- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Повърхностно мислене?
Kakvo e povurhnostnoto mislene??? Kakvoto to4no predstavlqva to?
т.7 от Правилника!
Модерирано от sh3_1s_7h3_0n3
![]()
Стига с тия дълбоко философски въпроси.![]()
Това не е "дъбоко философски въпрос"! Това е един прост въпрос, който не би трябвало да те затруднява!Първоначално написано от Анонимко
![]()
Като е толкова прост въпроса, защо ни питаш?
-> Да имаш повърхностно мислене значи да не виждаш истинския смисъл на нещата - да виждаш само очевидното, материалното. Това, което можеш да видиш и да пипнеш. Повърхностно е да съдиш книгата по корицата и'. Повърхностни са хората, които не показват истинското си аз, а един симулиран образ, който съвпада с идеализираните очаквания на околните. А още по-повърхностни са хората, които ги харесват, заради това им поведение.
Не знам, дали се изразих достатъчно ясно, но аз поне така си го обяснявам.
And now I make a spell,
"forget I've ever been here"!
Don't ask, I won't tell,
may all of our pain dissapear!
Повърхностно мислене .....нз колко си голям/а,но в 11 клас по Философия се учи за Das Man....това е повърхностният човек,който няма мнение,няма собствен живот,води се по хорските приказки и прави само неща,които са модерни и одобрени от обществото....Накратко повърхностното мислене е когато нямаш собствено мнение и ако някой ти каже :"Еййй виж това е много хубаво" и за тебе веднага става хубаво без да се замислиш дали наистина е така и без да вникваш в смисъла му![]()
![]()
Пример за рповърхностно мислене:
малки сладки чипи нослета харесвам аз..но има и хора с много големи носове,които всъщност не ги загрозяват...нз.всичко е до излъчване..А пък носа..-това е първото,на което се спирам когато погледна някого..навик просто : )))
Първоначално написано от Анонимко
![]()
защо копваш мое мнение от друга тема,по дяволите..темата беше какви носове харесваме и не мисля,че това ми изказване може да ме оппредели като повърхностна
Ханна (•_●) каза: az 6a karam karuca..oba4e iskam da q tegli magare
Ханна (•_●) каза: ne kon
Ханна (•_●) каза: ne si padam po visokite skorosti о_Х
Определя го, нали казваш, че носът е първото, което забелязваш? Значи гледаш първо външния вид, а не както се прави - първо опознаваш човека и после съдиш за него, не да се правиш на жури от конкурс по красота.Първоначално написано от Fluffy^;pp
Нямам приятели, но не ми и трябват, защото са нетрайни и те нараняват.![]()
Само аз ли виждам оксиморона "повърхностно мислене"![]()
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Всеки мисли повърхностно в даден момент, но някой хора повече от други. Например темата "Какъв/каква нос/хуй/путка/коса харесвате" е доказателство за повърхността, която има епидемични размери не сред коя да е нация, а сред българите.
ама какво ли не еПървоначално написано от Ghosty_
повърхностното мисленен е повлияно от предразсъдъци. не езадължително да е интерес само към външността - може да е всякакъв интерес, само че под някаква дебилна форма. съжалявам за израза, но това е начина, по който възприемам това.
Аз па не знам как първо се гледа характера на човека,а после да забележиш външността му.По дрехите посрещат,по акъла изпращат.Първоначално написано от Анонимко
нормално е първо да обърнеш внимание на това как изглежда отсрещния...
нямам повод да сънувам....
Не е нормално пък само за това да мислиш. Първо тестваш хората, тоест опознаваш ги, не да говориш с първия срещнат щото уж по-красив. Поне зодия Телец затова е най-добрата - стават приятели с хора, които са опознали, не се хвърлят да говорят със всеки както правят дебилите.Първоначално написано от neverand
Флъфи е права, това не е повърхностно мислене. Аз се кефя на кози брадички и дълги коси и това са нещата, които гледам първо в мъжете. Повърхностна ли съм? Слез от облаците, госте, всеки гледа външността в първия момент, защото акълът и характерът не са изписани на лицето.
Възможно ли е да бъде по-красиво?
Според мен тоя си няма ДРЪГА РАБОТА !
МАЧОКА НА САПУН !
Първоначално написано от `Death`Whore``
Това е пример за повърхностност. зо козите брадички - нямам думи - вземи си козел.
![]()
=D>