Мисля да следвам медицина и ще ми трябва информация. Ако някой може да ми помогне, ще съм му много благодарна.![]()
Видях, че има тема за медицината, но тя е само за Америка, а на мен ми трябва по-пълна информация.
Доколкото разбрах, в българия най-добрия университет в тази област е медицинския в София и там се кандидатства с изпити по химия и билология и с оценки от дипломата.
А за чужбина не знам много и имам няколко въпроса:
Къде е най-добре да се кандидатства ?
Кои университети са добри?
Как се кандидатства?
da i az iskam medicina zatova pls kajete ako imate predstava
За Германия мисля че за каквато и да било спрециалност в повечето или във всички университети ( не съм сигурна) се влиза само с приравнителен изпит по немски и с оценките от дипломата. За добри университети..била съм в Хайделбер..студентски град..казват, че там университета е много добър..
Аз тази година кандидатствах, биология с химия и обиколих София, Пловдив и Варна. София си е най-доброто то си е ясно, но все пак всички Медицински вузовде поддържат добро ниво и където и да сте няма да сбъркате стига да искате да учите медицина. Конспектите на Варна и София са едни и същи, на Плевен и Пловдив са различни от всички останали. В София и Варна - химията се състои и от 4 задачи (2 органична и 2 неорганична химия) и тема, изпита по биология се състои от 3 теми, съответно от 8,9 и 10 клас. Пловдив - химията се състои от 2 теми и 2 задачи като задачите са си ебало майката и съотношението задачи : теми е към 20:80 процента от оценката (докато при софиянци всичко е по 20%), биологията е от 8,9 и 10 клас като мисля, че се комбинираха 2 теми от 8 и 9 клас и една 10 или нещо такова. Плевен - химията е от .....забравил съм май 2-3 задачи и тема (като задачите са леки), а изпита по био от 3 теми съответно по една от 8,9 и 10 клас.
Това е от мен ако имате нещо да питате не се притеснявайте ще помагам каквото мога.![]()
Ще уча стоматология в Пловдив. \Първоначално написано от shadow4e
/
Първоначално написано от 4on4i
Да те поправя ако може:
Биология Плевен по една тема от трите учебника 8,9,10 клас
Химия Плевен 2 теми и 4 задачи
Биология Стз три теми по една от трите учебника 8,9,10 клас
Химия 2 теми и 4 задачи
Другото е така както си казал
![]()
Радвам се, че има кой да ме поправя \Първоначално написано от doctors
/
няма проблем приятел,ти доста изчерпателно си изложил всичкоПървоначално написано от 4on4i
![]()
Ако някой търси добър учител по химия които готви кандидатстуденти за медицинските вузове от София може да ми пише на лична бих му препоръчал!
ми един от най добрите университети е в париж-сорбоната.ама и в дъблин има добри университети ама не съм запозната.казвам само това което братчет ми ми е споделял.той завурши сорбоната и е страшно доволен.а мн добре си се ориентирала медицината е супер.браво!
Плевен работата в момента е много зле приемат и с 3 щото няма кой да ходи там...а пък Варна за 4000-5000лв си вътре без проблем![]()
Там някъде ...
Далеч под звездите ...
Има една река на мечтите...
Тишина,тишина,тишина...
Аз пък мога да ти кажа че Плевен хич не е зле,не може без да си наясно как стоят нещата да се обаждаш!!!.Ако не знаеш в Плевен беше открит център по ендоскопска хирургия който е доста модерен и е първи на Балканите!Нивото на медицинското образование навсякъде е еднакво било в Плевен,София,Варна,Пловдив и Стара Загора.В Плевен може да са приемали с тройки миналата или по-миналата година,когато имаше много двойки по химия.Но тази година си приемат с високи оценки!Така че като не си подготвена просто не се обаждай!Първоначално написано от smotano-f
doctors леля ми е преподавател в Медицинския в Плевен напълно съм наясно с какви оценки приемат ...
Там някъде ...
Далеч под звездите ...
Има една река на мечтите...
Тишина,тишина,тишина...
Аз ги следя от доста време тези неща,така че мога да ти кажа че това което ти казвам е така.Да ти кажа минималния бал в Плевен тази годинаПървоначално написано от smotano-f
Момичета 30.00
Момчета 26.17
Това според теб тройка ли е?