.
Затворена тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 37

Любовта и секса

Много често любовта се крепи на сексуални взаимоотношения или секса се приема за удоволствие и се смята за нещо нормално и че е резултат от сближението на двата пола.Въпроса ми е какво усетихте първия път когато го направихте със приятел(а)ката ви?
    Моето мнение е че този грях има за последствие проблеми във връзката и много често приключва.И така със всеки следващ(а) нашите чуства към близкия намаляват и се превръщаме едва ли не в животни които искат само да задоволят нуждите си.

Прав си в случай че всеки ден чукаш различна в което дълбоко се съмнявам ами да ти кажа когато се обичат 2ма и те изпитват взаимно удоволстивие от секса а ако не си тъп/а курва/курвар това от което се опасяваш няма да ти се случи например ако го правис САМО с хора който обичаш...

Мега фен Аватара на koalka
    Какво усетих...ами беше хубаво усещането, но от към нефизическа гледна точка, физическото усещане беше малко неприятно, така да го кажа.
    Иначе наистина много се радвах, че го направих с него и така.

Голям фен
    Сексът почти винаги усложнява нещата

Голям фен
    Град
    Имам :)
    Първият път когато въобще съм правил секс не изпитвах нищо особено. Просто си казах - и на мен ми дойде момента най-накрая.
    А първият път когато го направих със сегашното ми гадже - изкефих се максимално. Това което усетих не може да се опише с думи.

Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse
    Прав си в случай че всеки ден чукаш различна в което дълбоко се съмнявам ами да ти кажа когато се обичат 2ма и те изпитват взаимно удоволстивие от секса а ако не си тъп/а курва/курвар това от което се опасяваш няма да ти се случи например ако го правис САМО с хора който обичаш...
    Ако обичаш някого чисто и истински няма да го излагаш на опасност.

Явно съм тъп не разбрах на кфа опасност излагам някого ? Идеята ми беше че предпочитам секс с хора който обичам истински и не съм привърженик на идеята за 1 път тъй като тя ни превръща в товка което ти каза "животни които искат само да задоволят нуждите си"...

Супер фен Аватара на IKisseDAGirL
    Град
    dimitrovgrad
    Любов без физически контакт не става. Сексът е един от факторите, които подпомагат сближаването м/у двама души, а и изгражда доверие м/у тях... Разбира се, не е единственият.
    Но щом го правиш с даден човек, значи си му се доверил до някаква степен

Според мен точно липсата на секс с времето създава проблеми в една връзка (не казвам, че дори и да го има, няма опасност да възникнат такива, но ще са на друга основа)

Това, което казах, се отнася за сериозните връзки. Ако си на 13-14, и да не правиш секс с гаджето си, нищо няма да ти стане :P
    Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
    Само времето доказва силата на Любовта.

Ще цитирам няколко изречения от една книга.
    Между любов и чист полов нагон има съществена разлика:
    любовта дава-страстта взема;любовта се съобразява-страстта използва;любовта се жертва-страстта е егоистична;любовта е доверчива-страстта поставя условия;любовта е трайна-страстта отзвучава;любовта понася трудности-страстта търси удоволствието и не се интересува от последствията;любовта е сродница на истината и въздържанието-сексуалната страст използва всякакви средства за да бъде удолетворена;любовта е най висшия добродетел-неутолимата страст е смъртен пророк
    За излагане на опасност имах в предвид както на физическа така и на психическа основа.

Цитирай Първоначално написано от valantain_love
    Любов без физически контакт не става. Сексът е един от факторите, които подпомагат сближаването м/у двама души, а и изгражда доверие м/у тях... Разбира се, не е единственият.
    Но щом го правиш с даден човек, значи си му се доверил до някаква степен

Според мен точно липсата на секс с времето създава проблеми в една връзка (не казвам, че дори и да го има, няма опасност да възникнат такива, но ще са на друга основа)

Това, което казах, се отнася за сериозните връзки. Ако си на 13-14, и да не правиш секс с гаджето си, нищо няма да ти стане :P
    Радостта от сексуалната връзка според мен трябва да бъде в резултат на взаимната любов в рамките на брака.Само тогава връзка ще бъде истинска, градивна и плодотворна.

Град
    dimitrovgrad
    Това, че е цитат от някоя си книга, не означава, че е верен. Когато страстта е направлявана и водена от любов, е различно. Когато двете вървят ръка за ръка, страстта може съвсем да не е егоистична, да използва, да се съобразява само със собствените нужди и т.н.

Re: Любовта и секса

Цитирай Първоначално написано от dobrotomomche
    Много често любовта се крепи на сексуални взаимоотношения или секса се приема за удоволствие и се смята за нещо нормално и че е резултат от сближението на двата пола.Въпроса ми е какво усетихте първия път когато го направихте със приятел(а)ката ви?
    Моето мнение е че този грях има за последствие проблеми във връзката и много често приключва.И така със всеки следващ(а) нашите чуства към близкия намаляват и се превръщаме едва ли не в животни които искат само да задоволят нуждите си.
    В някои връзки е така,но ако не прекаляваш и не ти става за "Здрасти мило"Тогава няма такъв ефект-върху връзката!(така мисля )

♫ Beautiful.. ♫
    Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
    Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
    че те обичам както никой друг,
    искам те, искам да си тук!
    Не спира да боли, живота ми това си ти,
    сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
    Не спира да боли, живота ми това си ти,
    сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.

ми.. първия път когато го направих бях мн щаслива защото го правя с човека когато най - мн обичам... но секса си има и лоши страни ако двама души не си допаднат те слагат краи на връзката си.... а и ако не правиш с някои секс той пак те зарязва защото си имал нужди и т.н.
    SiLnO Obi4aM,LeSnO ne PrO6TaVaM,JeStOKo OtMa6TaVam I NiKoGa Za Ni6To Ne S1JeLqVaM!!!

Цитирай Първоначално написано от ZaHaRcHe
    ми.. първия път когато го направих бях мн щаслива защото го правя с човека когато най - мн обичам... но секса си има и лоши страни ако двама души не си допаднат те слагат краи на връзката си.... а и ако не правиш с някои секс той пак те зарязва защото си имал нужди и т.н.
    Логично е двама души да правят секс преди брака за да видят дали си подхождат.Но тук според мен се прекратява естествения порив на двете души да се слеят една с друга

С мъжа ми пък се сближаваме все повече и то не защото "задоволяваме физическите си нужди". Ясно е, че се ебаваш...а ако не..жал ми е за теб.
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Цитирай Първоначално написано от `Death`Whore``
    С мъжа ми пък се сближаваме все повече и то не защото "задоволяваме физическите си нужди". Ясно е, че се ебаваш...а ако не..жал ми е за теб.

Направо си е за "ЖАЛ"

Секса е неизменна част от една връзка. За какво говориш изобщо?
    A day without sunshine is like you know...night

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=39415 !!!

Е не е нужно секса да е само когато има връзка и когато двама се обичат има и физическо привличане : и кво тфа незначи нищо .. Първия път когато праих секс мн ме болеше адски много и само виках хахаха беше мн весело
    Neka ne popravqme gre6kite ot minaloto,a da poemem otgovornost za bude6teto!!

Не бе идеята ми беше, че в самата връзка секса е незаменим. Иначе ясно, че не е задължително за има връзка за да има и секс
    A day without sunshine is like you know...night

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=39415 !!!

Супер фен Аватара на naMy4Ho_KoTe
    Град
    Захарен памук

Не си прав. Наистина - секса губи интимния си чар с времето и опита, докато не срещнеш любовта. Аз сега съм по-свенлива и от девственица, да не говорим за удоволствието, което изпитвам при всяко негово докосване.. Сякаш за пръв път ме докосва мъж! Боже, колко съм лигава. Ама поне съм искрена

RAWRR, я си е*и майката. Ходи се занимавай с нещо полезно, не с клевети. Де*ба и пиклата.

Ще цитирам от http://pravoslavie.bg/content/view/857/72/ като се надявам да дам отговори на въпросите ви

„Обичай Господа, твоя Бог, от всичкото си сърце, от всичката си душа и с всичките си сили” (Втор. 6:5); „Обичай ближния си като себе си” (Мат. 19:19). Тези наредби на Христос трябва да бъдат критерият ни за правилно мислене и поведение. Всички въпроси трябва да бъдат съотнесени към любовта ни към Господа и Неговата любов към нас.

Всички неща на този свят са дар от Бога и следва да бъдат използвани за Негова прослава. Като Божии служители, ние сме отговорни за „правилната употреба” на света. Както знаем, физическите и емоционалните преживявания не съдържат добро сами по себе си. В тях може да бъде вложено добро единствено ако бъдат ползвани за добри цели. Когато Господ създаде света, „и видя Бог, че това е добро” (Бит. 1:8-12). С решението си, че няма нужда от Господ - изворът на всяко добро - човекът се отдели от Господ и предпостави възможността, че светът може да бъде лош, а не единствено добър. Идеята за секса ни обърква, защото я разглеждаме отделно от Господ и Неговата любов.

Какво на практика означава това по отношение на ходенето по срещи, секса и брака? Преди всичко, трябва да подготвим сетивата си за Господа. “И недейте се съобразява с тоя век, а се преобразявайте чрез обновения ваш ум” (Рим. 12: 2). Безсмислено е да говорим за правила и закони, ако действително не желаем единение с Господа и живот в Христа. Защото законът беше даден на Моисей, но благоволението и истината са от Иисус Христос.

Първоначалното физическо и емоционално привличане е средство за създаване на приятелства и прекратяване на индивидуалната изолация. За да се разпознаем като икони на Христос, обаче, Господ трябва да присъства във нашата връзка. Ако отхвърлим Господ и мислим, че можем да живеем и обичаме отделно от Него, нашата физическа и емоционална любов се превръща в егоистична и безсмислена. Ако Го приемем и отворим сърцата си за Него, Той въздава светлина, радост и удовлетвореност в любовта ни.

Ако разгледаме „ходенето по срещи” в тази перспектива, то се превръща в стремеж да създадем приятелства, да опознаем хората и израснем в разбиране и любов към другите. Човека от противоположния пол трябва да възприемаме като икона на Христос, а не като играчка за физически удоволствия, която повдига самочувствието ни. Аналогично на това, всяко физическо привличане трябва да бъде невинно и чисто, а не „експериментално” и поставящо изисквания. Затова Иисус казва: „Всеки, който поглежда на жена с пожелание, вече е прелюбодействувал с нея в сърцето си” (Мат. 5:2. Човешката любов е крехка и трябва да бъде осветена от благоволението на Господа и превърната в божествена.

Сексуалните отношения трябва да са израз на уникалния духовен съюз на мъжа и жената в Христа и в тайнството на брака, а не измамен заместител. Трайният съюз в Христа се състои по благоволение на Господа, а не благодарение на човешки усилия, защото Иисус казва: „Без Мене не можете да вършите нищо добро” (срв. Иоан. 15:5). Това благоволение ни се представя, за да не се делим от Господа, а за да общуваме с Него.

Опитвам се да ви представя християнската гледна точка по този въпрос.Искам да сте свободни и да имате право да избирате по кой път да тръгнете.

Град
    dimitrovgrad
    Ще цитирам от http://pravoslavie.bg/content/view/857/72/ като се надявам да дам отговори на въпросите ви

„Обичай Господа, твоя Бог, от всичкото си сърце, от всичката си душа и с всичките си сили” (Втор. 6:5); „Обичай ближния си като себе си” (Мат. 19:19). Тези наредби на Христос трябва да бъдат критерият ни за правилно мислене и поведение. Всички въпроси трябва да бъдат съотнесени към любовта ни към Господа и Неговата любов към нас.

Всички неща на този свят са дар от Бога и следва да бъдат използвани за Негова прослава. Като Божии служители, ние сме отговорни за „правилната употреба” на света. Както знаем, физическите и емоционалните преживявания не съдържат добро сами по себе си. В тях може да бъде вложено добро единствено ако бъдат ползвани за добри цели. Когато Господ създаде света, „и видя Бог, че това е добро” (Бит. 1:8-12). С решението си, че няма нужда от Господ - изворът на всяко добро - човекът се отдели от Господ и предпостави възможността, че светът може да бъде лош, а не единствено добър. Идеята за секса ни обърква, защото я разглеждаме отделно от Господ и Неговата любов.

Какво на практика означава това по отношение на ходенето по срещи, секса и брака? Преди всичко, трябва да подготвим сетивата си за Господа. “И недейте се съобразява с тоя век, а се преобразявайте чрез обновения ваш ум” (Рим. 12: 2). Безсмислено е да говорим за правила и закони, ако действително не желаем единение с Господа и живот в Христа. Защото законът беше даден на Моисей, но благоволението и истината са от Иисус Христос.

Първоначалното физическо и емоционално привличане е средство за създаване на приятелства и прекратяване на индивидуалната изолация. За да се разпознаем като икони на Христос, обаче, Господ трябва да присъства във нашата връзка. Ако отхвърлим Господ и мислим, че можем да живеем и обичаме отделно от Него, нашата физическа и емоционална любов се превръща в егоистична и безсмислена. Ако Го приемем и отворим сърцата си за Него, Той въздава светлина, радост и удовлетвореност в любовта ни.

Ако разгледаме „ходенето по срещи” в тази перспектива, то се превръща в стремеж да създадем приятелства, да опознаем хората и израснем в разбиране и любов към другите. Човека от противоположния пол трябва да възприемаме като икона на Христос, а не като играчка за физически удоволствия, която повдига самочувствието ни. Аналогично на това, всяко физическо привличане трябва да бъде невинно и чисто, а не „експериментално” и поставящо изисквания. Затова Иисус казва: „Всеки, който поглежда на жена с пожелание, вече е прелюбодействувал с нея в сърцето си” (Мат. 5:2. Човешката любов е крехка и трябва да бъде осветена от благоволението на Господа и превърната в божествена.

Сексуалните отношения трябва да са израз на уникалния духовен съюз на мъжа и жената в Христа и в тайнството на брака, а не измамен заместител. Трайният съюз в Христа се състои по благоволение на Господа, а не благодарение на човешки усилия, защото Иисус казва: „Без Мене не можете да вършите нищо добро” (срв. Иоан. 15:5). Това благоволение ни се представя, за да не се делим от Господа, а за да общуваме с Него.

Опитвам се да ви представя християнската гледна точка по този въпрос.Искам да сте свободни и да имате право да избирате по кой път да тръгнете.
    Ти не си добре

Не съм религиозна. Сега как ще ме убедиш?
    Възможно ли е да бъде по-красиво?

Град
    О-в Тамбокту

Не мисля че е така вярно е че добрият секс сплотява връзката но ако няма чуства за каква връзка говорим изобщо????А и ако обичаш човека до себе си няма как да не ти хареса с него може де не е както си си го представяла от първият път но с времето това ще се промени!Ами усетих 1 невероято чуство и все още го усещам!!!

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Беше ми странно. Ходехме дълго и.......беше странно да го направим. Отношенията ни се промениха, но сме си заедно още. няма начин да не се променят. Има и плюсове и минуси, но да си гол до любими човек, той да те обгръща и целува да припадък е най-невероятното нещо на света!
    П.С.Не е грях да правя секс с този човек. Той ми е много повече от съпруг. да, не сме женени, но от религиозна гледна точка подобен брак е само църковния. Кой се жени в църква днес? Аз и моя мъж сме свързани от чувствата си, от приятелството си, от хиляди по-важни неща от 30 минутното бръщолевене на свещенника в църквата. не е грях да си близка с човек, кйто чувстваш като своята половинка. Оф изкарахме супер вечер и съм се настроила романтично :P

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си