- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Спам и не точно
Хахаха
Всички искате да ви изкарам умни и красиви....не това се отнасяше към адър дименшън
п.с. не се опитвам да го свалям![]()
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
ние сме красиви хаха...пък за умни..то е субективно понятие.
![]()
красиви е още по-субективно.Първоначално написано от Deus ex machina
А и моето,момиче такова нещо като субективно понятие няма.
Защото понятията са винаги обективни.Помисли малко философски.
Dwight D. Eisenhower
хахахха добре дееееее знам. ама то нямяшу да ми се получи бъзика, ако го бях мислила философски...ъ, то така и така не се получи. карайПървоначално написано от RAWRRR
![]()
и ти ли си изяла много шоколад днес че си позволяваш такава лиготия?
Dwight D. Eisenhower
как позна?Първоначално написано от RAWRRR
![]()
Съдя по себе си.
Аз ям само шоколад и пия кафе-никаква друга храна не съм вкусвала от години,но имам контрол над поведението си.
Моля те само не бъди инфатилна,че се дразня.
Dwight D. Eisenhower
Първоначално написано от RAWRRR
мини на безкофеиново, щом един пост те раздразни толковаиначе - обещавам, за тази вечер повече няма
![]()
Ето - пак не мислиш философски!
Защо да пия кафе,като ще е безкофеиново?
Нали аз го пия заради кофеина!
Dwight D. Eisenhower
Deus, Machok, OtherDimension
и ти RAWRRR, която доколкото си спомням четеш Ницше,
наскоро отново препрочитах творбите му, и то точно местата, където си мислех, че греши, за да разбера колко прав е всъщност.
В "Тъй рече Заратустра" той говори за себесъщността, че тя е велик мъдрец в нас самите и се надсмива над всичките ни хитрости. Себесъщността усеща кои моменти са ни приятни и иска да ги повтори. Усеща кои моменти са ни неприятни и иска да ги премахне. Затова всяко наше действие е заобиколен път към нейните желания.
Тези слова в книгата бяха последвани от твърдението, че същността на човека е да твори одвъд себе си. Тук не бях съгласна-смятах, че ако не побутван от външните условия, човек би седял и би си пил биричката(т.е. преносно изказване на "да прави това, което му е приятно")
Но това, което винаги съм знаела е, че човекът винаги ще е побутван от външните условия и ще е напълно подчинен на Волята.
Но трябваше и да си припозня стария си извод, че това, което ни е приятно се определя изцяло от личните ни убеждения, мирогледа ни. Изцяло личните убеждения ще определят кое събитие би било приятно, та да искаме да го повторим и кое неприятно, за да искаме да го премахнем. Мисля, че няма да има две мнения по въпроса за това, че не бихме искали сътвореното от нас да повтори нашите грешки и ще желаем то да е по-добро в сферите, в които ние се стараем да бъдем добри(пак според личните убеждения), един вид ние бихме творили одвъд себе си в избраната от нас насока. Излишно е да споменавам, че Ницше изказва това твърдение, но твърде метафорично, та да го разбера от първия прочит.
Това, което исках да кажа, е че Деус е абсолютно права да изисква от себе си възвишеното, защото така гласи мирогледа и. Според убежденията на останалите простият живот е за предпочитане, понеже има по-голям достъп до удоволствия. Но нима трудно намерената радост не е по-сладка?
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
А онзи нетолерантен екзистенциалист Мачока да... е жив и здрав![]()
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Това за простичкия живот беше ирония.
Спомни си за Платон и за разказа му за пещерата,в която всички си живяли щастливо,защото са били необезпокоени в еснафският си живот.
И за смелчагата,който надникнал извън пещерата и те му се присмяли,а той се е опитал да ги просветли.
Както каза,адър дименшън,глупаците са най-щастливи,но тяхното щастие е посредствено и нисше..
Междудругото "Тъй рече Заратустра" не ми е фаворит от ницшеанството,да ти препоръчам ли нещо друго?![]()
Dwight D. Eisenhower
Трябваше да пуснеш някоя от тези теми, може би щеше да бъде интересна, пък и такива не помня да е имало, ама хайде.
.. и какво от това, нали е щастие... да не би да е по-малко щастие от това на Платон или Ницше? .. би казал един философ^^
Както каза,одър дименшън,глупаците са най-щастливи,но тяхното щастие е посредствено и ниЗше..![]()
Мен ако питате, истински човек е този, който умее да открива щастието в най-малките неща.
Добре,обърках една дума-не ми звучеше позната,не можах да открия защо..защото е била с друга буква.
Както и да е.
Колкото за щастието..да,хубаво е да имаш посредтвено щастие,защото хората които се опитват да са мъдри - обикновено са нещастни,а когато достигнат момента на своето Свръх Аз,когато хем да са просветени,хем щастливи-вече не са на този свят ..
Dwight D. Eisenhower
всички философи станахте
мuse, Ницше ни учи и да не се срамуваме от себе си .. и тези хитринки или каквото и да е
Хахаха
Ницше плюе целия човешки род,че е тръгнал по пътя на разума,а не на инстинктите ......
Не мисля,че има хубаво отношение към човешката природа.
Dwight D. Eisenhower
усещанията според мен са илюзия, породена от сетивата.Първоначално написано от exploitedteen
![]()
ти имаш ли отговор? аз -не...Първоначално написано от exploitedteen
Първоначално написано от Deus ex machina
ехе.....?
Всичко е въпрос на самовнушение..Първоначално написано от exploitedteen
Deus ex machina,крайният сенсуализъм също не е "правилен".
Dwight D. Eisenhower
айде пак почнаха да ме плашат с "късно ще разбереш"иначе - да, съгласна съм, че илюзия и реалностсе преплитат, но тлириките, които постна, ме дразнят, защото също са крайни и не съвсем верни
Разбирам ви хора и аз обичам да флоода![]()
![]()
аз пък мисля че смисъла на живота е избягването на болката. замисли се - кое не епровокирано от това?Първоначално написано от exploitedteen
Смисъла е да направиш каквото смяташ за правилно и най-добро, както и радостта, която ще последва.Първоначално написано от exploitedteen
Кой свят?-вече не са на този свят