- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- nightish
Eх, направо удоволствие ще ми достави да отговоря на решилата да се смъкне чак от Олимп богиня, за да даде личен съвет на Таря какво да направи.
И такаааа...първо, освен ако не си подслушвала записите й, не ми е ясно откъде знаеш какво пее, защото...хмм...освен нея и екипа й, на дали много хора са чували соловите й песни (с изключение на първия сингъл). Но ти си богиня, виждаш и чуваш всичко сигурно![]()
Не знам защо, но все си мисля, че жените са постоянно разгонени от пубертета поне до 50 годишна възраст...Не че това има общо с Таря, просто съм в добро настроение и ми се пишат щуротии.
Ако пък приемаш оперното пеене като реване като луд(о), значи изобщо не трябва да търсим проблема в Таря... Да не говорим, че ако пък Таря не беше вокал на Найтуиш, много по-трудно щяха да станат толкова известни-първо, защото страаашно много хора са били впечатлени първо от нейния глас и второ-защото дори песните нямаше да са същите (да, Туомас ги пише, но сам казва, че ги е писал "за нея"). И за да бъдем точни, Таря е лиричен сопран, а не мецосопран.
Кои критици точно? Интересно ми е да прочета какво са писали за албума и кое го прави най-добър досега.
За последното изречение нямам коментар, то само по себе си е толкова абсурдно, че няма нужда от отричане.
И нещо да добавя. Наистина никой не може със сигурност да твърди какво точно е станало в групата, защото никой не е бил свидетел, а самите участници в конфликта явно имат различни версии.
Но да видим резултата. Туомас пише писмо (би било прекалено зряло и недоходоносно да говори лично с Таря, шумът около раздялата ги направи сигурно пъти по-известни от преди), в което описва Таря като най-алчната кучка на света, след това обаче решава да й прати картичка за Коледа (колко мило...и на място (който не вярва, с малко повече зор може да намери едно скорошно интервю с него, където той сам го казва)), но изведнъж решава, че писмото не е достатъчно и написва и песен, от която явно личи агресия и отрицателни чувства...но пък после обяснява, че тази песен е написана с най-добри чувства и помисли (но пък е наистина добра реклама за албума, нали?)... И през цялото време той беше този, който вдигаше повече шум около раздялата...което повтарям, е наистина добра реклама за новите Найтуиш...та....Таря ли искаше много пари? Тя ли беше злата кучка...От раздялата насам, тя не е казала публично нищо против Найтуиш, не им е подливала вода, както те правят...и ето какво тя казва в интервю за списание Kerrang (май се казваше):
Раздялата с Nightwish се превърна в нещо публично,как се чувстваш като поглеждаш назад към времето с тях?
-Страхотно!Трябва да кажа,че съм наистина горда с всичко,не съжалявам.Станах жена в тази група за близо 9 години,а и се открих като певица по това време.Беше няколко годишна борба,учейки се как да използвам оперния си глас в хеви-метъл група.Но се чувствам наистина страхотно,че направих всичко това с тях и научих толкова много неща и бях част от създаването на красива музика.Аз наситина обичам музиката на Nightwish.
Странно ли ти,е че сега те имат нов албум,а ти не пееш в него?
-Не,наситина всичко е наред с това.Бях във Финландия и чух нова песен на Nightwish по радиото и си помислих,че наистина е хубава.Желая им всичко най-хубаво за в бъдеще,наистина!
А eто и друго нейно изказване от по-отдавна:
Аз се изчерпих по темата с раздялата и с кой какъв е...Материали имам още, но няма смисъл. Тези ми бяха достатъчни, за да си защитя позицията. Пък който каквото иска да си мисли и за Таря, и за Найтуиш.Много тъжно е да осъзнаеш, че хората са принудени да
изберат страна. Моите фенове и феновете на Nightwsih са
едни и същи хора и за жалост, групата насилва тези хора
да изберат страна. Невероятно е! Каквото и да се случи в
живота, никога не трябва да бъдем притискани да изберем
една страна от две, които харесваме. Това е лудост. И
феновете, и пресата трябва да
слушат музиката и да и позволят да говори. Музиката на Nightwish живее и ще живее завинаги. Това има значение, независимо от това, какво се публикува в пресата през това време, идващо от или извън групата. Това не е важно; това, което има значение е музиката и чувството, което дава на хората. Ще обичам Nightwish до края на живота си! Ще се възползвам от някои от песните, които групата не искаше да свири-някои написани за 'Angels Fall First' и някои за 'Oceanborn' и ще ги пея на концертите си. Много съм горда от това, което направих в Nightwish и искам да го запазя живо. Бях част от групата и тя винаги ще е много важна част от мен до края на живота ми. Израстнах като жена в Nightwish-те са от жизнено значение в живота ми.