- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- безплатно ли е ?
ако отидеш на гинеколог с направление и ти направят иследване безплатно ли е?моля ви кажете [-o<
Не съм ходила и незнам. Ама както знаеш безплатен обяд няма!
АЗ СЪМ ЛУДА НЕ МЕ ЗАКАЧАЙТЕ ЧЕ...
в общия случай - ДА
зависи на колко год си /дали ще платиш т.н Потребителска Такса и при Гинеколога/
прегледа при него щом си с талонче от ОПЛ е за сметка на НЗОК.
изледванията обаче, които гинеколога ще ти пусне са различни: за тези по НЗОК ще ти каже че са фрее, за платените ще те предупреди.
ако обаче си малолетна или непълнолетна - не разчитай, че може да мине без знанието на родител
az vse 0shte ne sum hodil i dano i da ne mi se nalaga ;P
Първоначално написано от Say It Right
da,napalno e bezplatno!
За самия преглед се плаща само потребителска такса, за изследванията - също. Но зависи...има някои, за които се плаща.
Възможно ли е да бъде по-красиво?
az iskam da vi popitam ako oyide6 sam na ginekolog s napravenie taksata 6te 1.80 nali?
Да. Нали затова е направлението![]()
Възможно ли е да бъде по-красиво?
zavisi... ot lekarq ot izsledvaneto... ima nqkoi izsledvaniq za koito te karat da si plashtash 2 leva li kolko beshe za laboratoriqta kydeto ti gi pravqt za vseki sluchai trqbva da se imat pari zashtoto ne znaesh koi lekar kakvo shte ti se napravi!
Абе не беше ли 1.60? А за момичетата под 18 мисля , че беше безплатно, а?Първоначално написано от PEPITO SLADKATA
![]()
Безплатен е самия преглед, а потребителска такса се плаща дори и при личния лекар, ако си навървил пълнолетие
Деца до 18 годишна възраст не заплащат потребителска такса.Първоначално написано от Sweet__baby
А въпросната такса е 1% от МРЗ, т. е. 1.80 лв.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Значи щом аз съм на 14 години ще платя 1.80 за прегледа и изследванията?
Първоначално написано от PEPITO SLADKATA
Първоначално написано от kalpazanka
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
да де ама що ги цитираш тези работи значи те са верни така ли?Първоначално написано от kalpazanka
az ne sam na 18 o6te.ako otida na pregled + izsledvaniqta zna4i bezplatni li sa?nali uj za tva sa napraveleniqta-do 18 god da tie bezplatnone6to ne shva6tam
![]()