.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20
    Голям фен Аватара на Maimunche_f
    Град
    Дълбоката провинция....

Архитектура

Здравейте!Искам да попитам дали имате представа дали ако искам да кандидатствам архитектура е необходимо да мога да рисувам или може да ходя на уроци и да се подготвя според това какво дават по изпитите (защото изпитите не са портрети, пейзажи и т.н.)? Надявам се да има компетентни отговори

Град
    У нас Си (=
    Понеже и аз искам да уча такова имам някаква представа как стоят нещата. Ако искаш да учиш в България, за софийския има изпит по рисуване и математика. По рисуване е в 3 кръга и казват, че е доста кофти. Понеже аз искам да уча в Германия разбрах, че там за тази специалност не се искат никакви изпити, освен приравнителен по немски и оценките от дипломата-и си вътре.

Град
    Дълбоката провинция....
    Става въпрос за УАСГ, знам че са 3 изпита, но проблема ми е че не мога да рисувам и искам да знам дали само с уроци ще стане или трябва да имам и талант....

Мега фен Аватара на miloto_girl_4e
    Град
    нА плАнеТаТа зеМя
    Каквито и уроци да ти дават, то като нямаш грам талант - полза никаква ....
    Разбира се, че, за да си конкурентно способна на останалите, трябва да можеш да рисуваш, уроците са за доизкусуряване на нещата
    Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love

Цитирай Първоначално написано от miloto_girl-4e
    Каквито и уроци да ти дават, то като нямаш грам талант - полза никаква ....
    Разбира се, че, за да си конкурентно способна на останалите, трябва да можеш да рисуваш, уроците са за доизкусуряване на нещата
    не е съвсем така. една позната разправяше, че в началото не могла дори молив да държи, ама влезе... е, не в УАСГ, а в Лесото, но все пак. при първите изкара 5.20 на изпита, но по математика не стана.
    казват, че този вид рисуване може да се научи, но е възможно и да си е индивидуално.
    тръгни на уроци с уговорката, че учителя ще ти каже след някво време, ако работата е безнадеждна... аз така ще направя.
    бтв, аз съм почти абсолютно бездарна, ама не пречи да се пробва.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    UnaBle_to_LoVe_U, в СУ няма архитектура

Мега фен Аватара на Blab
    трябва да можеш да рисуваш...ти въобще имаш ли желание и правиш ли го?...'щото т'ва колко можеш друг го определя...
    За УАСГ математика не ти трябва(изпит по математика не правят), само по рисуване, казаха ми, че изпитът е лесен, но естествено трябва да посетиш курсовете, които самите те организират.
    ако има нещо - питай.

Цитирай Първоначално написано от be_true
    За УАСГ математика не ти трябва(изпит по математика не правят)
    хъм.. интересно, щото майка ми преподава там и друго ми разправя, а и всяка година е от проверяващите на изпита по математика (!!) в УАСГ. странно, че и непрекъснато правят курсове по математика. само аз съм ходила на 2.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Град
    Дълбоката провинция....
    Ем брат ми учи в УАСГ (арх факултет, но не архитектура) и според него нещата които дават на изпитите по архитектура са си чисто чертане и не е трудно да се научи с ходене на уроци. Сега ще съм 11 клас - имам достатъчно време (поне така си мисля) и смятам да почна уроци пък да видим кво ше стане. Като не стане с рисуване, математиката е насреща

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от пор
    Цитирай Първоначално написано от be_true
    За УАСГ математика не ти трябва(изпит по математика не правят)
    хъм.. интересно, щото майка ми преподава там и друго ми разправя, а и всяка година е от проверяващите на изпита по математика (!!) в УАСГ. странно, че и непрекъснато правят курсове по математика. само аз съм ходила на 2.
    поправям се
    просто не съм на себе си, пък и ми е спокойно за математиката и явно съм я пропуснала

ти така кажи, че имаш връзки)

Ba6ta mi prepodava v YASG,toi e arhitekt zaedno s maika mi.
    Ima 3 izpita po risuvane i trqbva da moze6 da risuva6 razli4ni ne6ta!!!
    Neznam ,trqbva da ima6 nqkakav talant i da moze6 da risuva6,za6toto vse pak tova e Arhitectura!!

Голям фен Аватара на teenage_drama_queen
    Град
    sofia
    изпитите там не включват портрети до колкото си спомням имашее някаква композиция (на гарнета май),капител на колкона и там още нещо което беше мн гадно.. беше преплетено с мат задача а за да се подготвиш за рисуването освен малко талант ти трябват мн уроци и ако си 12 кл малко си закъсняла

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    За УАСГ архитектура без рисуване няма да минеш, но ако не можеш да рисуваш, има други специалности, за които няма рисуване, като ССС (строителство на сгради и съоръжения)(самосрутващи се сгради ).

Град
    Дълбоката провинция....
    Е то за ССС изпита е по математика, а не рисуване.
    А за прословутия капител, тази година капитела не беше капител

Голям фен
    Изпитите са:
    Капител,колона
    цветна задача
    конструктивна задача ..

Рисуването там е пряко свързано с математика ако имаш на разпожение около 2-3 години за да се подготвиш може и да се получи, ноо по математика задалжително трябва да изкараш над 5 ..А по коварни изпити по математи от виас рядко се срещат .
    Един съвет ако не си изключително добра по математика по добре въобще не се пробвай, цялта подготовка за архитектура е свързана с много пари, амбиции и години учене, а малко успяват ...

Мега фен Аватара на Blab
    Оппа, гледам много мами и татковци са в УАСГ
    Я се обосновете...к'ви са тея 2-3 години(специално споменати от Атила) за подготовка, та нали си правят курсове, пряко засягащи материята на изпита.Аз ли съм прекалено уверена в себе си, за да вярвам, че за половин година ще мога да ги нарисувам 3-те задачи, или вие преувеличавате...
    За математиката няма да говоря - предостатъчно подготвена съм.

Голям фен
    Завърших средно архитектура .. и 90% от моя клас естествено отидоха да кандидатстват там .. но естествено никои не влезе .. макар че и бала хем е по нисък за завършилите строително училище .. Мисля че за половин година курсове няма да стане .. най добрата ми приятелка ходеше на рисуване 3 години , последната година прекара в София и плащаше 90 лв на ден .. да научиха я да рисува перфектно но не й остана достатачно време за математика .. По трудно за приемане от там .. не съм чувала .. помисли си хубаво дали искаш да ти се разбият амбициите и да те сринат .. По лесно в Любен Каравелов или Лесото .. Ти си знаеш и все пак късмет .. възхищавам се на хора които учат архитектура във ВИАС

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от Atika
    Завърших средно архитектура .. и 90% от моя клас естествено отидоха да кандидатстват там .. но естествено никои не влезе .. макар че и бала хем е по нисък за завършилите строително училище .. Мисля че за половин година курсове няма да стане .. най добрата ми приятелка ходеше на рисуване 3 години , последната година прекара в София и плащаше 90 лв на ден .. да научиха я да рисува перфектно но не й остана достатачно време за математика .. По трудно за приемане от там .. не съм чувала .. помисли си хубаво дали искаш да ти се разбият амбициите и да те сринат .. По лесно в Любен Каравелов или Лесото .. Ти си знаеш и все пак късмет .. възхищавам се на хора които учат архитектура във ВИАС
    хах), а аз на майките и бащите им
    ти даде още едно доказателство за влизането без връзки там)
    Аз не съм опряла до ВИАС, а и мечтите ми са мааалко по-различни, но просто не ми се пропиляват толкова години математика...и, представи си, как реагират всички като чуят, че уча в СМГ, а ще кандидатствам с български(журналистика)

Търся къде има специалност "вътрешна архитектура", ако можеш да ми помогнеш пиши едно лично.Благодаря ти, предварително.

Guest
    Имам познат, който завърши СМГ и пак не влезе архитектура в УАСГ, именно заради математиката. Във ВИАС задачите винаги са зверски трудни и ако искаш да влизаш архитектура трябва да си скъсаш задника от решаване. Колкото до рисуването, специално това, с което се кандидатства се учи (във ВИАС има специални курсове). Дали можеш да рисуваш котенца или хора мн хубаво изобщо не е от значение, защото за капитела, цветната задача и композицията ти трябва техника. Там всичко се рисува по определен начин (схематично е). По-важно е дали ще усвоиш техниката, а не дали можеш да нарисуваш една пейка в парка. И някой каза, че все пак е архутектура - да те светна архитектурата не се състои в това да си надраскаш една къщичка, а всичко е ЧЕРТАНЕ!

Град
    Дълбоката провинция....
    Имам чувството че някои от хората, които са ми отговорили ме мислят за няква супер тъпа, която няма идея с какво се захваща. Напротив, напълно съм наясно, че никак не е лесно да се влезе там. Пък и аз просто питам информативно, все още не съм решила дали ще кандидатствам там. А и ако почна уроци като видя че не се получават нещата няма да продължавам, на сила хубост не става , като не стане не стане кво толкова, не е болка за умиране ; има си много хубавки специалности с математика \/

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си