.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Пол на гълъб

Как се разпознава един гълъб мъжки ли е или женски

Супер фен
    Погледни го под полата

Guest
    em pitai go

Супер фен
    Град
    In The Paradise City, Where The Grass Is Green And The Girls Are Pretty
    Ако му е чорлеста главата е мъжки, ако е пригладена - женски. Поне така смятах като малка.

"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
    Erin Everly

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Mъжките са по-лачени...се пак тряа да привличат женското внимание..
    Е пусни г в размножителен период да се разхожда и виж свалят ли го или сваля

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    ДНК и един начин, който няма да ти кажа, защото ще осакатиш гълъба

Супер фен Аватара на miminia
    Град
    София
    миии мъжкия е по-голям от женския не можеш да не го познаеш

Град
    Стара Загорка
    Не съм съгласен Женската снася и яйца, познай в коя част на тялото е по-различна Даже се напипва, особено ако не е охранен

Супер фен Аватара на miminia
    Град
    София
    Е добре деее не съм гълабарка , така съм забелязала,че мъжкия по тва се отличава от женската.

Град
    В страната на чудесата
    Цитирай Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
    Не съм съгласен Женската снася и яйца, познай в коя част на тялото е по-различна Даже се напипва, особено ако не е охранен
    Ха...Май момчетата стават по навътре в селската работа....

РАзликата е в пошаката за някои породи....иначе предложението в цитата е истинно....
    ...Всички лъжат....но това е начин да спечелиш войната...

Супер фен Аватара на brain_stew
    Град
    [Мразим кифли ООД]
    Цитирай Първоначално написано от miminia
    Е добре деее не съм гълабарка , така съм забелязала,че мъжкия по тва се отличава от женската.
    Не не.....женската винаги е по-едра....(пример богомолки, паяци и други инсекти)

Женския гълъб е един енвзрачен, сивкав....а мъжкия е по-тъмно сив и на слънцето перата на врата и главата му лъщят в зеленикаво, синичко....около врата има тъмно оперение като огърличка....и опашката му е по-голяма!
    Tell me ya lie on your bed of nails
    Tell me you're losing control
    Nightmares in ecstacy ya need
    A razorlike crown of thorns

Град
    Стара Загорка
    Цитирай Първоначално написано от brain_stew
    Женския гълъб е един енвзрачен, сивкав....а мъжкия е по-тъмно сив и на слънцето перата на врата и главата му лъщят в зеленикаво, синичко....около врата има тъмно оперение като огърличка....и опашката му е по-голяма!
    Нали се сещаш че не говорим само за скалните гълъби (Columba livia), които се срещат по улиците?

Град
    София
    Елементарно!Мъжиките са много по-едри и се пъчат ,въртят се в кръг и си надуват гушите

Супер фен Аватара на aniezina
    Град
    Някъде там....
    трябва ли да стигам до извода че си "оскърбявал" гълъби
    Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
    http://bgpentagram.bulboard.com

Град
    Стара Загорка
    Цитирай Първоначално написано от find_m3
    Елементарно!Мъжиките са много по-едри и се пъчат ,въртят се в кръг и си надуват гушите
    Сигурно точно това правят като са затворени в клетка или кашон. И със сигурност автора на темата има десетки гълкъби, с които може да сравни размера.

Цитирай Първоначално написано от aniezina
    Не знам с какво свързваш оскърбяването в момента, но се занимавам с природозащита и основната ми насока са птиците. При положение че ме има сниман в наръчника за оказване на първа помощ на диви животни, където показвам как се държат някои видове птици, на други са само ръцете ми, как асистирам при операции и някои манипулации, предполага че имам някакво елементарно понятие от тези неща

Град
    Някъде там....
    Цитирай Първоначално написано от find_m3
    Сигурно точно това правят като са затворени в клетка или кашон. И със сигурност автора на темата има десетки гълкъби, с които може да сравни размера.

Цитирай Първоначално написано от aniezina
    Не знам с какво свързваш оскърбяването в момента, но се занимавам с природозащита и основната ми насока са птиците. При положение че ме има сниман в наръчника за оказване на първа помощ на диви животни, където показвам как се държат някои видове птици, на други са само ръцете ми, как асистирам при операции и някои манипулации, предполага че имам някакво елементарно понятие от тези неща
    ааааааааааааааа сетих се от къде си ми познат! Имаше те в наръчниците които ни раздаваха от БДЗП, аз съм член...
    Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...

Град
    Някъде там....

Re: Пол на гълъб

Цитирай Първоначално написано от qwerradi
    Как се разпознава един гълъб мъжки ли е или женски
    външните полови белези и разлики при гълъбите се изразяват във:
    1 . Разликата в големината на телата-женските са по-ери заради яцеснасянето.
    2. Оперението-при женските е по-просто най-цесто едноцветно, при мъжките е разноцветно и атрактивно с цел улесняване при подбир на женска.
    3. Вида на перата- в зависимост от породата на гълъба мъжките и женските се различават в някои насоки. При Пернишкия шарен гълъб качулчицата при женските е по-слабо изразена от тази при мъжките и прочие...
    имаше и още разлики ама вече не ги помня

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си