- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- каво мислите за песента Шуми Марица
герои ли са падналите в Междусъюзническат война?
герои ли са пдналите във Втората Световна?
герои ли са загиналите в Авганистан?
герои ли са загиналите в Корея?
герои ли са загиналите във Виетнам?
герои ли са загиналите в Залива?
герои ли са загиналите при Фолкледнските о-ви?
кажи, тикво!
според теб това героизъм ли е През 1912г. в местността Алами дере става едно от най - героичните сражения в новата българска история. Полк. Серафимов спира 40 000 турска армия с 5000 отряд, спасявайки околните села от сигурна гибел.
куенч направи правописна грешкаПървоначално написано от quench
![]()
чудоооооооооооооо
Афганистан![]()
поклон и пред германските герои паднали за нашето обидинение В началото на април германски войски превземат Скопие. По нареждане на Радиоотдела на Германската легация в София, немски екип, ръководен от д-р Лане, възстановява радиостанцията и започва предавания на немски език. Няколко дни по-късно там е командирован български екип, който излъчва първото си предаване на 20 април 1941 г., навръх Великден. Предаването започва така:
„Внимание! Тук Радио Скопие! Христос Воскресе! Започваме нашето първо предаване на български език. Българи от свободна Македония! В днешния ден, когато всички се радваме на свободата и празнуваме великото божие Възкресение, дълг ни е да почетем и Онзи, комуто дължим обединението на българското племе. Съдбата е пожелала да съчетае в един ден двата големи празника: Фюрерът - Богоизбраният водач на Третия германски райх г-н Хитлер днес празнува своята 52-ра годишнина, същевременно ние празнуваме и Възкресението на Христа. Думите са безсилни да изразят чувствата на българския народ към Фюрера. Хайл Хитлер! ...”
кажи де![]()
виж сега, ти праиш ли разлика между герой на народа и герой на държавата?Първоначално написано от Вилхелм Mонке
герой на държавата е този, койтое готов да даде живота си за неясна за самият него кауза, от която цялото население ще страда, а спечелилите ще се облагодетелстват в пълен размер
герой на народа е този, който не е накарал, дори и косвено, хората да гладуват и да мизерстват с поколения напред - който им е помогнал да живеят спокойно и нормално, който не е подкрепял един режим, залагащ на експлоатация и репресии
така, запознат съм с тази битка - ни си мисли, че използването на "героични"слова и извъртане на истината ен ларж може да ме накара да стана и да заявя "господинът е прав, аз съм едно магаре"
по твоята логика всяко мъничко сраженийце е голяма победа за народа, защото "нашите смели войски възпряха хода на злите вражсеки орди, спасявайки народа от сигурна гибел", но пропускаш факта, че тая раплика обикновено продължава така
"...затова народа, за да подкрепи своите спасители, трябва да плати данък 5 златни лева на глва от населението, като победният данък може да се изплати в натура или в имоти"
![]()
=D>
браво, достойна кауза!
виж сега, моето мнение е, че трябва всички войнолюбци да идете да се унищожите взаимно някъде на майната сиу - в някоя пустиня, ако може, за да е по-лесно втърът да засипе костите ви с пясък
защото, като почитател на евгениката, трябва да се съгласиш, че индивид, желаещ смъртта си, е явно непригоден и не трябва да пренесе гените си в следващото поколение
![]()
ТИ срам за отчесвото и не са платили никакъв данък ако ти беше там щеше да се насереш
виж клипчето и тогава говори http://www.vbox7.com/play:4c8efa38
говори де
барво! герои! напред, в боят се изковава щастието на народа!
![]()
добре бе, мислиш ли, че ако се върнеш с вътрешна инфекция от фронта и умираш пред очите на майка си, тя ще е горда с теб и ще благославя войната, в която си участвал?
и друго - не мислиш ли защо за войните винаги се говори генерализирано
винаги се казва, напр. "България е извоювала големи териториални победи, достигайки чак до Карпатите" - да вземем средновековието ни
защо не се напише историята каквато е била:
"Славин загина на бойното поле - поне така си мислеше майка му Мария; жена му се поболя от мъка, залиня и умря в една мразовита зимна утрин - очите й гледаха опушеният таван на землянката, сякаш се опитваха да видят там образът на светлокосият, червенобузест левент; старата жена остана да се гириж сама за двете си внучета - момче и момиче; момичето беше по-голямото, можеше да й помага по малко в обработването на полето на пролет - ако оцелееха дотогава с оскъдните си запаси, които войниците не им бяха взели; но нямаше никой да вземе момичето за жена - нямаха зестра и само по-сиромах от тях щеше да я прибере; момчето пък беше още малко, слабичко като вейка - сигурно нямаше да дочака пролетта, а дори и да я преживее, да ситгне един ден в неясното бъдеще до юншество, сигурно щеше да умре в следващите войни..."
ще съм горд че съм умрял за родината а ти видя ли клипчето
аз клипчето съм го гледал, гледах го и сегаПървоначално написано от Вилхелм Mонке
попитай една майка дали се радва, че синът й е умрял - но без да й опираш пистолет в главата
ти това правил ли си го, като си такъв всезнайко?
аз лично ти пожелавам при следващата война - защото тя е неизбежна - ти да си от запасните подофицери, които съобщават на майките и съпругите в очите, че техните синове и съпрузи са мъртви - искам да ивдя как при вида на всеки живот, който се срива пред теб, гордостта ти избуява все повече и повече
та казвам quench ти си щял да се насереш не си те представям тебе на атака на нож твоите комонисти са подкопавали моралани за това сме загубили ПВС
искаш ли да се обзаложим, че мога да те накълцам докато мигнеш?Първоначално написано от Вилхелм Mонке
виж сега, твоята войнственост явно опира до това - живееш мизерно - сигурно пишеш от някоя гола панелна гарсониерка в Люлин 7 - не виждаш как ще успееш да се справиш в живота, всичко ти изглежда безсмислено -но нямаш смелост да си теглиш ножа сам, затова искаш да прикриеш мизерността на своето съществуване с "героичната" смърт на фронта
докато на мен ми се живее
но ако нямам друг избор и аз бих отишъл на война, поне съм минал военно обучение - ти държал ли си автомат, примерно? тичал ли си километри без почивка с 60 кг на гърба?![]()
но друго ми е интересно - ти как си преставяш, че се чувстват в една пост-военна държава хората?
да те насоча - такива фанатици като теб не са хора и не бива да бъдат така третирани
хората са:
- роднините и семействата на загиналите
- военните инвалиди
- живеещите в милитаризираните зони
- бежанците
- всички останали, живеещи в една изтощена и пресушена социално-икономичекса среда с 1000% инфлация
чакам отговора ти по дадените точки
И НЕ ЖИВЕЯ мизерно и живея в красна поляна и съм стрелял със маузер
както казах, чакам...Първоначално написано от quench
да живее майка българия и смърт за изменниците
чакам, позьорче![]()
разбралиме чуи песента и кажи какво чусваш http://www.vbox7.com/play:6941f8ff
аз все още чакам
но явно си победен
отново комунизма победи мръсните фашаги
![]()
Мир и щастие за народите!![]()
1 роднините и семействата на загиналите ще тажат но ще осъзнаят че са загенали за добра кауза 2военните инвалиди ще им се дават помощи защото са герой 3живеещите в милитаризираните зони ако са врагове сърби гърци или турци марш!!!4 нее задължително да е истощена
ха![]()
![]()
![]()
смърт за вас да живее царство българия
чакам отговор![]()
![]()
![]()
иначе аз побеждавам
чакам