Аз скоро бях свидетел на следната интересна сцена - качват се контрольори в рейса и спипват един човек без билет. Той им се моли че не е имал пари за хляб а те му викат че си вършат работата и тя е да го глобят или ако отказва да викнат полиция. А той им вика, че пък неговата работа била да пътува без билет и по възможност да влиза в конфликтни ситуации с хора като тях. Контрольорите изцъклиха очи:
- К`во работата ти е да пътуваш без билет, така ли?
- Да господине, аз съм член на Федерацията на българските анархисти. Ние сме против увеличението на цената на билетите и изразяваме своя простест чрез систематичното изпращане на нередовни пътници по линиите на градския транспорт, които по възможност да влезнат в конфликтни ситуации с контрольорите. По този начин изразяваме простеста си. Както вие съвестно вършите работата си, така и аз върша моята за която ми и плащат.
Контрольорите побесняха.
- Ей сега като слезнем ще видиш ти една Федерация на анархистите...- се закани единият.
- С физическо насилие ли ме заплашвате? - отговори човекът - аз ви предупреждавам, че законът ми дава право да защитя телесната си неприкосновеност и личното си имущество с всички възможни средства. Така, че ви предупреждавам че ако се опитате на накърните което и да е от тях, ще се възползвам максимално от правата които ми е дал законът. Повтарям ви - с всички възможни средства.
Контрольорите го гледаха втренчено и подивеха от яд още повече.
- Ще видиш ти като слезнем, ей сега тука ще дойдат още 15 човека
- Много добре господине, защото и аз имам кого да викна.
Човекът слезна, след него контрольорите и единият от тях говореше по GSM /вероятно викайки подкрепление/. Човекът също говореше по GSM-а си.
Така рейсът потегли и не разбрах как е свършила историята. Който е гледал филма "Бандите на Ню Йорк" той би могъл да предположи...