.

Виж резултатите на анкетата: Как мислите?

Гласували
32. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • МОН НА САПУН!!!

21 65,63%
  • Даскалите да траят!

11 34,38%
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27
    Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.

Скъпите ни даскали

http://www.24chasa.bg/Default.asp?st...&id=11&iy=2007
    Прочетете материала и изкажете мнението си.
    Подкрепяте ли ги и тревожите ли се за образованието си?
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Мега фен Аватара на Blab
    Не съм абонирана и не мога да прочета материала
    Има подобна тема, в която се обсъжда същия проблем.
    Да, тревожа се за образованието си, и да, пофкрепям учителите.

Ако всички с ниски заплати вдигнат стачки не ми се мисли.Родителите ми са с висше образование(няколко) и печелят по 500лв...нямам какво да кажа...да бяха станали шофьори...

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Паствам тук

Учебната година ще е само 9 дни. След като стартира на 15 септември, тя ще приключи до 24-и, понеделник, когато започва безсрочна ваканция заради стачка на учителите. Това обявиха вчера трите синдиката в образованието, след като 2-часовите им преговори за заплати с вицепремиера Даниел Вълчев останаха без резултат.
    15 септември започва с едночасова стачка - от 9 до 10 ч. Денят не е учебен. От 17-и до 21-и ще имамолебен, шествия, митинги. Ще се водят нормални часове. 20-и е обявен за "ден на мълчание в клас
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

при нас пък няма такива истории!
    8.45 в даскало за тържеството!

Повече от фен
    Не ми се вярва да стане това,което пишат,та те ще ни провалят цялата год.,нали после на тях ще им излезе от някъде за да наваксаме(и на нас де) .Може да има стачки,но не вярвам да е толкова крайно както пише.Пък и при нас няма да има такива работи на 15ти в 9 часа всички на "бесилото" .

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от Muse_of_Madness
    Паствам тук

Учебната година ще е само 9 дни. След като стартира на 15 септември, тя ще приключи до 24-и, понеделник, когато започва безсрочна ваканция заради стачка на учителите. Това обявиха вчера трите синдиката в образованието, след като 2-часовите им преговори за заплати с вицепремиера Даниел Вълчев останаха без резултат.
    15 септември започва с едночасова стачка - от 9 до 10 ч. Денят не е учебен. От 17-и до 21-и ще имамолебен, шествия, митинги. Ще се водят нормални часове. 20-и е обявен за "ден на мълчание в клас
    това не е цялата статия..., т.е. не разбирам за какво става дума...
    току що прочетох, че СМГ-то щяло да стачкува.....чакам потвърждение)....

Град
    40 Miles from the Sun
    Оф, на едни дадоха и сега всички тръгнаха да стачкуват. Много дълбоко се съмнявам да има подобна стачка, в моето училище пък едва ли въобще някой ще им позволи да правят каквото си искат. Ако ще им увеличават заплатите, то трябва да е по заслуги. Има толкова задръстени даскали и просто не може да получават толкова. Даже помня като бях по-малка, как един заместник на госпожата не знаеше къде се пише "ъ" и къде "а" и трябваше ние да му обясняваме. А и като държавата няма пари, как ще им ги даде?

Голям фен Аватара на teenage_drama_queen
    Град
    sofia
    Цитирай Първоначално написано от be_true
    Цитирай Първоначално написано от Muse_of_Madness
    Паствам тук

това не е цялата статия..., т.е. не разбирам за какво става дума...
    току що прочетох, че СМГ-то щяло да стачкува.....чакам потвърждение)....
    да Кънчева (по история) беше вчера при Милен Цветков и каза че СМГ ще стачкува

Супер фен Аватара на sexy_for_you
    Град
    Плевен
    Цитирай Първоначално написано от miSs^SixTy
    Не ми се вярва да стане това,което пишат,та те ще ни провалят цялата год.,нали после на тях ще им излезе от някъде за да наваксаме(и на нас де) .Може да има стачки,но не вярвам да е толкова крайно както пише.Пък и при нас няма да има такива работи на 15ти в 9 часа всички на "бесилото" .
    И ний така...
    Страничка,специално за ВСИЧКИ,които ги обичат САМО като ПРИЯТЕЛИ ) Добре дошли на всички сродни души! ) ---> http://www.facebook.com/pages/%D0%97...18128158249619

При нас няма да стачкуват.9 часа в двора

е че трябва да имат по високи заплати трябва.. ама.. таи ли трябва да спорят?! аз искам да почнем даскало толкова го чаках..

Абе не знам кой прав,кой крив,пък и не съм аз човека да кажа... Но според мен като цяло даскалите не засложават да получат 100 % увеличение.Повечето от тях влизат в часовете с кафенце и баничка и започават да приказват за ланшния снег ! Материяла са го забравили и изобщо не могат да го предадат... Е,да,има си и съвестни учители,които си гледат работата и се справят както трябва,но те са изключително малко.Според мен не трябва всички учители да взимат една и съща заплата.Би било хубаво ние учениците да решаваме каква заплата да получава всеки учител според това как предава материяла и на какво ни е научил.Или пък да получат някакво увеличение на заплата,но не и 100 процентово !
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от sexa_na_kompleksa
    ...Би било хубаво ние учениците да решаваме каква заплата да получава всеки учител според това как предава материяла и на какво ни е научил.... !

Аз пък не съм съгласна.То сега оценките са незаслужени,апък ако трябва ние да ги оценяваме..ще станат всички отличници,т.к. всеки ученик ще казва да му се пише 6 иначе няма да оцени високо учителя!

...Би било хубаво ние учениците да решаваме каква заплата да получава всеки учител според това как предава материяла и на какво ни е научил.... !

Аз пък не съм съгласна.То сега оценките са незаслужени,апък ако трябва ние да ги оценяваме..ще станат всички отличници,т.к. всеки ученик ще казва да му се пише 6 иначе няма да оцени високо учителя!
    Казах според това как предава материяла и на какво ни е научил,а не какви оценки ни е писал - то е ясно,че ще имаме само шестици. Но не се притеснявай,това никога няма да стане - ще им се дават на всички учители парички.

asda
    Guest
    Абе не знам кой прав,кой крив,пък и не съм аз човека да кажа... Но според мен като цяло даскалите не засложават да получат 100 % увеличение.Повечето от тях влизат в часовете с кафенце и баничка и започават да приказват за ланшния снег ! Материяла са го забравили и изобщо не могат да го предадат... Е,да,има си и съвестни учители,които си гледат работата и се справят както трябва,но те са изключително малко.Според мен не трябва всички учители да взимат една и съща заплата.Би било хубаво ние учениците да решаваме каква заплата да получава всеки учител според това как предава материяла и на какво ни е научил.Или пък да получат някакво увеличение на заплата,но не и 100 процентово !
    Пишеш като абориген!

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    пожелавам ти, всички учители да напуснат работа...
    тогава май ще видим дали не заслужават увеличение на заплата, защото е срамно тъп шофьор или ватман да получават високи заплати, а учителите, които по цял ден се опитват насила да вкарат знания в кухите ви глави да умират от глад...
    Учителите в моето училище взимат по 380 лева и отделно от време на време им дават накви си допълнителни 120 лева.Мисля,че това им е достатъчно при положение,че в час нищо не правят.Твоите учители може да са си вършили работата както трябва,но повечето,които са ми преподавали на мен - не са.Имах една госпожа,която влизаше всеки час със закуска и си хапваше най-сладко докато ни разказваше кой какво правил в местната чалга дискотека ! И накрая на какво ни научи - на абсолютно нищо ! А сега ще иска и да зима 900 лева заплата ! Ами извиянвай много,но не съм съгласна !

Цитирай Първоначално написано от asda
    Абе не знам кой прав,кой крив,пък и не съм аз човека да кажа... Но според мен като цяло даскалите не заслужават да получат 100 % увеличение.Повечето от тях влизат в часовете с кафенце и баничка и започават да приказват за ланшния снег ! Материала са го забравили и изобщо не могат да го предадат... Е,да,има си и съвестни учители,които си гледат работата и се справят както трябва,но те са изключително малко.Според мен не трябва всички учители да взимат една и съща заплата.Би било хубаво ние учениците да решаваме каква заплата да получава всеки учител според това как предава материала и на какво ни е научил.Или пък да получат някакво увеличение на заплата,но не и 100 процентово !
    Пишеш като абориген!
    О,извинявам се,но така съм усвоила материала от преподавателите си !

смени училището...

като имаш претенции относно преподаването- има и училища, които отговарят на доста високи критерии...
    Ами какво да ти кажа - в най-елитното училище в града съм ...

смени града...
    ела в София няколко от гимназиите имат пансиони...
    Е, не става така.Не мога да кажа днес "Отивам да уча в София" и хоп - утре вече съм там ... Не е толкова просто...

принципно не е и много трудно, но...

щом има желание, има и начин..

номера е ти дали наистина искаш или просто ти е удобно да критикуваш даскалите...
    Разбира се,че искам да получа по-добро образование,но това не зависи само от мен,а и от моите родители,а те не биха ме пуснали да отида да уча в София.Когато завърша 12-ти клас - да,но сега ...
    Айде стига толко,че това вече го обърнахме на чат,ще заключат темата.

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Според мен даскалите имат пълното право да стачкуват!!! Но не толкова време...По едно време се носеше слух, че можем да пропуснем целия 1ви срок..следователно да повтаряме, което е ужасно!!! Започвам да се притеснявам

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

да, опитват се да ни налеят, ама по какъв начин? като идват фиркани в час и смърдят на водка ли? или приемат супер лично всяка дребна простотия на децата и не им говорят 2 месеца? пф... нямам претенции да съм особено любознателна, нито да уча в някакво мнооого престижно училище, ама това е скандално.
    има учители, на които трябва да им се вдигне заплатата, и е просто задължително да протестират, има и такива, на които трябва да им се забрани да влизат в училище.
    на управлящите пък не им пука... те и без това се стремят да има повече необразовани хора, за да се управляват по-лесно.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Казах според това как предава материяла и на какво ни е научил,а не какви оценки ни е писал - то е ясно,че ще имаме само шестици. Но не се притеснявай,това никога няма да стане - ще им се дават на всички учители парички.
    Досега не знам за някой да може да ти натика знание в главата. Има някои индивиди(доста), ученици, които както и да им се предава, нищо не научават. Учениците нямат право да гласуват. И да, учителите тряя получават по-големи заплати. Защото в развитите европейски страни даскалите са сред най добре платените. Замислете се - тези хора си тровят нервите, за да ни научат на мн неща и да ни възпитат. От тях зависи бъдещето на страната. За тоя труд не 700, ами 2000 лева като депутатите трябва получават. Бтв, в елитно даскало съм и аз. А за шибани даскали - отивате целия клас, знаете къде е директорския кабинет и пеете как и кво става в час. Една Ани така изфарча от даскало
    Memento moriendum esse!

Град
    PC (Also stands for Paradise City)
    Естествено че заслужават.
    Тъпите комунисти в МОН и правителството ще се принудят да увеличат заплатите

213456

тея учители са станали е*ати наглите писна ми от тях вече ... 200 лв било малко някой вземали 300 и те били малко нз си кво нз си кво .. все малко ... как за тях е малко а пък пенсионерите на село изкарват месеца с 100 лв на кръст .. а колко хора жиеят сами с 200 лв или там колкото е моментата минимална заплата .. как на тях им стига а на учителите не ... ама учителите ходят на кафета .. карат кули .... седят на ГСМ-ите и телефоните кат първио клюкарки и какво ли още не и как ще им стигнат ... били им малко ..... образовали децата ... градяли в децата нз си ... нищо неправят когато учиниците нямат желание те нищо немогат да направят и кво правят преподават ни някви глупости от обща култура които не се използват почти .. характер неградят а той е важен .... .. учителите са живеят в някви апартаменти с климатици и разни дограми и се оплакват че не им е стигало .. като са искали да живеят в разкош да са станали предпиемачи или високо квалифицирани кадри а не учители ... и все пак стачкувайте си но стига сте раздухвали че не ви стигат ...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си