.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27
    Guest

Вечерен час от държавата

Плз, кажете ми има ли вечерен час наложен от властите? До сега търсих в Google, но там пише само за деца до 16. А, като си на 16 или 17 Не ми е ясно. Чувала съм, че е 22.30, но никъде не намерих да го пише Ако някой знае със сигурност или може да немери инфо да пише плз [-o< [-o<

Guest
    ima takava tema be tolkova li vi myrzi da dadete na tyrsene aman be

Град
    Kill the kifla co.
    ДО 22.00, ако не си пълнолетен.
    "Отидох в горите, защото исках да живея смислено. Исках да живея задълбочено и да изсмуча целия костен мозък на живота..."

http://www.segabg.com/online/article...nid=1&id=00004
    http://www.segabg.com/online/article...nid=2&id=00014
    http://www.dnes.bg/article.php?id=29985
    http://www.uchenik.com/2006/04/20/ve...v_plovdiv.html

ето там се порови пък и да има вечер чес,надали някой го спазва,защото тук 10 годишните буквално и преносно ДЕЦА се прибират в 12.00 или колкото им скимне и ходят със по 25,30 годишни "батковци" . пък и 1 слачай.......едно момиче от класа на една приятелка има дете някъде от 2,3 години а бащата е около 30 или малко повече. кажете според вас това нормално ли е.........
    Неподходящ размер на снимка в подпис!

Мега фен Аватара на machoka
    Има вечерен час както казаха и той се спазва

ако те хване патрулка - няма да е приятно .. нито на пълнолетният ти спътник

Мега фен Аватара на Blab
    Оу, и вечерен час има, и алкохол и цигари не се продават на непълнолетни...направо приказка!

Цитирай Първоначално написано от be_true
    Оу, и вечерен час има, и алкохол и цигари не се продават на непълнолетни...направо приказка!
    И всички гледат да се спазва,и всичко е точно...
    Just Married

'Тогава бе светът. Изглеждаше огромен.
    В самия край на лятото, тъй сладостно
    беше открилото се време, неотменна светлината..'

Алкохола и цигарите не се спазват, но, повярвайте ми, вечерния час - да

Град
    ^In the ObscurE FuturE^
    Цитирай Първоначално написано от Klamer4o93
    Ей, значи! Ама си забавен...като Къци

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от mid_get
    Цитирай Първоначално написано от Klamer4o93
    Ей, значи! Ама си забавен...като Къци

И в барове ме пускат, и алкохол ми продават, и се разминаваме нощем...никога не са ме спирали за документи, камо ли нещо друго..., но да, има вечерен час...

ve4eren 4as pfhah s patrulikata v kvartala vsqka ve4er kum 11 se pozdravqvame....
    Дъ бест аватар от галерията

Град
    По гетата...
    За пръв път чувам за вечерен час. Така де, мислех че има, ама не съм се интересувал до колко часа е. Аз си имам 18, но когато нямах не ушев определяше до колко да стоя вънка, а нашите (не че и тях съм ги питал много)

много ми е интересно относто вечерния час, примерно има и такива индевиди които примерно излизат в 3 сутрината да се разкарват ... Някой от властите могат ли да им направят нещо ?

Град
    ^In the ObscurE FuturE^
    Цитирай Първоначално написано от edelweiss
    много ми е интересно относто вечерния час, примерно има и такива индевиди които примерно излизат в 3 сутрината да се разкарват ... Някой от властите могат ли да им направят нещо ?
    Разбира се, че могат, дори трябва, друг е въпросът, че не го правят

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от edelweiss
    Точно така!
    Нали 'уж' живеем в свободна държава......

Но, все пак, ако ги нямаше такива като нас, както и много други индивиди-примери, то то нямаше да има Полиция.
    Ние мислим за тях. И те имат нужда от хляб, посдлон и джобни.

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Цитирай Първоначално написано от be_true
    ...и алкохол и цигари не се продават на непълнолетни...направо приказка!
    На хартия има много неща.

Алкохола и цигарите също се спазват, поне в 90% от заведенията искат лична карта за алкохол
    По кварталните бутки също все по-често искат ЛК и за двете.. това, че има някои които продават на тоя и на оня не бива да петни името на държавата пред вас, защото дефакто контрол си има.

Една приятелка пък беше излязла с нейния 'мъж', патрулка спира колата за проверка, следва задължителната идентификация на двамата пътници, оказва се че приятелката няма 18 - директно и тя и шофьора в ареста до сутринта.

Явно не пътувате много вечер, но спре ли патрулка по нощите някой автомобил, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се изискват ЛК на всички пътуващи вътре.. аз не случайно вече НЕ возя лица под 18 години вечер, защото една такава вечер имах известен проблем, макар че момичето имаше 18, но не си носеше ЛК и... не питайте как съм се отървал /да не говорим, че се оказа че и моята ЛК е с изтекла валидност/
    В Люлин, на КООП. пазар вечер след 1-2ч. спират по около 4-5 патрулки - който мине, СТОП палка, проверка.. веднъж ме спряха 2-ма полицаи даже наведнъж с палките э

А това не важи само за автомобили...

веднъж както си ходя по улицата през нощта, изравнява се една патрулка с мен, спират ме, викат 'ръцете на капака' като по филмите застават зад мен, пребъркват ме.. ЛК проверка, бил ли съм в районно.. и после си заминават като виждат, че не нося нищо незаконно в мен
    Вечерно време имам чувство, че съм в полицейска държава.

.. нооо да, иначе е много лесно някой дечко ходещ на детска в Амор от 5 до 9 вечерта и после вкъщи за вечеря с мама и тате да се изцепи 'то тука в България закони няма, всичко е само на хартия'..

Град
    софия
    НеЕеЕЕеЕееЕЕе

Пламен

Вечерен час???Аз нямам 18 и винаги се прибира,когато си искам (рядко след 11) и съм нямала проблеми
    Не говори винаги каквото знаеш, но знай какво говориш!

Цитирай Първоначално написано от Rock & Roll Queen
    ДО 22.00, ако не си пълнолетен.
    и тва на всякъде в България ли е?! при братовчедката в Етрополе вечерния им е до 23.00

Мега фен Аватара на Blab
    Лелеей..., machok-а ме смая...
    Е, аз само споделях лични наблюдения...Никога не са ме спирали за документи, камо ли да ме претърсват и арестуват.
    И, не, не ходя на детска в "Амор"(или другите подобни... "дискотеки")...И все пак не мога да кажа, че полицията си върши работата пълноценно...Явно, "според закона", трябва да ме задържат, дори когато вечер се прибирам от театър( ), а това не се случва..., да не говорим нощем...

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    Но мачок, така е само в София. В моя град продават алкохол и цигари в заведения и магазини без да искат лична карта. Такива истории как полицаите спират и проверяват просто липсват. А и ако имаше закони защо всички дискотеки допускат хора под 18 или много рядко правят проблеми? Да не говорим за морето...
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

В София не можеш да влезеш под 18, каквото и да правиш.. няколко пъти се опитвам да вкарам приятели.. преди по-ставаше, вече просто НЯМА начин.. не е да бутнеш пари, защото по 5-6 прасета охрана седят отпред и проверяват..

нямам наблюдения за другите градове, но тук са се хванали в ръце.

Повече от фен Аватара на Octofunk
    Град
    New Kind of World
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    В София не можеш да влезеш под 18, каквото и да правиш.. няколко пъти се опитвам да вкарам приятели.. преди по-ставаше, вече просто НЯМА начин.. не е да бутнеш пари, защото по 5-6 прасета охрана седят отпред и проверяват..

нямам наблюдения за другите градове, но тук са се хванали в ръце.
    Лично съм влизал в дискотека след 11 4аса, докато още нямах 18 (на 17 бях), но може би защото съм изглеждал по-голям не ми направиха проблем. Не си спомням дали ми искаха лична карта, маи не ми искаха, просто си платих и влязох!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си