.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Прием на глутатион, убихинон и други ензими? (баткодоки)

Така... Живо се интересувам от темата за антиоксидантната защита на организма и прочие. Имам някои познати лекари и фармацевти, които ще разпитам по въпроса, но все пак бих желал да чуя и някои мнения тук. Момче съм, 22 годишен. Поради факта, че нивата на убохинин, или така наречения Коензим 10 (Q10) след 20 годишна възраст в кръвта намаляват бих искал да попитам в какви дози мога да го приемам и евентуално какви препарати, освен Кудесан на НАНОМЕД ООД го има. По същия начин бих искал да поразпитам за ефекта от глутатиона и как мога да си го доставям по естествен/изкуствен път. Същото се касае и за супероксид дисмутазата и каталазата, но те ме вълнуват по-слабо.

Бих искал да чуя също така мнението относно приема на комбинирани таблетки от витамини и микроелементи веднъж дневно и разделния такъв ( 3 пъти дневно селектирани съответно по групи витамини/минерали с комбинирано усилено въздействие върху организма), тъй като уж е доказано, че например витамин Ц пречи на усвояването на витамин Б и неща от сорта.

Град
    В страната на чудесата
    Никой във форума няма право да ти дава таъкв тип мнение предвид , че това се отнася изключително до спецификата на организма ти....В какви дози или кои препарати....Никои тук не може да предвиди какви реакции биха предизвикали различните съставки в организммати пък и на дали се знаят всички те....Би било тотално некоректно....Освен ако не е медицинско лице друг няма право да ти определя такава информация...

Вярвам че го знаеш но все пак....

http://www.med.primasoft.bg/tips_for...oenzym_q10.htm

примерно...
    ...Всички лъжат....но това е начин да спечелиш войната...

Guest
    Аз не съм питал в какви дози трябва да ги приемам, защото знам. Питам къде евентуално мога да ги намеря абе изобщо въпроса мие пределно ясен................ Няма каквод а пояснявам допълнително

Град
    В страната на чудесата

Re: Прием на глутатион, убихинон и други ензими? (баткодоки)

Цитирай Първоначално написано от Exoras
    ...бих искал да попитам в какви дози мога да го приемам и .....
    Прав си...Попита в какви дози можеш да ги приемаш....Пак никой нява право да дава такъв съвет онлайн....Причините са същите...

Поздрави....

Прав си... И смисъла от мненията ти, освен че ми дигаш темата нагоре е нулев. Мерси. Аз искам съвет, а относно това дали ще го последвам си е мой личен избор. Мисля, че съм достатъчно зрял човек, за да преценя кое е добро за мен и кое не. А и дори да сбъркам все пак мога да понеса отговорността. Но добре поне, че някакви спамери не ми оакаха темата...

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов

Така... Живо се интересувам от темата за антиоксидантната защита на организма и прочие. Имам някои познати лекари и фармацевти, които ще разпитам по въпроса, но все пак бих желал да чуя и някои мнения тук. Момче съм, 22 годишен. Поради факта, че нивата на убохинин, или така наречения Коензим 10 (Q10) след 20 годишна възраст в кръвта намаляват бих искал да попитам в какви дози мога да го приемам и евентуално какви препарати, освен Кудесан на НАНОМЕД ООД го има. По същия начин бих искал да поразпитам за ефекта от глутатиона и как мога да си го доставям по естествен/изкуствен път. Същото се касае и за супероксид дисмутазата и каталазата, но те ме вълнуват по-слабо.

Бих искал да чуя също така мнението относно приема на комбинирани таблетки от витамини и микроелементи веднъж дневно и разделния такъв ( 3 пъти дневно селектирани съответно по групи витамини/минерали с комбинирано усилено въздействие върху организма), тъй като уж е доказано, че например витамин Ц пречи на усвояването на витамин Б и неща от сорта.
    здр

Коензим 10 нашумя най-вече покрай агресивните кампании на т.н "мрежови компании" продаващи отдавна известни в-ва на космически цени.
    Q10 може да се намери под разни имена и в разни расфасовки на различни цени, но ако купувате се придържайте към доверен производител, като имате предвид, че повечето от нещата написани за Коензим 10 имат по-скоро пожелателен характер, отколкото реално доказан ефект.

за да се компенсира евентуален недостиг на глутатион се приема N-ацетилцистеин, отдавана известно муколитично средство.

не ми е мн ясно защо на 22 проявявате такъв интерес към атиоксидантната терапия, едва ли имате нужда от нея, но трябва да разберете и запомните две неща:
    - няма такова чудодейно средство, приемът на което да ликвидира евентуален оксидативен стрес! борбата с него (когато се налага) е комплекс от мерки включ. касещи начина на живот.
    - самият Живот Е продукт на оксидативните процеси, на окислението, на горенето в клетката. благодарение точно на тези процеси и живеем

за витамините също не са прости нещата. за тяхното действие не е толкова важно тяхното количество, колкото правилното съотношение помежду им.
    м/у отделните витамини съществуват сложни взаимоотношения. например: хипервитаминоза А се балансира чрез В1 съчетан с С. приема на С в изобилие намалява депонирането на А в черния дроб. свръхприема на А и на Д води до хиповитаминоза С. хипервитаминоза Д се балансира чрез А, а се премахва чрез В1. недоимък на А дава картина на Д-хипервитаминоза. високи дози В1 дават РР-авитаминоза (пелагра). големите дози никотинова киселина (вит РР) проявява авитаминозите А, В1, С. В1 пък забавя явленията на авитаминозите С и А. А спестява използването на В1. между А и Е има синергизъм. големи дози В12 повишава нуждата от В1 и В6 и РР. В6 усилва излъчването от организма на В1 и В6. В1 затруднява усвояването на В6. между С и Р има синергизъм и т.н.....и т.н...и т.н....

Град
    В страната на чудесата

Цитирай Първоначално написано от batkodoki

здр

Коензим 10 нашумя най-вече покрай агресивните кампании на т.н "мрежови компании" продаващи отдавна известни в-ва на космически цени.
    Q10 може да се намери под разни имена и в разни расфасовки на различни цени, но ако купувате се придържайте към доверен производител, като имате предвид, че повечето от нещата написани за Коензим 10 имат по-скоро пожелателен характер, отколкото реално доказан ефект.

за да се компенсира евентуален недостиг на глутатион се приема N-ацетилцистеин, отдавана известно муколитично средство.

не ми е мн ясно защо на 22 проявявате такъв интерес към атиоксидантната терапия, едва ли имате нужда от нея, но трябва да разберете и запомните две неща:
    - няма такова чудодейно средство, приемът на което да ликвидира евентуален оксидативен стрес! борбата с него (когато се налага) е комплекс от мерки включ. касещи начина на живот.
    - самият Живот Е продукт на оксидативните процеси, на окислението, на горенето в клетката. благодарение точно на тези процеси и живеем

за витамините също не са прости нещата. за тяхното действие не е толкова важно тяхното количество, колкото правилното съотношение помежду им.
    м/у отделните витамини съществуват сложни взаимоотношения. например: хипервитаминоза А се балансира чрез В1 съчетан с С. приема на С в изобилие намалява депонирането на А в черния дроб. свръхприема на А и на Д води до хиповитаминоза С. хипервитаминоза Д се балансира чрез А, а се премахва чрез В1. недоимък на А дава картина на Д-хипервитаминоза. високи дози В1 дават РР-авитаминоза (пелагра). големите дози никотинова киселина (вит РР) проявява авитаминозите А, В1, С. В1 пък забавя явленията на авитаминозите С и А. А спестява използването на В1. между А и Е има синергизъм. големи дози В12 повишава нуждата от В1 и В6 и РР. В6 усилва излъчването от организма на В1 и В6. В1 затруднява усвояването на В6. между С и Р има синергизъм и т.н.....и т.н...и т.н....
    И това отговаря ли ти на питанията...Статистика можеш да намериш из нета колокото искаш....Дано наистина си толкова разумен и можеш да прецениш от какво имаш нужда и как да го приемаш...

Ами не напълно. Баткодоки нищо не спомена за супероксид дисмутазата и каталазата. Начина им на набавяне по изкуствен път и дали е възможен и достъпен. Намерих коензим 10 в аптеките на доста достъпни цени в комбинация със синергизиращия с него витамин Е. За около двумесечен пример на цена около 15 лева. Относно баланса на витамините в организма съм напълно съгласен и за сега не виждам причини да почвам да пия отделни таблетки, съставени от взаимоусилващи действието си компоненти. Все пак съм на 22 Може би след някоя друга година ще му мисля по-сериозно по този въпрос.

А за интереса ми към антиоксидантната терапия на моята възраст:
    Причините естествено са комплексни, но най-вече ..
    1) Интересувам се живо по какъв начин мога да запазя и удължа младостта си възможно най-много Нормално е - харесва ми да съм жив, да съм млад и да съм здрав и не искам да се разделя лесно и без борба с тази дарба от природата Наслаждавам се на всеки ден, който ми е дадена възможността да изживея с ясната мисъл, че няма винаги да бъда млад.
    2) Налага ми се да живея в силно агресивна и стресова среда - голямо физическо натоварване, психически стрес, умствена умора, недостатъчна възможност за почивка. А като прибавим и ужасно мръсния въздух, влиянието на вредните газове от автомобилите, цигарите и други емисии върху организма не ми става много приятно и не искам да разчитам само на природните механизми да ме предпазват от това - нормално е да искам да съм максимално защитен от тези вредни влияния.
    3) Биологията и по специално процесите в човешкото тяло са напът да се превърнат в мое хоби, от това се интересувам още от детска възраст и ми е любопитно какво се случва с телата ни през различните етапи от жизнения цикъл.
    4) Спортувам активно, което създава голямо количество свободни радикали в организма ми.
    И т.н.... Предполагам достатъчно изчерпателен отговор. А сега моля за малко допълнителна информация, ако може разбира се. И моля, който няма да каже нещо по темата просто да не се изказва

Град
    София

Цитирай Първоначално написано от batkodoki

здр

Дали "Коензим 10 нашумя най-вече покрай агресивните кампании на т.н "мрежови компании" продаващи отдавна известни в-ва на космически цени?" А как "нашумяват" фармацевтичните лекарства? Това че на всеки 20-30 мин. телевизиите бълват безумни реклами, като първо внушават, че всички едва ли не се скъсваме да кашляме, да вдигаме температура, мъчат ни какви ли не болежки, а после ни втълпяват че еди какво си лекарство - и само то - ще ни спаси - това не са ли "агресивни кампании"? При това, като смениш канала, попадаш на същата или други подобни реклами. Върхът е една "есесовска" реклама на ибупрофен - и естествено, не се споменават нежеланите реакции, а те не са малко! Но пък Коензим Q10 НЯМА никакви нежелани реакции!
    И тъй като не е добре да се говори ангро, що се отнася до коензима ето малко инфо: "През 1957 г д-р Фред Крейн, Университета в Уисконсин, пръв изолира CoQ10, следват технологии за производството му, патент и Нобелови награди. С времето това забележително хранително вещество, кофактор за производството на АТФ – основната енергийна молекула на клетката, става сериозен помощник за спортисти, за хора със сърдечно-съдови проблеми, при имунна недостатъчност и импотентност, за възстановяване на нормалната жизненост на организма. Защото присъствието на достатъчно СоQ10 е задължително за отделянето на клетъчна енергия."
    Та не е ли редно човек да се позамисли: дава ли се току така Нобелова награда за нещо, което има "пожелателен характер, отколкото реално доказан ефект". Ако е така - хайде всички юруш на Нобеловите награди!
    Не се ядосвай за неща, за които след седмица няма да си спомняш дори!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си