- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как се носи табла?
predstoi mi utre da po4na nova rabota servitiorka
kak se nosi tabla
Moderated by Aleandra
т. 7 от Правилника!
С мерак!![]()
![]()
Ама ти тъпа ли си , или така ми се струва...държи се внимателно, иначе ще убеднееш кат плащаш сметките на счупените неща..
Moderated by Aleandra
т. 2 и 9 от Правилника!
Трябва да я носиш внимателно,за да не падне нещо.Освен това гледай да не се спънеш и да паднеш.
С ръчички \/ , ако не успееш с раце пробвай на главата си
и внимавай да не се спъниш, не слагай мн неща на таблата защотото може да паднат !
Здраво с двете ръце и внимателно за да не обърнеш съдържанието(макар, че ако си леворъка като мен и това няма да помогне).
You only see what your eyes want to see
How can life be what you want it to be?
You're frozen, when your heart's not open!!!
Че на мен на курса за бармани ми го показваха това,а сервитьорка ли няма да знае?!
Упражнявай се във вас с една ръчичка; )))Въпреки ,че щом са те взели за сервитьорка без поне това да умееш,нямаш грижи много; )
Just Married
'Тогава бе светът. Изглеждаше огромен.
В самия край на лятото, тъй сладостно
беше открилото се време, неотменна светлината..'
Хмм, така от форума трудно ще разбереш, но все пак... Който каза преди мен здраво с две ръце, мога да му кажа да си гледа работата. Това ти е позволено единствено, когато имаш 3 реда чаши късно вечерта като отсервираш и няма НИТО 1 клиент. Пред клиенти табла така не се носи, ужасно смешно е. По-нататък... хората табла носят на лявата ръка (тези, които по принцип си ползват дясната), за да може с дясната да сервират. Ама аз нали съм опак човек, може да ми е неудобно да сервирам с лявата ръка, но ми е още по-неудобно да нося с лявата - така че нося на дясната. Това си е твой избор, ще усетиш как ти е по-удобно. После... хващаш я като за начало с цялата си разпъната длан (по-късно може и на два пръста да я носиш, засега цялата длан). Ако е правоъгълна я обръщаш с широката страна към тялото ти. Ръката си слагаш не точно на центъра, а малко по-напред и в страни, като срещуположната страна подпираш някъде между китката и лакътя си. Ако е кръгла, пак дланта малко по-встрани, другата част - на ръката. Гледай да я държиш далеч от тялото, не залепена за него, защото е само лъжлива опора, обръщаш без да се усетиш. Също така - височината. Поне на нивото на бюста ти да е. Ако ти е трудно в началото може и по-ниско, но гледай да свикнеш.
Сега - как се реди. Ако са чаши - първо в центъра, после до тях, срещуположни. Отсервираш първо външните, после тези към тялото (ръката) ти, накрая центъра. Ако са повече от два реда ги редуваш - външни, вътрешни, външни, вътрешни... Ако има чунии, купи или нещо подобно - на един ред колкото се събират, после ще прецениш дали може на ръбовете им да редиш втори, трети, пети ред... Но сигурно ще ти тежи, така че - на ръка.
Ами май е това... ако не си разбрала нещо - питай. Само трябва да си спокойна, няма нищо страшно. Успех!![]()