- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Пол на гълъб
Как се разпознава един гълъб мъжки ли е или женски
Погледни го под полата![]()
em pitai go
Ако му е чорлеста главата е мъжки, ако е пригладена - женски. Поне така смятах като малка.![]()
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Mъжките са по-лачени...се пак тряа да привличат женското внимание..
Е пусни г в размножителен период да се разхожда и виж свалят ли го или сваля![]()
ДНК и един начин, който няма да ти кажа, защото ще осакатиш гълъба![]()
миии мъжкия е по-голям от женскияне можеш да не го познаеш
![]()
Не съм съгласенЖенската снася и яйца, познай в коя част на тялото е по-различна
Даже се напипва, особено ако не е охранен
Е добре дееене съм гълабарка , така съм забелязала,че мъжкия по тва се отличава от женската.
Ха...Май момчетата стават по навътре в селската работа....Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
РАзликата е в пошаката за някои породи....иначе предложението в цитата е истинно....
...Всички лъжат....но това е начин да спечелиш войната...
Не не.....женската винаги е по-едра....(пример богомолки, паяци и други инсекти)Първоначално написано от miminia
Женския гълъб е един енвзрачен, сивкав....а мъжкия е по-тъмно сив и на слънцето перата на врата и главата му лъщят в зеленикаво, синичко....около врата има тъмно оперение като огърличка....и опашката му е по-голяма!![]()
Tell me ya lie on your bed of nails
Tell me you're losing control
Nightmares in ecstacy ya need
A razorlike crown of thorns
Нали се сещаш че не говорим само за скалните гълъби (Columba livia), които се срещат по улиците?Първоначално написано от brain_stew
Елементарно!Мъжиките са много по-едри и се пъчат ,въртят се в кръг и си надуват гушите
трябва ли да стигам до извода че си "оскърбявал" гълъбиПървоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
![]()
Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
http://bgpentagram.bulboard.com
Сигурно точно това правят като са затворени в клетка или кашон. И със сигурност автора на темата има десетки гълкъби, с които може да сравни размера.Първоначално написано от find_m3
Не знам с какво свързваш оскърбяването в момента, но се занимавам с природозащита и основната ми насока са птиците. При положение че ме има сниман в наръчника за оказване на първа помощ на диви животни, където показвам как се държат някои видове птици, на други са само ръцете ми, как асистирам при операции и някои манипулации, предполага че имам някакво елементарно понятие от тези нещаПървоначално написано от aniezina
![]()
ааааааааааааааа сетих се от къде си ми познат! Имаше те в наръчниците които ни раздаваха от БДЗП, аз съм член...Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
![]()
Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
външните полови белези и разлики при гълъбите се изразяват във:Първоначално написано от qwerradi
1 . Разликата в големината на телата-женските са по-ери заради яцеснасянето.
2. Оперението-при женските е по-просто най-цесто едноцветно, при мъжките е разноцветно и атрактивно с цел улесняване при подбир на женска.
3. Вида на перата- в зависимост от породата на гълъба мъжките и женските се различават в някои насоки. При Пернишкия шарен гълъб качулчицата при женските е по-слабо изразена от тази при мъжките и прочие...
имаше и още разлики ама вече не ги помня![]()