Спортист съм ... И ще ти кажа нещо като диета, което ако изпълниш съм 70-80% сигурен, че ще ти свърши работа.
1. Ограничи хляба (но в никакъв случай не го спирай) до 1-2 (макс. 3) филии на ден.
2. Пий много течности - вода, сокове.
3. Спри газираните напитки - в тях има много захар, подсладители, оцветители, всичко това е причина за затлъстяване, подут стомах, неразположение след ядене при прекомерна употреба. Можеш да си позволиш единствено газирана вода, но само Вода.
4. Спортувай
- тичай по няколко пъти в седмицата, не тичай бързо и за издръжливост, а по-малко, но повече, за да се изпотиш повече и да свалиш повече.
- прави коремни-преси и лицеви опори по няколко пъти в седмицата (3-4), зависи как се чувстваш (стига да не те мързи ). Не прекалявай с бройката. Прави толкова, колкото почувстваш, че ти е нужно.
5. Яж много плодове и зеленчуци - едно от основните неща. Например преди всяко ядене може да изяждаш по една ябълка, която след това помага при храносмилането на храната и разпределянето на в-вата в тялото. Друг пример - на обяд мазната мусака или баница на мама спокойно можеш да заместиш с обилна салата от домати, краставици, сирене и каквито зеленчуци ти идват на акъла.
6. Увеличи времето прекарвано в "домашния фитнес". Имам предвид машината която каза, че си си купила, не и помня името В дните когато не тичаш и не правиш коремни преси можеш да прекарваш на спортния ти уред по 20 минути сутрин и по още 15-20 следобед.
7. Ако наистина решиш да се занимаваш с горепосочените упражнения е хубаво да ги разпределиш, а не да правиш всичко наведнъж.