.Аз съм на 16.Тренирам джудо в един клуб с момичета и момчета на моята възраст - всички сме приятели помежду си.Приятелят ми Диан е на 20 (един от черните колани и инструктор).Повечето от момичетата го харесват и не гледат с мн добро око на мен.А повечето момчета там започнаха да харесват мен и това още повече раздразни момичетата,които продължават да се държат мн добре с мен,заради приятеля ми.В клуба имаме няколко "влюбени" двойки (не са от сериозните връзки).Лили и Крис са гаджета (на 16 и 19),а Крис ме харесва,но след като тръгнах с Диан,гледа да не ме сваля (прави го понякога,но е мн любезен).Сашо (на 16) няма гадже,но доскоро ми разказваше,че харесва Лили,а напоследък се сприятелява все повече с мен и опитва да ме сваля (в добрия смисъл и мн внимателно).Наскоро разбрах,че Катя харесва Сашо (от един клас са),но той не я харесва.Мартин (на 21) също излезе,че ме харесва,но не предприема нищо,защото ходя с Диан,но започна да си играе с Ема(на 14,нищо сериозно,само я използва),а тя от години си харесва Диан.Приятелката й Ани (на 13) също харесва Диан,но никоя не би ми казала (няма значение от къде разбрах,не е от някой клюкар,но съм сигурна).Рик (на 27) ме харесва и ме сваляше докато не тръгнах с Диан.Сега се опитва да сваля Ема и Ани,но нищо не се получава(той все още си иска мен).
Проблемът е,че ми писна момичетата тайно да гледат на мен с лошо око,че съм им "отмъкнала" Диан,а момчетата(по-големите,защото по-малките са на етап "свалки" с мен) да гледат на мен с лошо око,защото съм избрала Диан пред тях.В цялата история не споменах още 3-4 момичета,за които знам че харесват Диан и 1-2 момчета,които харесват мен.Аз се държа добре със всички и не ми харесва това незряло поведение,щом аз съм тръгнала с Диан и те веднага приемат,че съм "виновна" или "зла".Особено след като той направи първата крачка.Как мога да променя този начин на мислене у тях?