.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 113
    Мега фен Аватара на quench
    децата се развиват физически, за да могат да запълнят бъдещата нисша класа на черноработниците - това е заради в/вата, които ви слагат в храните и напитките и от които мутирате - иначе подобна акселерация е неестествена!

освен това, поколението на комунистическите деца, което ви възпитава, няма особено много време да ви възпитава, защото бачка като лудо

можете пълноправно да счетете думите ми за параночина "теория на конспирацията", но капитализма действа така, че детето да се отдели от орбитата на родителите и да бъде обучавано извън семейството, където в мислите му нахлуват заробващи подсъзнателни послания от масовата субкултура и от думите на публичните личности

да вземе например члагата, която толкова много хулим - аз не я обвинявам в НАРОЧНО обругаване на ценностите, нито в липсата на стил или в това, че на мен не ми харесва

обвинявам я в това, че налага твърде хедонистично, от една страна, поведение - а от друга, кара хората да се доверяват твърде много на интуитивната си страна, отнемайки авторитета на собствените разсъждения

трябва да си "на гребена на вълната", ето това те кара да ВЯРВАШ цялата субкутлтура - да си с остнлите овце и да блееш в хор, самозаблуждавайки се, че блеенето ти има своя индивидуалност

губиш освен това връзка с принципа, че от света около теб трябва да извлечеш това, което е добре за теб и възприемаш културните кодове в тяханта цялост

демек, програмиран си

и така става все по-бързо с всеки по-млад човек, защото той попада в "излъчването" на средата си

тоя процес може да е еволюирал, а може и да е изкуствено създаден, но той действа

за повече информация - източници от областта на социалната математика и информатика

Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Голям фен
    Имам чувството , че медиите лъжат. Снощи казаха 70 % знаят кой е Азис , а сега изведнъж 90 % ?! Никога не съм вярвала на такива проценти , анкети и глупости. Съмнява ме никой да не знае кой е Дарвин - в по - големите градове би трябвало да го знаят ... все пак образованието е на малко по - високо ниво сравнено с някоя село в провинцията. Примерно преди бяха давали , че едва 10 % от българите имат компютър , а всеки втори във София , Пловдив , Варна и Бургас имат компютър. Обединяват ни със селата , което не е редно. Там все още ги отглеждат със старите традиции , че трябва да си гледаш земята и т.н. Селяните (не го употребявам да убидно !!!) е нормално да не знаят кой е Дарвин или пък кой е написал "Под Игото" извинени са , нямат училища съответно няма откъде да получат знания. Но един гражданин в по - голям град да не знае отговорите на елементарни въпроси - това вече се нарича Идиот. Но пак да кажа според мене тези анкети са грешни , защото как повечето влизат във ВУЗ-ове значи би трябвало да знаят числото П колко е или поне да е чел малко бълг. литература за да може да си мине изпита. И българите си въврим към затъпяване повечето умни хора се изнасят в чужбина.. всеки средно интелигентен човек осъзнава , че в България не може да се живее и си търси "късмета" някъде другаде.

Голям фен Аватара на Communist
    Град
    Earth
    ArTanDra, не е така.
    Доста от моите съученици, също не знаеха доста от основните неща (а учех в сравнително добра гимназия).
    Анкетата не е нагласена.
    Това наистина се случва пред очите ни.
    Ако не знаеш - ще те научим!
    Ако не можеш – ще ти покажем!
    Ако не искаш - ще те принудим!

Пролетарии от всички страни - обединявайте се!

така е, аз имам всекидневен пряк контак с хора от анкетиранта таргет група

Аз друго не мога да разбера.Каква е тая нужда от манипулация на народа и най-вече подтискане на самочувствието му.И какви са тия анкети и изследвания-аз къде съм била ве?;/.Или пък тези от вас,които смятат че са на прилично ниво в това отношение?Айде моля ви се...Защо не вземат да направят статистика на успехите на много от 'другите' български младежи.
    И това че сме на 2ро,3то,....5то...място по незнам си какво,да не го прилагат;/Защо вместо това не кажат как нашата страна е една от малкото ,в които се учи 12 години,че за капак още 5-6 нагоре.А има и такива които продължават и след това.А нещо за това ,че в някой от успелите страни,в които сигурно всички знаят кой е Дарвин,завършващи ученици учат това което ние в периода 6-8 клас ?
    Не знаели за Дарвин,знаят за Азис.Както казаха по-горе щом е актуално и така наложено в днешно време,разбира се ,че ще го знаят.
    Не бързайте да се възмущавате,въпреки ,че такива статистики няма как да не погъделичкат съвестта ви и да се замислите над това което се твърди.И какво значение има дали изследването цели да покаже 'колко сме тъпи' или 'колко сме умни'.И в двата случея може да не спадаш към тези .И в двата случея винаги ще има такива които не спадат.Та щом се чувствате знаещи(поне доста от вас твърдят това,което ако е истина е похвално),то това може само да ви радва и да в помогне да изпъкнете сред 'невежата младеж' .;/
    Just Married

'Тогава бе светът. Изглеждаше огромен.
    В самия край на лятото, тъй сладостно
    беше открилото се време, неотменна светлината..'

Голям фен
    Communist може и да си прав. Явно средата в която живея е по различна , но според мен българските младежи се правят на тъпи , защото сега така е модерно. Tuka6na не си права , въобще не си вдигам самочувствието така , че има невежа младеж , защото тази група от хора след време ще създаде деца , а това е трагичното. И щом родителите ни не могат да възпитат нас , как ние ще възпитаме нашите деца , които ще са още по - големи бунтари и от нас. И е факт , че повечето деца сега се бунтуват против всичко - това не било правилно , онова не било. Ако отворим примерно темата за униформите за училищата 90 % казват , че са против.. а не трябва да е така. Всяко себеуважаващо се училище , което има хубав статут трябва да има униформа по това си личи , че сме ученици. Я виж някоя "пораснала" мадама можеш ли да и кажеш ученичка ли е или някоя от магистралата. Просто няма здрава сила , която да на "опитоми" и съм за комунистите хубаво са правили , че е имало оценки(точки) за поведение и на който оценката му е ниска след това не може да кандидаства никъде. Така и трябва да бъде не може да се държиш като животно и после да изискваш.

поправки:

вие не сте бунтари сега - бунтар е бил Ексхуматор, например - когато заради дуум метъл с политически послание щяше да обиколи всички ТВУ-та, на който баща му го е бил като животно, защото е бил партиен секретар и му е късал магнетофонните ленти преди да има време да ги скрие

понеже никой не ви поставя граници, нямате срещу какво да се бунтувате

а т.нар. борци за свобода сега са хулигани, които имат вече пълната свобода, но мислят, че е геройско да чупиш пейки

или пък т.нар. бунтарчета, които си мислят, че птичката им е в ръката вече и си пропиляват дните в мързел, вярвайки, че тяхната псевдоразличност ги прави уникални и това ще бъде веднага забелязано в бъдеще и всичко ще се нареди

или хора, които твърдят, че са низверганти и бедни, живеещи в мизерия - да, но те не знаят какво е да нямаш нищо, да живееш в мизерия и да можеш да се храниш само с плесенясала надежда

честно, когато някой ми заговори за бунтарство, ми се иска да види какво е истинско бунтарство

за протоколът искам да отбележа "бунтарство" да се заменя вбъдеще с "хулиганство" и "гаменство"

Град
    Kill the kifla co.
    Да, в момента няма за какво да се бунтуваме. Сега бунтарството се изразява да бягаш от час, да смъркаш скришом, да се биеш на футболен мач и др.
    "Отидох в горите, защото исках да живея смислено. Исках да живея задълбочено и да изсмуча целия костен мозък на живота..."

Мега фен
    Град
    Utopia..
    Цитирай Първоначално написано от alice sw
    не искам да обиждам никого, но беше ясно, че ще стане така, все пак това са децата на първото чалга поколение...
    имах те за по-различна от някои от присъстващите тук
    по същия признак може "чалгарите" да кажат, че обществото деградира, защото вмирисаните метъли-наркомани го влекат надолу
    да обвиняваш чалгата за затъпяването на хората е меко казано ... тъпо

Супер фен Аватара на KiLLeR_InSTiNkT
    Град
    На седмото небе...
    Това е тъжно, но факт, за съжаление. Ако младежите не се осъзнаят и не направят нещо, положението ще става все по-зле - неграмотността, нежеланието да четем книги, култът към поп-фолка, наркотиците и още много други неща..
    Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата...

Кликни тук

трябва да са яко тъпи, за да имат двойка по пеене

хаха

това съм го пропуснал

явно ще ставаме като в Америка

но така е по-добре - още плява, която да мачкам, задоволявайки комплексарското си его

Аз съм против чалгата(чалга-хейтър),слушам всичко от готик рок до дет метъл.Това не ми пречи да съм отличник,да се занимавам интензивно с тренировки по тенис,да чета книги-под книги нямам предвид бозавите класики,а фентъзи и да излизам навън на разходки.
    В училище човек се учи да мрази книгите,това е положението!
    П.П.Не слушайте чалга,от нея се затъпява.(лична препоръка) .
    П.П.2 Какво лошо има човек да носи тениска на метъл групи,а Children of Bodom са страхотна група.

тоя коментар беше в разрез с всичко, изписано досега в темата и е доказателство в подкрепа на OtherD.

Супер фен Аватара на aniezina
    Град
    Някъде там....
    Цитирай Първоначално написано от ArTanDra
    Имам чувството , че медиите лъжат. Снощи казаха 70 % знаят кой е Азис , а сега изведнъж 90 % ?! Никога не съм вярвала на такива проценти , анкети и глупости. Съмнява ме никой да не знае кой е Дарвин - в по - големите градове би трябвало да го знаят ... все пак образованието е на малко по - високо ниво сравнено с някоя село в провинцията. Примерно преди бяха давали , че едва 10 % от българите имат компютър , а всеки втори във София , Пловдив , Варна и Бургас имат компютър. Обединяват ни със селата , което не е редно. Там все още ги отглеждат със старите традиции , че трябва да си гледаш земята и т.н. Селяните (не го употребявам да убидно !!!) е нормално да не знаят кой е Дарвин или пък кой е написал "Под Игото" извинени са , нямат училища съответно няма откъде да получат знания. Но един гражданин в по - голям град да не знае отговорите на елементарни въпроси - това вече се нарича Идиот. Но пак да кажа според мене тези анкети са грешни , защото как повечето влизат във ВУЗ-ове значи би трябвало да знаят числото П колко е или поне да е чел малко бълг. литература за да може да си мине изпита. И българите си въврим към затъпяване повечето умни хора се изнасят в чужбина.. всеки средно интелигентен човек осъзнава , че в България не може да се живее и си търси "късмета" някъде другаде.
    Мога доста да поспоря с те относно твърдението ти че в селата образованието е по-ниско даже напротив-какво и пука на даскалката в града че някой си не знае кой е дарвин или Менделей, тя си пише оценките, получава си заплата и тва е, докато на село учителя познава всяко едно ее в училището от пеленаче, знае родителите му, изучил е и тях и съдбата на ученика малко или много го вълнува, аз съм получила основното си образование точно в такова "селско" училище и мога да твърдя че подготовката ми е стотици пъти по-добра от тази на много мои връсници от който и да било град. И също так мога да ти кажа че "селяните" имат ужасно висока обща колтура но когато отидат във града, виждат какво правят великите "граждани" и започват и те да пушат по пейките и т.н. Аз откровенно мога да заявя че във моето село има очно 8 наркмана и всеки знае кои са. Неможеш да кажеш че "селяните" имат ниска култура или образоование, мога и още да споря но спирам.
    Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
    http://bgpentagram.bulboard.com

подкрепям - никакви комисии на МОН не могат да заменят общественият натиск и авторитет

Питко Майнер е виновен за това. ТЦтцтцтц!Лоша работа!

даскала
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от aniezina
    Мога доста да поспоря с те относно твърдението ти че в селата образованието е по-ниско даже напротив-какво и пука на даскалката в града че някой си не знае кой е дарвин или Менделей, тя си пише оценките, получава си заплата и тва е, докато на село учителя познава всяко едно ее в училището от пеленаче, знае родителите му, изучил е и тях и съдбата на ученика малко или много го вълнува, аз съм получила основното си образование точно в такова "селско" училище и мога да твърдя че подготовката ми е стотици пъти по-добра от тази на много мои връсници от който и да било град. И също так мога да ти кажа че "селяните" имат ужасно висока обща колтура но когато отидат във града, виждат какво правят великите "граждани" и започват и те да пушат по пейките и т.н. Аз откровенно мога да заявя че във моето село има очно 8 наркмана и всеки знае кои са. Неможеш да кажеш че "селяните" имат ниска култура или образоование, мога и още да споря но спирам.

Selfpwned .
    Права си, ама тея тъпи правописни грешки... :/ Някак си се отнема достоверността на написаното.

Град
    Някъде там....
    Те правописните грешки са от превъзбуда и неразбирателството ми с клавиатурата
    Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...

Град
    Някъде там....
    Цитирай Първоначално написано от Dr_House
    Никой от Висше стоящите или от " героите " на БГ не е виновен за това ... виновни са самите родители и самите деца ! Скучно им било в училище ... ами ходи да правиш свирки зад ъгъла на някой " фешън " и после пиши тема тук, бременна ли съм щото имам петно на гащите .. Скучно им било ... ми има си лудници, като ти е скучно ... там поне е забавно ... некфи се подмятат със спинциовки и инжекии със силна противоотрова и бочкат наред ... най-много съжалявам за децата, които са свястни, но се сабират с изпаднали ... за жалост 60 % са такива ... и още нещо последно ще напиша .. НИЕ САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ !!! НЕ ОБРАЗОВАНИЕТО ИЛИ ОПРАВАТА !!! ПРОУМЕЙТЕ ГО !!!
    =D>

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Jack_Sparrow
    Аз съм против чалгата(чалга-хейтър),слушам всичко от готик рок до дет метъл.Това не ми пречи да съм отличник,да се занимавам интензивно с тренировки по тенис,да чета книги-под книги нямам предвид бозавите класики,а фентъзи и да излизам навън на разходки.
    В училище човек се учи да мрази книгите,това е положението!
    П.П.Не слушайте чалга,от нея се затъпява.(лична препоръка) .
    П.П.2 Какво лошо има човек да носи тениска на метъл групи,а Children of Bodom са страхотна група.
    Аз пък слушам и чалга и готик рок и р&б и даже малко класическа музика от време на време. За съжаление, вече не тренирам, но до скоро и аз тренирах тенис на корт, както и плуване, хип хоп танци и ходя на курсове по рисуване. Не мога да кажа, че съм отличен ученик, но имам напълно задоволяващ успех. Да, някои хора могат да кажат, че съм тъп, неграмотен и нз още какво, но за мен това няма да е вярно. Е, какъв е извода? Че не музиката, която слушаш те прави тъп или умен.
    Да не би всички хора, които не слушат чалга, да са много стока? Хах... да бе.
    Факт е, че хората затъпяват. Две мнения няма. Факт е, че навсякъде около нас има простотия, комерс и идиотщина. Да, чалгата е пълна с безмислени парчета... както и всички други стилове (не скачайте да си защитавате стила, който харесвате, просто изказвам мнение).
    Какво се втълпява на децата? Секс, насилие, наркотици, бой... и това от ВСЯКЪДЕ - филми, музика, музикални клипове, телевизия, вестници, списания ... всииииииичко! Е, това добре ли е?!
    And now I make a spell,
    "forget I've ever been here"!
    Don't ask, I won't tell,
    may all of our pain dissapear!

даскала
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от aniezina
    Те правописните грешки са от превъзбуда и неразбирателството ми с клавиатурата
    Простено .

Докторе, прав си. Има деца, които са свестни, събират се с идиоти и впоследствие те също стават такива. Познавам доста хора, на които се е случило това и сега са меко казано... идиоти O_o. А бяха много яки преди. Точни, със свое мнение и т.н., сега се влияят от чуждо мнение, пафят за да се правят на "фьешън". Забелязал съм, че след набор 89 започва пълната деградация. Като 91 и 92 май са най-зле :/.

Мега фен
    Град
    Utopia..
    да чета книги-под книги нямам предвид бозавите класики,а фентъзи
    и аз като малък четях фентъзи

Цитирай Първоначално написано от Dr_House
    Никой от Висше стоящите или от " героите " на БГ не е виновен за това ... виновни са самите родители и самите деца ! Скучно им било в училище ... ами ходи да правиш свирки зад ъгъла на някой " фешън " и после пиши тема тук, бременна ли съм щото имам петно на гащите .. Скучно им било ... ми има си лудници, като ти е скучно ... там поне е забавно ... некфи се подмятат със спинциовки и инжекии със силна противоотрова и бочкат наред ... най-много съжалявам за децата, които са свястни, но се сабират с изпаднали ... за жалост 60 % са такива ... и още нещо последно ще напиша .. НИЕ САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ !!! НЕ ОБРАЗОВАНИЕТО ИЛИ ОПРАВАТА !!! ПРОУМЕЙТЕ ГО !!!
    1.Горе-долу си прав.Не може родителите да пускат 12-13 годишни момичета по купони,дискотеки и после да се оплакват.
    2.И МОН е виновно заради идиотската система на образование.Всеки министър става от малоумен та по-малоумен.И полицията също е виновна-за хората със среден доход от 500 лева на месец няма да си мръднат пръста,обаче виж сега,ако получаваш 50000 лева на месец и караш Ламборгини Мурсиелаго е нещо друго.
    Сори,че обърнах темата в друга насока.

Цитирай Първоначално написано от OtherDimension
    Абе аз не съм особено малък-на 17 години ,обаче фентъзито е нещо повече за мен от обикновена книги.Ако ти е писнало от сегашния свят,може да влезеш в друг измислен и да се успокоиш така.

Цитирай Първоначално написано от OtherDimension
    Абе аз не съм особено малък-на 17 години ,обаче фентъзито е нещо повече за мен от обикновена книги.Ако ти е писнало от сегашния свят,може да влезеш в друг измислен и да се успокоиш така.
    ню скуул или олд скуул фентъзи четеш?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си