.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 69

Град
    Шумен

Леене на куршум?

Съжалявам ако не е в подходящия раздел, но не знаех къде точно да я пусна

Така. Наскоро брат ми се уплаши много и нашите решиха да го водят на леене на куршум. Е, заведоха го, сега под възглавницата си държи онуй оловното. Ще ходи още 2 пъти. Доколкото зная тази жена (баячка ли е, гледачка ли е) трябва да разбере от формата на оловото от какво се е стреснал. Тя почти е познала.
    Малко ми е необичайно. Не може да се каже че не вярвам на леенето на куршум, но не може и да се каже че вярвам.
    Какво е вашето отношение? Ляли ли са куршум на вас или ваши близки и помогнало ли е? Вярвате ли , че така "страхът се гони"?
    Cherry_girl@_@ -> mtg1992bg

na men ne no na moi blizki da a li4no vqrvam 4e strahut se maha za6toto si imam primer!!!

Guest
    това е е психологически "трик"

Град
    40 Miles from the Sun
    Не са ми ляли куршум ( а имам нужда ...) , нито на някой от познатите ми, но вярвам, че помага.

"Страхът се гони",защото съзнанието се успокоява,мислейки си,че има някаква защита.Човек има нагласата,че всичко вече е наред и нищо не го заплашва и естествено в този момент и страха липсва,но това е само ако вярваш на подобни неща,ва ако си песимист това със сигурност няма да "прогони" страха.

Град
    na onq svqt

Re: Леене на куршум?

of i na men mi lqha o6te daje se polivam s oniq vodorlqci.li4no ne vqrvam 6toto az ve4e si bqh zabravila straha nali 6toto ima takiva deto ne moa da spqt i da qdat i takiva.abe az ne vqrvam mn ama mama vqrva pak i kvo nqma da te izqde edna voda.

Град
    Стара Загора
    На мен ми ляха коршум преди доста време Определено не бях стресирана в онзи момент, просто майка ми настояваше...и едва ли това ми е помогнало ... с времено всичко мина

Голям фен Аватара на Maimunche_f
    Град
    Дълбоката провинция....
    Определено има ефект, не знам дали е от психическа нагласа, но има ефект. На мен не са ми ляли коршум, но на мои близки да. Пък и какво толкова нито боли, нито сърби...5-10 мин не са кой знае какво, а може да има нещо повече от психика знае ли се...

Град
    Пловдив
    доста са ми леели ама като малък COOOOL 7,62х32 COOOOOL и 9мм

ЦЪКНИ ЦЪКНИ :twisted <----------- казах ти

Мега фен
    Град
    Канзас ;)
    takiva ne6ta gi pravqt baq4kite,i tem podobni ''opitni'' hora..(az samo gledam na karti )a dali straha iz4ezva..mi na brat mi mu lqha kur6um i se poopravi de..veroqtno ima efekt
    Sitting on top of the world
    Watching the stars
    Go by...

Град
    Шумен
    И аз доскоро си мислех, че е от психическа нагласа. Просто не схващам обаче как брат ми, който е на 6 години ще разбере значението на всичките тия неща. Мама му е казала нещо от рода "Все едно разваля магия леличката" и той ко да прави, гледал разваляне на магия Обаче поне можем да опитаме, нали?
    Наистина щом се касае до малко дете не става с психолог. Именно психолог казал на баща ми "Ами малък е, той няма да иска да говори пред мене, водете го да му леят куршум". Странничък съвет, ама...
    А на тези, на които са им ляли, да попитам, искаха ли да хвърляте онуй оловното в бързотечаща вода? На нас ни го искат и ще ходим на Камчия, щот в Шумен нямаме реки
    А, и от къде определят , че три пъти примерно трябва да идеш, а не един? От "размера на страха " ли? Въобще не ми е ясно...

Мега фен
    Град
    Канзас ;)
    mi vaprosnite hora si znaqt rabotata(za 3te pati govorq)
    a brat mi go karaha da darji olovoto pod vazglavnicata si za mesec(mai?!)
    i da pie nqkakva voda..
    Watching the stars
    Go by...

Град
    Шумен
    Цитирай Първоначално написано от VerryBerry
    mi vaprosnite hora si znaqt rabotata(za 3te pati govorq)
    a brat mi go karaha da darji olovoto pod vazglavnicata si za mesec(mai?!)
    i da pie nqkakva voda..
    Може, той и моя си държи оловото за сега под възглавницата. Ама все още водата не са му я дали.

Мега фен
    Град
    Канзас ;)
    nikoga ne e kasno
    Watching the stars
    Go by...

Цитирай Първоначално написано от aDuHka
    На мен ми ляха коршум преди доста време Определено не бях стресирана в онзи момент, просто майка ми настояваше...и едва ли това ми е помогнало ... с времено всичко мина
    +1
    имам си гадже,заместници,кандидати и най-добри приятели

Град
    Стара Загора
    Цитирай Първоначално написано от Cherry_girl@_@
    А на тези, на които са им ляли, да попитам, искаха ли да хвърляте онуй оловното в бързотечаща вода?
    Да,на мен ми искаха Спомням си,че с татко ходихме до р.Марица и там го хвърлихме

Здравейте... попаднах случайно на тая тема от гуугъл и искам да споделя моя опит с леенето на коршум! Значи аз съм от Шумен... и една много стара баба ми ля коршум... бях на може би 6-7 години... това трабва да е било през 1991-2 година като съдя по моите години... значи като малък обичах да движа с каките и те ми разказваха малко страшнички истории на мене и на още 2-ма-3-ма мои приятели от това време... бяхме пешлемета и естествено вярвахме на всяка една дума Та историята която ме уплаши мене беше за ЧЕРВЕНИТЕ ОЧИ!!! Покрай нашия блок има решетки пред гаражите и по-големите ни лъжеха, че там са червените очи и ако те хванат ще те омагьосат или изядат ( или нещо подобно ) аз отначало не вярвах и бях единствения курназ гъзе от лапешката ми компания, който се осмеляваше да гледа в решетките по тъмно... докато в един кофти за мене ден... НЕ ГИ ВИДЯХ!!! Погледнах надолу в решетката и видях едни ЧЕРВЕНИ ОЧИ, които се бяха втренчили в мен... не помня много от този случай, но страха и сега няма да го забравя... след това естествено страха отмина и все едно нищо не се е случило... НО една седмица по-късно, а в последствие и още минимум месец аз не съм можел да заспя... това го помня бегло но всички ми го разправят... изпитвал съм страх от всичко и постоянно съм се стряскал като погледна в по-тъмен участък( а аз много от давна не помнех нищо за червени очи и тем подобни глупости)... тогава явно са решили да ме заведът да ми леят коршум при тая баба... малко помня, защото съм бил малък, но от това, което си спомням мисля, че бях гол до кръста и тая баба ми баеше някакви неща... една метална купа с вода беше приготвена, а в същото време в една друга медена( или метална) купа бабата топеше олово... Помня че бях много уплашен, но до мене бяха мои роднини и вярвах че всичко ще е наред... бабата взе купата с оловото и го изсипа във водата... тогава като извади оловото се шокирах... оловото беше във формата на ОЧИ... 2 кръга свързани поежду си... тогава бабата каза "момчето се страхува от очи" или нещо от тоя сорт каза и ме накара да повтарям след нея - тя казваше някаква молитва и накрая завършваше с амин... и аз трябваше всеки път когато тя каже амин и аз да кажа... абе може и да не е било точно така ама нещо такова помня... Та тей де искам да кажа само, че мнооооооого трудно някой ( който и да е) може да ме накара да вярвам в нещо свръх естествено, НО в леенето на коршум вярвам! След това съм нямал никакви проблеми със спането или страховете... единственото нещо, което помня след това, е че си държах това олово няколко дена докато спах при мене и всичко си беше ОК после В тва специално има няква мистика тейче е едно от нещата, които са ми интересни като разгадаване

последните ми предположения са че съм видял някой плъх който се е втренчил в мене... иначе не мога да си обясня това, което видях тогава

амиии...като малка..някъде 4-5 годишна,не съм сигурна...паднах от люлка...сътресение на мозъка болници..изобщо голям страх беше и то не само за мен ами и за наще.
    след тая случка ме закараха при един дядо от нащо село да ми лее коршум.
    нямам никаква идея в какво форма е било оловото,но бях учудена,че наистина помага и лично аз вярвам в тея неща.вярвам също и в урочасването (не съм сигурна как се пише xD),за щото ми се е случвало повече от веднъж.
    не съм от хората,които вярват в някви свръхестествени сили,но поради опита,който имам мога да кажа,че тези неща съществуват..необясними са,но съществуват!
    just be

they say learning to love yourself is the first step,
    that you take when you want to be real..
    face up to the fact that you are who you are
    and nothing can change that belief

На мен ми ляха миналото лято и мисля,че имаше ефект.

Rest in peace,Michael Jackson!You`ll be NEVER forgotten!

Куршум мисля че не беше,но пак нещо от сорта.Помогна.От тогава си имам едно наум за тези неща
    Diamonds,Mexico,Tequila

Момиче съм,по кое не ми личи?

http://www.facebook.com/pages/Rainy-...205109?sk=wall

Град
    Варна
    На мен ми таковаха миналата година, бяха ме подгонили едни улични кучета. И тогава много се страхувах от духове, и такива.
    Нямаше особен ефект. Всичко се оправи, когато си изясних нещата сама

Повече от фен Аватара на YakUZa777
    Град
    Там където няма ретарди, а само митовете за тях.
    Бях се блъснал с колата преди време и искаха, да ходя, да ми леят куршум, но не отидох, не се чувствам оплашен и не вярвам в такива неща, всичко е до психиката.

Лели са ми куршум...Но аз всъщност не бях уплашена тогава...
    Едно трабантче ме блъсна (аз карах на брат ми балканчето,бях на 6-7 макс) А всъщност колата ми спря до крака и въобще не бях уплашена...
    Бабката се сепна супер и ме затътри до тая баячка...
    Мене ми беше смешно,пък и не мисля,че спазвах там сичките му ритуали и глупости по леенето на куршума и оловото...
    Не знам дали помага,аз нямах нужда от помощ Иначе по принцип съм по-скептично настроена към тия истории с леенето на куршум... : )

Супер фен Аватара на mim4ety_sara
    Абе 6 години не са малко.На мене са ми лели на 1 годинка .А с родителите съм ходила и съм гледала и ми беше много интересно,уж помага нз.
    Look, if you had one chance,
    one opportunity to seize everything
    you've ever wanted, in one moment,
    would you capture it... or just let it slip?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си