НЯМА да се сбъднат.
Това е. Късмет
!
Cherry_girl@_@ -> mtg1992bg
Не си мисли, че родителите ти ще забравят за твоето съществуване, ти също си им дете. Колкото и да не вярваш и ти ще му се радваш и ще го обичаш.
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!
Здравей.Не бъди такова егоистче и не си мисли ще родителите ти и близките ще те забравят.Нормално е в началото да има еуфория,около мъника,и повече внимание,но ти се постарай да не я преживееш толкова тежко.Бебето ще бъде нов член на семейството,малко ще изисква много грижи,време и внимание.Вместо да разсъждаваш толкова повърхностно,се замисли над това,какво неземно щастие ще сполети теб и семейство ти.Когато братчето ми се роди бях на почти 8 години,сега съм на 15.Мога да ти кажа от личен опит,че от тогава живота ми се промени напълно то в добра насока.Станах много по-отговорна и гледах на бебето като на свое.
![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
о боже да не си на 8,9,10години?![]()
та то е бебе! денонощно ще гледат него!ще свикнеш спокойно и ще я обикнеш все пак ти е сестра!
да бе-що за простотии... искаш само на теб да се обръща внимание..еми не става,миличка![]()
Първоначално написано от глор4ету
О не си единствената с такъв "проблем". Майка ми също ще ражда скоро. Като разбрах бях адски бясна, все пак си имам 2ма братя не ми трябваха пове4е. Сега ве4е свикнах и даже се радвам(за жалост пак ще е мом4е). На мен ми беше по-скоро гадно не за6тото 6те му обръщат пове4е внимание, а защото може да не ми дават мн пари(все пак едно бебе-мн разходи). Са ве4е не се притеснявам толкова.
Когато човек иска нещо, ще намери начин; когато не иска, ще намери извинение.
еми аз съм на 9г,надявам се наитина това което казвате да е така.до сега не съм имала други братя или сестри.това ще ми е първата сестричка.аз обичам малки бебета,но като съм свикнала да съм сама имам чувството че като се роди това бебе ще ме засенчи.но след един месец ще видя как е,защото за мене е непознато такова нещо![]()
Спокойно,истинските родители не разделят обичта си м/у децата,а ги обичат еднакво.Вярно сега ,докато е бебеще й обръщат повече внимание ,но пък ти ще си по свободна да лудееш без да ти висят на главата :Р
Винаги има и добри и лоши страни в живота![]()
Хах, вярваш ли си? Ако кажа на вашите - ще убия и двете ви дъщери, може да спасите само едната, а ако не се съгласите - умират и двете, няма ли да изберат едната? И няма ли да го направят по по-големи симпатии. Да, обичат децата си, но не по равно. Едното все ще води в нещо, макар да не го признават.Първоначално написано от BaByLisS
А, по темата - ще ти мине, когато се роди.![]()
Това е напълно нормално да си в нещо като малка депресия ..когато аз съм се родила брат ми е бил на 4 години и не е искал да вижда майка ни ,а също и едно съседче Криси на 3 годинки имаше наскоро братче и той по цял ден плачеше когато го види..но мисля че ти си малко по голяма за тези неща ..би трябвало да разбираш че само така ти се струва че ще обичат бебето повече ..все пак скоро ще се роди и е нормално да се отделят толкова грижи![]()
същата работа .. и мойта разлика е 9 години и същото съм си мислила абе еднакви сме душицоРазликата м/у мен и сестра ми е 9 години .. И аз мислех , че ще съм на заден план и изобщо не я исках .. Даже тръгнах да се изнасам , когато разбрах , че майка ми ще ражда Но така е само в началото докато бебенцето е малко .. Нормално е .. После сте на едно ниво .. Поне при мен така беше , защото едни истински родители никога не правят ралзика м/у децата си![]()
~cLose t0 yoU~
Първоначално написано от Aleandra
точно така мисля и аз. =D>
Неподходящ размер на снимка в подпис!
Първоначално написано от глор4ету
хахаааа, поради тази причина многократно съм отправяла заплахи към майка ми, че брат ми ще бъде убит..![]()
не ме псувайте де, била съм само на 6![]()
няма начин, мацо.. бебета... кво да ги правиш
Собственост на Canis_Dirus
ох спокоинознам как е имам 2ма по малки братя от мен.. в началото вярно е че на тях им обръщаха повече внимание но след време или няма да ти прави впечатление или просто ще спрат да го правят
така че спокси всичко със времето сии
![]()
Ти на колко си години,защото се държиш като 2 годишно хлапе.Еми все пак тя ще бъде малка и ще има нужда от повече грижи.Първоначално написано от глор4ету
И мислете малко,все пак ти си тяхно дете пък и нормално да се радват от мисълта за това малко съдание.
Never let the fear of
striking out keep you
from the plating the game!
.. на тях според мен би им било по лесно така че да могат да ти я оставят да я гледашПървоначално написано от Whisskas
... а бтв имам едни познати таа брат и сестра... имат разлика 24 години
като се запознах с тях първо си помислих че тои му е баща на детето
а бтв за какво ти е сестра.. момичетата сме толкова лигави докато сме малки
![]()
![]()
Една моя приятелка е на 17,а брат и е на 3В началото,когато се роди вниманието,разбира се,беше около него и тя се дразнеше,но сега обръща всичко на майтап,защото съзнава,че едно малко дете има нужда от повече внимание,отколкото тя.Сега дори му вика "царчето",защото получавал всичко,бил като писано яйце,но пък тя е свободна да прави каквото иска, не я спират от нищо,имат я за по-отговорна и като я оставят да гледа брат си.Трябва да обичаш сестричката си,един ден тя ще иска да бъде като теб,ти ще си нейният пример и най-добра приятелка,нали?
![]()
Животът е всичко онова,което ни се случва,докато правим планове за бъдещето.
Отговорите ви ми помогнаха много да преусмисля нещата.Днес говорих с мама и тя ме помоли като се роди бебенцето да и помагам каза ми че ще съм нейната "малка помощничка".Поговорихме и тя каза че е забелязала че нещо се случва с мен тъй като бях много унила и нямах желание за нищо,тя е най-голямата имам още две лели.И каза че ме разбира,аз и обесних всичко,а тя ми каза "мъничкото ми глупаче аз те обичам много много,ще обичам и сестричката ти както теб,но никога няма да спра да те обичам".И аз изцяло промених държанието си,сега с нетърпение чакам да видя бебто дали ще иглежда като мен и искам да го гушна.Благодаря ви за отговорите много ми помогнахте.Пожелавам на всички които искат братче или сестричка да и м се роди![]()
![]()
dokato bebeto stane po golqmo vnimanieto im 6te e kum bebeto! No se radvai 4e 6te ima6 brat ili sestra! Mn iskam da imam malka sestra!
Първоначално написано от Aleandra