- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Сдуха и депресията...
Не няма да си режа вените,споко (=
Само че,къде според вас е границата между двете понятия?Изпадали ли сте в`истинска депресия`?Кво ви измъкна оттам?Как стана...Каква беше причината за тая депресия...
Чак в сериозна депресия май не съм изпадал. Случвало се е по 1-2 седмци да ми е сдухано настроението, но никога не бих стигнал до там да се самоубивам, да седя и да рева по цял ден... булшит.
Както при повечето тийнейджъри, последния ми подобен сдух беше от любовни драми. Беше ми гадно, чувствах се сам, захвърлен и т.н. Стоях си повече в къщи и ядох много сладолед![]()
Това е най-близкото до депресия, до което съм стигал.
And now I make a spell,
"forget I've ever been here"!
Don't ask, I won't tell,
may all of our pain dissapear!
Депресията е сериозно психично заболяване и доста често се спекулира и преувеличава с нея. Съмнявам се да има много, които наистина да са изпадали в такова състояние. Колкото до сдухването, то се случва често и временно![]()
Има много локуми да разтягам на тази тема снощи изпаднах в нещо като депресия , но днес срещнах един човек и всичко си е окей \/ \
/ \
/ \
/ \
/ набързо излязох от депресията всяко чудо за три дни
![]()
![]()
![]()
Да бе тя депресията за една нощ минава. Даже за по-малко.
Дееба и тъпаците.![]()
Saatana vittu perkele hate crew!
![]()
А като се сдухам ми тряа минимум седмица спане,ядене,спане,ядене и яка музика,за да се опрая...
Тва с едната нощ беше яко![]()
Ам иначе,и аз не мисля че съм изпадала в истинска депресия.Абсолютно съм съгласна с Куул гърл![]()
Мен ме налягат и едни такива състоянияя,в който се сдухвам за най макото нещо...и си набивам някви ралти...е така от нищото идва сдуха понякога...
Абе ти малоумен ли си!!? В депресия се изпада за месеци, може и години. Депресията трябва да се лекува. Вашите тинейджърски сдухове са... маловажни пред това нещо. 2 дни не е депресия, тряя си мноо тъп за да не го разбираш
Сдух е нещо моментно - за една вечер например.
Депресия е нещо временно - сдух в продължение на седмица-две, месец или повече..
Е, добре де, може да не съм дал най-правилното обяснение, но аз така ги виждам нещата.
хъхъ..
Определено не съм изпадала в истинска депресия... много често, даже почти винаги съм сдухана, но може да ми се оправи настроението и от най-дребното нещо... и естествено след 2 часа пак да се сдухам... това моето си е от върастта и си е почти нормално... може би просто по-често от нормалното съм в лошо настроение... но не и депресия...
Трябва да си болен. Това е болестПървоначално написано от MajeStic
![]()
Еми имаше един период, в който месец и може би малко отгоре бях като ходещ труп. Постоянно бях сдухана, нищо не можеше да ме разсмее,разсее или развесели. Първите 3-4 дни не ставах от леглотол Като тръгна някъде ми беше някво все тая. Все едно не знам къде отивам...И почти всеки ден е така без причина ме избиваше на рев... Това беше в продължение на месец.след това не знам и аз как се оправих... Не знам дали се води за депресия![]()
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
Първоначално написано от Boot
Ако продължава с месеци депресията се превръща в болестно състояние и необходима намесата на психолог (или психиатър).
хъхъ..
Ти пак ли ми цитираш уикипедия?
Депресията по принцип си е болестно състояние и по принцип си се лекува. Няма такъв филм като да си 6 месеца в депресия и после да те лекуват. Представи си го като... туберкулоза - туберкулозата я лекуваш, само ако продължи месеци или кфо!? Болест. БОЛЕСТ.
Aбе, заимай и ти цикъл... да видиш колко е моментно като се вкиснеш... и то даже преди да ти е дошло, че и понякога ти минава...едва след като свърши да тече 'онуй'Първоначално написано от Shadow_Walker
![]()
![]()
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
аАХАХ ... любовта е болест, сега и депресията е болест ^_^ А да си депресиран сдухьо е диагнозаПървоначално написано от Boot
![]()
Можеш да си в депресия, ако си загубил някой близък, роднина, приятел... или пък имаш някакви физически или психически увреждания... другото са пълни лигавщини... съжалявай ме, защото искам внимание... това е моето мнение.
^ Ти си тъп като плоча бе.
^^ Е, кво го обиждаш, защото има собствено мнение??![]()
Случвало ми се е 1-2 дни да съм в нечовешки гадно настроение, но не повече. Тези, които нон стоп разправят, че живота им смърди, че трябва да умрат ала бала, за мен са глупаци![]()
And now I make a spell,
"forget I've ever been here"!
Don't ask, I won't tell,
may all of our pain dissapear!
Ще се спреш ли с тая уикипедия, че твоите саркастични забележки почват да ме дразнят.Първоначално написано от Boot
Като се има предвид, че почти не ползвам този сайт вече.
И НЕ за бога, учихме го по ПСИХОЛОГИЯ
И от това, което помня тълкувам.Не мисля, че ако около месец си в депресия веднага трябва да се хвърлиш на анти-депресанти и психолози . може да се опиташ да се пребориш сам.
хъхъ..
Била съм сдух, но чак депресия.Това хич не е леко състояние.Не ми се е случило нещо такова, че да изпадна в депресия.
[quote="Shadow_Walker"]Да, и аз не мисля, че ако месец си болен от туберкулоза трябва веднага да се хвърляш на лекари и УЖАС лекарства.Първоначално написано от Boot
Причините за една депресия са ужасно дълбоки и адски комплекси, в повечето случаи опитите да се пребориш сам са безуспешни. Пак ще ти го кажа - депресията е болест, която се лекува с лекарства. Набий си го това в главата и ще ме разбереш най-накрая.
А в учебниците по психология пише весели неща![]()
ауу, колко сме знаещи.....![]()
всъщност в учебника пишеше нещо от типа, че е психично разтройство и се явява като болест, особено ако е хронично...
И спри да повтаряш болест е, болест е.Знам.И другите разбраха.
Всъщност тези тийн депресии са просто проблемни периоди - от хормоните трябва да е![]()
хъхъ..
Разликата между депресията и обикновения сдух е мнооогооо голяма! Депресията по принцип е болест,в която изпадаш в меланхолия,която продължава обикновено с месеци,дори в редки случай и с години....Има си специално лечение за депресията. Обикновеният сдух продължава няколко дена. Симптомите на депресията и сдухът са едни и същи .....липса на глад,липса на каквато и да е енергия и непрестанно спане.
Само веднъж съм се сдухвала толкова много и сега като се замисля е било ужасно. Около 4 дена не бях излизала от нас,очите ми бяха станали като понички,по цял ден ходех рошава и по пижама и съм спала по 18 часа на денонощие.....а доближеше ли се някой до мене леле какво ставаше......![]()
Сега като се сетя ми е толкова смешно,ама тогава не беше така ...
даа, депресията е болестно състояние... може би хората с по-слаба психика са по-податливи да страдат от нея, не знам... затова си има и съответните медикаменти. сам не мисля, че можеш да се справиш, ако говорим за истинска депресия, а не... "оо, не, в цикъл съм, ще се самоубия".![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...