- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Cambridge Certificates
Такаа... крайно време ми е да взема сертификат и сега се зачудих.някой от вас карал ли е изпити за сертификат?и кой сертификат?също се интерсувам дали някъде е карал уроци за него и дали някъде из нета има примерни тестове.
Еми аз ще се явявам на декемврийската сесия...ходя на уроци уча уж....за FCE(първия) ще готвя....![]()
![]()
Look, if you had one shot, and one opportunity
To seize everything you ever wanted in one moment...Would you capture it or just let it slip?
*** Да грешиш е човещина,ама да грешиш постоянно е магария
Според мен най- добре изчакайте и вземете най- добре втория. Той покрива първия, а и дава нова възможност. Взимането на първия ми се струва загуба на пари само
Ами в даскалото ми имахме един платен курс.Иэдържах го и имам B1.Иначе иэ нета има много примерни тестове..
[size=7][b][u]fosse cos
на4ииии ако не знаете английски по4ти перфектно и не сте с мисленето на 20-25 годишни или некой гений-- моля не ходете на изпит на кеймбриджособено на CAE или CPE,,,,,
справка:НЕ сравнявайте по никакъв на4инизпитите на кеймбридж( FCE,CAE,CPE) със SAT или TOEFL!!! Първите са векове по-трудни
![]()
![]()
![]()
МРАЗЯ надути...малки...гадни...злоб
O.o айде стига бе.. за мен пък FCE беше доста лесен.. знам и какъв е формата на CAE и съм правила примерни тестове и ако се явя мисля, че мога да го взема.. и изобщо не ми обяснявай как тези изпити са по-трудни от TOEFL и SAT, особено пък SAT, че е смешно..Първоначално написано от ^^^БоГинЯ^^^
![]()
You can still touch my love - it's free! Boy, I like you just the way you are (:
Ддз...я все пак дайте някъв линк за тестове плс .10х предварително![]()
To seize everything you ever wanted in one moment...Would you capture it or just let it slip?
Карала съм и 1 и 2 и не са трудни, ако знаеш езика.
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!
И мен са ме искали да правя ,ама все не се навивам...глупачка!Целия клас отиде и го взеха всички та аз ли няма да го взема,ама ме е страх от такива мероприятия
![]()
дайте вярно един линк с примерни тестове
Аз от откомври почвам нивото FCE и съм решила да се явявм на втория сертификат направо,защото той е тфа което искам!Все пак едното явяване на изпита въобще не е евтино...а и не е сигурно,че ще го вземеш!Предпочитам К.Сертификат пред Сат и Тойфел,тъй като той е доживотен,а др са май по 2 или 4 год-не съм много убедена!Сайтове има много-напишете в гугъл фло джо на английски,съжалявам че не мога да дам линк,но просто на гостите не е позволено!
Иначе това е доста известен сайт за FCE!И все пак успех на всички![]()
http://www.cambridgeesol.org/exams/fce.htm
виж тук, има не само за FCE, а и за останалите сертификати на Cambridge
You can still touch my love - it's free! Boy, I like you just the way you are (:
Тази година взех FCE и самият изпит ми беше лесен. Но това е, защото бях се готвила много усилено през годината. CAE и CPE просто не ми трябват. Преценила съм, че това ми е достатъчно, но ти може да се пробваш. А SAT е по-труден, защото не проверява знания по езика само, но има и математически задачи и т.н. TOEFL пък е елементарен, затова се покрива на 2 години...
Аз правих IELTS. Но не карах никакви допълнителни уроци. Подготвях се сама, не е трудно стига да имаш една добра основа по английски. Просто си намираш книгите за съответния изпит, прочиташ разните трикчета които биха ти помогнали в решаването на тестовете и започваш да ги правиш. Една моя приятелка се подготви напълно сама за TOEFL. За Cambridge сертификатите незнам как стоят нещата.
Да ви попитам нещо ако може.Тъй като искам да уча в чужбина за мен кой сертификат ще е най подходящ?FCE CAE или CPE?И някой може ли да ми каже кой горе долу за какво е и каква е разликата между втория и третия!Благодаря предварително
Третия означава, че знаеш англ.език тоооолкова добре, че имаш квалификацията да го преподаваш! Аз след 1 година също ще кандитатствам за FCE. Казват, че не е трудно ако знаеш езика и силно се надявам да успея, а след това ще се боря и за втория...третия едва ли ще ми трябва, не мисля да ставам учителка!
П.П. На 14 съм!![]()
не знам къде точно в чужбина искаш, но щом е за кандидатстване се насочи по-скоро към TOEFL/IELTS/SATПървоначално написано от Анонимко
Дати за провеждане на изпитите за FCE (декемврийска сесия):
Reading,Writing,Use of English- 08 декември
Speaking-между 16 ноември и 16 декември
Listening-между 01 декември и 16 декември
На всички явяващи се (включвам и мен) УСПЕХ!!!!! \/
FCE е лесен изпит, не се изискват и чак толкова знания...взела съм го, но не е било трудно, въпреки че преди това ме беше обхванала адската истерия
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
А аз може ли да попитам тези,които са се явявали,в кой клас ги взехте сертификатите![]()
аз в края на 9ти взех FCE, но всъщност изобщо няма никакво значение кой клас си![]()
и аз миспя така,но все пак аз ще се мъча да го взимам в края на тази учебна година (8ми клас съм) и не знам дали ще се справя.Просто като си помисля,че ще се явявям на FCE и тръпки ме побиватПървоначално написано от B.Davis
![]()
![]()