.
Отговор в тема
Страница 5 от 5 ПървиПърви 12345
Резултати от 101 до 113 от общо 113

Hybrid View

Град
    Варна
    Хахахах.. това за САЩ и Русия.. направо ме разби...
    От друга страна като гледаш.. въобще не е смешно.. не съм и предполагала.. че младото поколение.. може да е толкова тъпо... и все пак за почти всичко са виновни родителите.. кой мислите, че им купува.. гсм за 1000 лв... или пък им дава по 200 лв.. джобни на ден... ако родителите.. не спрат да ги глезят.. и не ги накрат.. да се стегнат малко... след време... може да няма и България...
    is my religion

Мега фен Аватара на quench
    не може да имаме само вишисти - трябват и черноработници

родителите ви искаха капиталистическа класова експлоатация - ето ви я в действие

това не е никакво заяждане, погледнете например САЩ - там обикновените училища учат да можеш да преброиш парите в касата и ако блъснат някого, да звъннеш на 911, а само децата на богатите и на новите наследствени благородници, заети във властта - сенатори и цялата им клика - могат да учат за специалисти и шефове

ето ви сега големия дебел
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    не е тъпо младото поколение, тясно специализирано е. може да не знае за Дарвин, Ботев или елементарна математика, но я го питайте нещо за компютри ? най-новият наркотик ? секс пози ? къде е родена Гергана ? с какво да смесите водката си ? тонове от информация се крият под малките им главички

Guest
    В 8 страници младежи хранят свой връстници колко са неграмотни и изпростели,а самите изразили мнение някак си се отделят от масата и се опитват да се отличат

Еми да,Гошо се напи и после се надруса,книги не чете,на училище не ходи... Ама аз никога не съм помирисвал алкохол,прибирам се в 6,IQ-то ми е 200 А пък най-добрата ми приятелка води сексуален живот от 11 годишна,аз пък се пазя за първата брачна нощ Всички са пропаднали,само аз не,ама нали наште не знаят

Guest
    Аз пък мисля, че критериите, по които ни оценяват, са неуместни. 'Под игото', Втората световна война, числото Пи - тези теми общата ни култура ли трябва да определят? Нелепо.
    Хората не се преценяват по този начин. За да определиш дали човек е на високо интелектуално ниво, трябва да говориш с него, да наблюдаваш поведението му. Не знам нищо за Втората световна война, не съм чела 'Под игото' и твърдя, че съм интелигентен човек. Историята и Вазов са ми неприятни. (със сигурност някой ще копира последното изречение и ще заключи, че това казва достатъчно) Изобщо не разбирам защо, щом не си чел даден автор, та дори и 'Патриархът на българската литература', то значи си неинтелигентен. Нелепо отново. Войните в онзи вид пък са далеч от мен, не мога да ги почувствам и разбера, а факти за вмъкване в стереотипа за богата обща култура не ми трябват. Каквото ме влече - това.
    Цялата олелия около това, колко са тъпи младежите (с изключение на говорещия естествено), ме отвращават. Тъпи са били и предните младежи, и по-предните, и по-по-предните колкото сме и ние. Защото всички са променяли живота, въвеждали нещо ново (+нов стереотип за обща култура), което в началото изглежда бунтарски, а след години бива обявявано за 'морално', 'правилно' и 'нормално', а ценностите на следващото поколение биват отричани (или направо отричано съществуването им).

Така мисли едно момиче, което знае кой е Азис, но не знае героите от 'Под игото'.

Голям фен
    За госта над мене... само 1 въпрос ще те попитам. Как може да не харесваш някого , като изобщо не си го чела? И историята трябва да се знае , защото грешките се повтарят.

П.С.Вазов наистина е неприятен , ама трябва да го прочетеш за да стигнеш до това заключение.

в слабите научнофантастични произведения от преди 30-40 години се е разправяло за това как хората ще бъдат големи мозъци в буркани

явно хората ще бъдат големи усти-гъзове, които консумират и изкарват веднага всичко, за да върви икономиката и едни пръсти, за да се чапка по клавиатурата

vvizzard
    Guest
    Ima edna mnogo hubava misal na Ain6tain

Any fool can know,the point is to understand

got it !

и ти си убеден, че разбирш?

=D>

човешкият мозък не е като компютър - още със създаването си да може да прави внезапни логически връзки и т.н.
    мозъкът е като архаична парна машина- трябва да го захраниш с малко черни, мръсни въглища, за да подгрее и да даде на пълна мощност

got it?

впрочем, знаете ли как действа парната машина? (улеснявам - не какъв е принципът й)

Guest
    Цитирай Първоначално написано от ArTanDra
    За госта над мене... само 1 въпрос ще те попитам. Как може да не харесваш някого , като изобщо не си го чела? И историята трябва да се знае , защото грешките се повтарят.

П.С.Вазов наистина е неприятен , ама трябва да го прочетеш за да стигнеш до това заключение.
    По-горе за себе си отбелязах единствено, че не съм чела 'Под игото' и че Вазов ми е неприятен, друго не съм казвала.
    'Немили-недраги', две стихосбирки - 'Епопея на забравените' и 'Тъгите на България', а също и няколкото стихотворения, които съм учила в училище - това ми достатъчно, за да преценя дали има смисъл да се запознавам по-дълбока с неговото творчество или не.

Цитирай Първоначално написано от quench
    не може да имаме само вишисти - трябват и черноработници

родителите ви искаха капиталистическа класова експлоатация - ето ви я в действие

това не е никакво заяждане, погледнете например САЩ - там обикновените училища учат да можеш да преброиш парите в касата и ако блъснат някого, да звъннеш на 911, а само децата на богатите и на новите наследствени благородници, заети във властта - сенатори и цялата им клика - могат да учат за специалисти и шефове

ето ви сега големия дебел
    Цитирам го, дано изпъкне повече. Най-смисленото мнение в тази тема.

Та, така и така сте вързани с тази система, щом това ви притеснява толкова - гледайте да се образовате, за да не сте плява.

И мисля, че е време ДАМС да спрат да си харчат парите за глупости, които всички ги знаят и само да вдигат олелия, и да ги дадат за супер готините и смислени проекти, които често се насочват към тази организация.

Guest
    Hm,razbiram nqkoi ne6ta da ,
    ideata e 4e e po vajno e da se opita6 da razbere6 ne6to,otkolkoto da znae6
    svar6en fakt.
    q ne svetni za parnata ma6ina,dokato si hvarlq edin du6,
    posle moje da ni razkaje6 da re4em za tova kak du6at izrajda bitovata psihologiq na dne6nata mladej/ne kakav e principat na bitovata psihologiq ,
    a kak q izrajda- da te ulesnq malko /

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Аз пък мисля, че критериите, по които ни оценяват, са неуместни. 'Под игото', Втората световна война, числото Пи - тези теми общата ни култура ли трябва да определят? Нелепо.
    Хората не се преценяват по този начин. За да определиш дали човек е на високо интелектуално ниво, трябва да говориш с него, да наблюдаваш поведението му. Не знам нищо за Втората световна война, не съм чела 'Под игото' и твърдя, че съм интелигентен човек. Историята и Вазов са ми неприятни. (със сигурност някой ще копира последното изречение и ще заключи, че това казва достатъчно) Изобщо не разбирам защо, щом не си чел даден автор, та дори и 'Патриархът на българската литература', то значи си неинтелигентен. Нелепо отново. Войните в онзи вид пък са далеч от мен, не мога да ги почувствам и разбера, а факти за вмъкване в стереотипа за богата обща култура не ми трябват. Каквото ме влече - това.
    Цялата олелия около това, колко са тъпи младежите (с изключение на говорещия естествено), ме отвращават. Тъпи са били и предните младежи, и по-предните, и по-по-предните колкото сме и ние. Защото всички са променяли живота, въвеждали нещо ново (+нов стереотип за обща култура), което в началото изглежда бунтарски, а след години бива обявявано за 'морално', 'правилно' и 'нормално', а ценностите на следващото поколение биват отричани (или направо отричано съществуването им).

Така мисли едно момиче, което знае кой е Азис, но не знае героите от 'Под игото'.
    Злетак

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си