- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- как да помогна на сестра си да...
Аз съм на 17.Сестра ми е на 14.Тя забременя от едно момче на някакъв купон (беше пийнала и не помни кое беше момчето) и се страхуваше да каже на нашите.Но коремът вече започва да й личи (в средата на четвъртия месец е) и тя иска да кажем на нашите,но и аз да присъствам "Да я пазя ако случайно решат да я пребият" (имам син колан по карате и кафяв по айкидо,а и бокс съм тренирал 3 години).Тя не искаше да им казва,за да си запази детето - иска да го отгледа.Аз я подкрепям в това отношение,нo след като продължи училище (тя ЩЕ го продължи,не се тревожете и не се занимавайте откъде знам).Вероятно аз ще се грижа за детето през по-голямата част от времето.Имам 2 въпроса.Първо - как да кажем на нашите,ез да й налетят - няма да им позволя и с пръст да я докоснат,но искам всичко да мине по мирен начин.Второ - по какъв друг начин мога да й помогна?
Не искам незрели, просташки отговори от рода на "провалила си е живота","заслужава си го" - глупостите запазете за себе си - аз търся мнение от зрели тийнейджъри.
Трябваше да и помогнеш преди 4 месеца не сега ...боже бременна на 14 и защо задържа бебето ако мога да попитам ? Готова ли е да е майка на 14 ....
![]()
People Allways Leave !!!![]()
![]()
рецепта няма отивате и казвате мао тате сестра ми е бременна и ще запази детето независимо от вашето мнение и по всяка вероятност те ще откачат но няма как.но искам да ти кажа БРАВО =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> като го прочетох не можах да повярвам наистина браво защото ако беше някой друг досега да е пребил сестра си от бой
![]()
айде успех
имам си гадже,заместници,кандидати и най-добри приятели
Мисля,че и двамата не съзнавате каква отговорност сте поели ,но това си е ваша работа!Когато им кажете,най-вероятно наистина ще налетят на бой,но ти не им отговаряй със същото!!!Нищо,че имаш разни колани-запази уменията за друг случай!!!Просто застани между тях и сестра ти и им обясни ,че ттрябва да го обсъдите спокойно и разумно и че ти напълно я подкрепяш.Друг вариант е да кажете на майка ви и после тримата да се "обедините" срещу бащата,който ще го приеме по-трудно!Надявам се да съм помогнала!![]()
Доста смело решение, както от нейна така и от твоя страна. Но трябва да побързате със съобщаването на родителите си, че скоро доста ще започне да и личи. Само, че не виждам как ще го гледате ако те са против, все пак едно бебе са толкова много разходи, а вие сте си още деца...ама като се замисля то вече може би е късно за аборт...доста сложна ситуация, определено трябва да се допитате до възрастни, а няма кой да ви даде по добър съвет от собствените ви родители![]()
![]()
Пак се вкарват в н'екви филми.![]()
Ако е истина,което ме съмнява все пак им кажи..то ще се забележи след няколко седмици време.
Така,че no fuckin' choise.You're double fucked.
![]()
Simplicity is harder than complexity.
Прост народ - слаба държава!
Има три вида хора. Част от проблема, част от решението и част от пейзажа.
Хубаво е, че искаш да и помогнеш, но и двамата сте постъпили доста безотговорно. Трябвало е да кажете на родителите си веднага. Късно е за аборт, а и не може д криете още дълго.
Как да има кажете? Събирате се и сестра ти им казва. Те ще са разочаровани, е това можете да сте сигурни, ще викат, но не ми се вярва да я ударят. Тя е тяхна дъщеря и те ще и помогнат. Ти обаче е трябвало да им кажеш веднага щом си разбрал. Сестра ти е още дете и щом не може да се предпази от бременност как може да се очаква да поеме отговорност за отглеждането на едно дете. Добре ще е ако наистина продължи да учи, но детето остава. Хубаво е, че има твоята подкрепа, но ти също имаш личен живот. Отглеждането на едно дете е голяма отговорност. В момента гледам кръщелницата си, която е на 6 месеца. И за няколко дни се убедих колко трудно е да отглеждаш дете. Цялото внимание е приковано в него, съобразяваш се с него и нуждите му, а ти и твоите желания остават на заден план. А това не е кукла, която да оставиш като ти омръзне.
Пожелавам ви успех и дано всичко мине леко.
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!
Много е хубаво , че подкрепяш сестра си. Не познавам родителите ти, но колкото и да е чудно в този момент е по-вероятно да я подкрепят, а не да я пребият.Просто решете със сестра ти кога е момента и спокойно (ако въобще може да е спокойно) им обяснете. Нека тя да говори, ти само бъди до нея за морална подкрепа и за да й помогнеш при нужда.
Това мога да те посъветвамКъсмет
![]()
Cherry_girl@_@ -> mtg1992bg
Наще като ги знам к'ви са...момче съм,ама ако бях момиче на 14 и им кажа,че съм бременна.. сигурно нямаше да ми говорят,да ми дават пари.. цял живот.Тъй,че тая да е мислила когато и го е тъпкал някой.Сега ще си посрещне последствията Face 2 Face.
Simplicity is harder than complexity.
Прост народ - слаба държава!
Има три вида хора. Част от проблема, част от решението и част от пейзажа.
Охххх,ми да наистина защо не направихте нещо по-рано?И как така иска да задържи детето(не че има изход вече),не мисля че е в състояние да го реши,защото се храни с парите на ваще,живее у тях и всичко останало.А и според мен ТРЯБВА да намерите момчето все ще се разбере и искай те от него да поеме отговорностМного мраза такива ТЪПАЦИ,след като е видял че е пияна да се възползва,сега искаите той да си гледа детето
....Как да кажете....ми четох че казаха,ако налетат да я бият,мини между тях,пък и мисля че в този момент няма да могат и да станат даже.Та по-хубаво гледай да са в мноооого хубаво настроение,така ще е малко по леко май,ако са ядосани става страшно....Емииии незнам няма да те критикувам,защото ако почна ще кажа някой много лоши неща(но и истини)затова УСпех и после пиши какво е станало,ако имаш още компютър.....
![]()
Иэпуснал си момента эа помощ.На 17 си,можел си да и дадеш малко акъл и да махне бебето.Кво бебе ще отглежда и как ще го отгледа на 14?Мислиш ли иэобщо ,че ще го отгледа?Нали ваще ще дават пари?!
Иначе как...!Еми просто отидете ,седнете и им го поднесете.А и това какво тренирал и колко време ,не е особено важно.Кво...ще пребиеш майка ти примерно ??ЖЕната,дет те е отгледала.И эа кво ше го прайш,като сестра ти найстина си эаслужава един як бой ,эа да и дойде акъла в главицата.Иначе си я подкрепяй ,колкото искаш...ама поне както трябва.Тя е на 14,ама ти си на 17,би трябвало да имаш повече от нея в главата,ама на...
[size=7][b][u]fosse cos
Браво!!! И аз имам брат, но съм 100% сигурна, че той НИКОГА няма да ме подкрепи така =D> Просто им кажете....няма някакъв подход, така че да мине по леко...Незнам какви са родителите ви, но не вярвам да я ударят..все пак ще стават баба и дядоНяма да е зле и да попитате тук-там за момчето, от което е забременяла, но гледай да не се разчуе
![]()
Какво значи , че иска да задържи бебето???!!! Та това е момиче , което е само на 14...Как ще поеме отговорността да отгледа дете? Като стане на 20, а то на 6... и кво? То ще пита къде е баща му,защо майка му го е родила толкова рано? И въпросите ще останат без отговор... Какво ли ще му е на детето като знае, че няма баща?
Първо, че не се знае как ще мине бременността, дали ще издържи на всичкото това, което я очаква...но щом е решила така.. да се оправя. Никои не и е виновен, че няма глава на раменете си.
Сигурна съм,че като всеки друг родител и вашите ще и се карат и предполагам не малко..защото грешката й не е малка....
От друга страна..това, че я подкрепяш.. не е лошо,но не е редно и така да е, защото тя свиква така и си прави каквото си иска..Ваш си е проблема..но в крайна сметка и грешка да е..има значение..
Айде успехи и събирайте сили да говорите с вашите!!!!![]()
Ами работата е там,че след 2 седмици нашите заминават да работят в чужбина (и двамата) и ни оставят сами до Коледа (ще се върнат за ваканцията),а следващото лято ще ни вземат и нас ако всичко потръгне.Проблемът е,че след 2 седмици навлиза в петия месец и ще й личи,но детето би трябвало да се роди някъде след Коледа,но ако по някакъв начин предизвикаме раждането преждевременно,така че преди Коледа вече да е родила,нашите няма да разберат.Но в такъв случай трябва да дадем детето за осиновяване,а сестра ми едва ли ще иска да се раздели с него.Как ви изглежда планът?
В никакъв случай не го оставйте в дом. Трудно ще ви е да се грижите за него, но ще се справите, спокойно. Това да го оставетие в дом е много по-лошо от аборта. И им кажете още преди да са заминали. Не мислите ли, че поне това им дължите.
Не съм много запозната, но тя като напълнолетна има ли право да го остави без съгласие на родители? Каквото и да става, най-добре им кажете.
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!
emi kaji im ei taka kogato sestra ti q nqma za da im olekne dokato se pribere!!! USPEH
Е майка ти не забелязва ли, че сестра ти вече 4 месеца няма цикъл, че нещо е напълняла и т.н.Ако беше моята майка до сега да е заподозряла нещо....
![]()
[quote="Chr!sSie"]Браво!!! И аз имам брат, но съм 100% сигурна, че той НИКОГА няма да ме подкрепи така
да и аз имам и мисля също като теб "никога няма да ме подкрепи ТАКА"споредмен а како и според други и ти и тя сте постъпили грешно трябвало е още от начало да кажете на родителите си и после да се прецени дали да го махне или задаржи но вече след дъжд качулка![]()
надявам се да оспее да отгледа и възпита детето както трябва но със сигърност няма да й е лесно
казваш че ти ще гледаш детето я тч ще учи а през това време КАКВО?наитина ви трябва огромна подкрепа от възтастен и тя трябва да е от родителите ви има хора които са ти казали какво да направиш и няма смисъл да повтарям остава само да ти пожелая късмет и на теб и на сестра ти
Браво,че подкрепяш сестра си.На твое място щях да разбера кой я е забременил,да се съберем няколко човека и да го пречукамеПървоначално написано от {BaD_BoY}
ha i ko 6te stane kat go pre4ukat 6tevarnat vremeto nazat li?nqma smisal a ako razbere koi e vmeto tow atrwbva da go nakara da poeme otgowornost za deteto