- Форум
- По малко от всичко
- Тийн Учител - есета, теми, съчинения...
- Съкратена версия на "Под игото"
spe6ny mi trqbva nqkfa sakratena versiq na pod igoto.. ako imate plz pusnete
Заглавието на темата трябва да бъде написано на кирилица!
krem4et0
Нема съкратена версия фащаш и четещ не мисля,че ще ти коства нещо да си размърдаш мозъка и да го прочетеш
бахти хитреците
Брррр кат го видя тфа "плз" и ми се....
Хах взимаш литературата и от там четеш откъса.Аз така правя.Най лесно е.
Неподходящ размер на снимка в подпис!
гледай филма.![]()
Филма неможе да замени четенето на книгата,която според мен всеки ученик трябва да прочете от обща култура поне...........![]()
![]()
Има Такава Прочетох една статия, че са я съкратили до 60 страници, но просто не мога да я намеря. Ако някой я намери, да пише в темата.
Това е една от българските книги, които всеки трябва да прочете. Книгата е интереса и затова се напъни и я прочети.
Освен да прочетеш анализите на отделните глави или ако има такава за целия роман. Лично в този случай, аз бих предпочела да гледам филма. "Под игото" е единствената книга, която не съм чела докрай, даже и до средата не съм стигала. Изключително ми е безинтересна, с риск да обидя някого или някой да ме нападне. Всеки с вкуса и мнението си, а мен тая книга не ме кефи. Ще съм задължена, обаче да я прочета след 2 години, заради матурите.
На мен Под игото много ми хареса и не съжалявам, че я прочетох.
----------------------
Има книги предназначени за по-малките читатели,в който има съкратени варианти на "Под игото" ; "Дядо Йоцо гледа" ; "Една българка" и т.н. Обаче особено ако ще си сега 7-ми клас най-добре седни и прочети цялата книга!Да много е скучна,ама ще го преживееш все някак..
“If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥
Ако те мързи да прочетеш 300 страници, не знам!
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
И мен ме мързеше да я прочета в шести или седми клас (?.. нямам никаква представа кога учихме някакъв откъс от нея) и тогава така и не я завърших. Сега ще съм 11-ти клас и трябваше да я прочета и, честно казано, ми беше изключително интересна. Просто я разбрах, за разлика от предишния път. Срам е, ако не се прочете. Наистина!
Прочети я цялата
Темата е стара, но все пак наистина би следвало да прочетете книгата. Не заради матурата, а заради вас самите.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Прегледай резюметата на гавите от по 3-4 изречения дето са. В краен случай сериала.
Не препоръчвам Под Игото и на на-големия си враг.
Макензи, ти си идиот и такъв ще си останеш. Това, че си малоумник, който не разбира от литература, не значи, че и другите са такива празни глави като теб!
Аз ли не разбирам от литература? Ха!
Кажи ми с какво въпросният роман обогати твоята литературна култура?
С много неща. На първо място - нотка патриотизъм. Един друг свят, където болестта, наречена чалга, не е покосявала хората, както го прави сега. На второ място - хората. Тези, които са жертвали себе си в името на свята кауза. Трето - смелостта като качество. Четвърто - любовта в условия на война. Още искаш ли? Хайде сега, патриоте, кажи ми защо НЕ трябва да я четеш? Защото такива като теб биха дали и последната си стотинка, за да прочетат книгите за един магьосник (Хари Потър), да изчетат хиляди безсмислени страници, свързани с културата на Запада и измишльотината, с промиването на съзнанието или комерсиализма. Съжалявам, аз предпочитам българското, защото уважавам произхода си, уважавам държавата си, уважавам народа си... а понякога се чудя дали си струва! Честито, робски настроен човеко. Ти си готов да приемеш чуждия идиот пред своя гений, ти си готов в името на чуждото да предадеш своето, да се отречеш от себе си, да бъдеш някой, който не си или не трябва да си. Както и да е, не съм свикнал да споря с по-малки от мен.
Така, по мнението ти съдя, че си поредното папагалче-патриотче.
Нотка патриотизъм вика. Патриотизмът, мойто момче е болест много по-опасна от чалгата.
Саможертва, смелост бла-бла, очите ми се захаросаха направо.
Защо не трябва да я четеш?
Защото е написана по изключително графомански начин.
Защото мощно промива мозъците на нискоинтелигентните индивиди.
Ти си живото доказателство.
Интересно ми е защо намесваш чалгата и "Хари Потър" тук.