Според мен това си е просто хвалба. Иначе какъв проблем може да има в това, че печелиш по 400 лв всеки месец, независим си (донякъде) от родителите и имаш възможност всяка седмица по нова маркова дрешка.

Много се дразня от това, защо подяволите всички тук смятат че щом някой носи скъпи дрехи е гъзар. Работя в семеен магазин и каквото изработя са мои пари, мога да си купувам по една маркова дрешка горе долу всяка седмица която може да ми издържи с години. Защо това ме прави гъзар.
Не, миличък, просто се заблуждаваш. Това далеч НЕ те прави гъзар. Останал си с грешно впечатление. Е, жалко, ще го преживееш И явно само ти мислиш така

Сякаш е по-добре да купувам тениски от по 2 лева, само и само да съм "готин".
Е, нали току-що каза, че единствено когато имаш яки, маркови дрешки само тогава си гъзар. От какъв зор една тениска от 2 лв. и една от 200 лв. ще те поставя на положението "готин"? Определено това ще се стори нелепо на всеки, който като види някой непознат ,преди да се запознае с него внимателно проучва всеки детайл от облеклото и най-важното цената и чак тогава преценява дали човекът отсреща е достатъчно достоен да се ползва с титлата "мой приятел".